Fekete 47

Bakancslistához adom
Black '47
16 éven aluliak számára nem ajánlott ír akciófilm, 105 perc, 2018

Értékelés:

24 szavazatból
Szerinted?

Írország, 1847. Az ír Hannah (Hugo Weaving) távol az otthonától, az angol hadseregben szolgálatot teljesítve harcol. Egy nap a borzalmakat, a pusztítást megelégelve hátat fordít a csatatérnek, hazatér a családjához . Otthon azonban még a háborúnál is nagyobb borzalom várja: nincstelenség, kiszolgáltatottság, éhínség, kilátástalanság, ami azonnali és határozott tettekre sarkallja Hannah-t.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
3/10
bundi8 jún. 13. 21:39:24 3/10
számomra csalódás....
10/10
Nótárius máj. 01. 12:54:25 10/10
Az angol fennhatóságú Írországban a nagy éhínség (1845-1850, több mint
másfél millió halott és több milliós kivándorlás!) alatt játszódó történelmi dráma egy az angol hadseregbe kényszersorozott földműves fiatalemberről, aki miután hosszú évekig külföldön harcolt a brit érdekekért, katonaszökevényként hazatér családjához; ám amivel otthon szembesülni kényszerül az könyörtelenül eltökélt elhatározásra készteti.

Az adott történelmi korszak ír közembereinek elnyomott életviszonyait, nélkülözéseit, végletes nyomorát és az ezekből következő elborzasztóan sok áldozattal járó éhinséget, nyers érzékletességű naturalizmussal megjelenítő film; zord szépségű tájjal, hiteles történelmi háttérrel, korhű tárgyi környezettel, és valóságos érzetűen balladai feszességű drámai történésekkel.
Külön figyelemre méltó a kézi és lőfegyveres küzdelmek, minden sallangttól és idealizáltságtól mentes, rideg valószerűségű ábrázolása.
3/10
pihes febr. 24. 14:40:47 3/10
A barbár módszerek sem állnak távol attól az embertől, aki itt a családjáért áll bosszút. Az időszak amiben játszódik az kínkeserves.
Semmi extra miatt nem érdemel magas pontszámot!

3/10
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu