Fabian - A vég kezdete

Bakancslistához adom
Fabian: Going to the Dogs / Fabian oder Der Gang vor die Hunde
15 éven aluliak számára nem ajánlott német filmdráma, 176 perc, 2021

Értékelés:

10 szavazatból
Szerinted?

Az irodalomtudományok doktora, Jakob Fabian napközben reklámszövegeket ír, éjszakáit pedig kétes hírű intézményekben tölti barátja, Stephan Labude társaságában. Míg Labude egész lényével beleveti magát a szenvedélyes ideológiai viták és a testiség világába, Fabian mindvégig józan és távolságtartó marad. Egy nap megismerkedik a gyönyörű fiatal lánnyal, Corneliával, akinek a megjelenése megrengeti a férfi alapvető cinizmusát: az eddig ismeretlen érzelmek kizökkentik ironikus fatalizmusából.

Az Erich Kästner regénye nyomán keletkezett történelmi fejlődésregény a katasztrófa felé gyorsvonatként robogó weimari köztársaságban, a 1930-as évek Berlinének dekadens közegében játszódik: bordélyházakban, nagypolgári lakásokban, műtermekben, fülledt albérletekben. A filmben a Mű szerző nélkül című, nagy sikerű alkotás két sztárja, Tom Schilling és Saskia Rosendahl újra együtt szerepel.
Bemutató dátuma: 2022. február 17. Forgalmazó: Cirko Film

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
8/10
sexykex 2023 febr. 10. - 19:25:30 8/10
Ez a fekete-fehérrel megspékelt, alig szélesvásznú, Super 8 szemcsés és vállkamerás, archív felvételes baromi hosszú film még így is jó, hátha még Graf nem művészieskedte volna el. Talán csak Erich Kästnernek köszönhető, talán a realisztikus szerelem teszi, talán csak az éledő és a háttérből rendszeresen előtörő fasizmus robaja élteti. Tudj’ isten miért, de nekem lényegében tetszett.
9/10
Sophie_Western 2022 júl. 12. - 15:54:47 9/10
Érdekes rendezés. Tom Schillinget pedig ebben is csak imádni lehet.