Fekete Párduc

Bakancslistához adom
Black Panther
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai akciófilm, 134 perc, 2018

Értékelés:

226 szavazatból
Szerinted?

A Marvel Studios Fekete Párduc című új filmjének hőse T'Challa, aki apja halálát követően hazatér az elszigetelt, ám technológiailag fejlett afrikai országba, Wakanda királyságába, hogy elfoglalja az őt megillető helyet a trónon.
Ám mikor egy nagy hatalmú ősi ellenség ismét feltűnik a színen, T'Challa királyként és a Fekete Párducként is próbára tétetik: a félelmetes összecsapás kimenetelén nem pusztán Wakanda, hanem az egész világ sorsa áll. Árulások és veszélyek közepette az ifjú uralkodónak maga mellé kell állítania szövetségeseit és felszínre kell engednie a Fekete Párduc minden erejét, hogy legyőzze ellenfeleit és biztonságban tudhassa népét.
Bemutató dátuma: 2018. február 15. Forgalmazó: Fórum Hungary

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
1/10
Nótárius szept. 20. 01:16:16 1/10

Esélyt adva neki: majdhogynem a feléig néztem ezt a semmihez, de főképp a "tartalmához" nem kapcsolódva technicizált, nagyszabásúnak hitegetőn is üres látványbazárt; a bárgyú igénytelenségű szappanoperák színvonalát is alulmúló dramaturgiájával, a didaktikus unalmú szövegeivel, valamint a heroikus mázzal még röhejesebb pozőrségű színészkedéseivel ...

... éés valahogy mégsem kötött le.


1/10
offtopic
Ráday úr szept. 12. 18:10:51 1/10 Előzmény Edmond Dantes
Fordítok Tamás báttya; this movie is shit.
Monddtekristóf, minden rendben? Tudom, szereted a niggert, de mégis. :-)
(kérem ne töröljék, csupán baráti!)

Erre bezzeg van időd.. :P
offtopic
Edmond Dantes szept. 12. 17:13:22 Előzmény tibo@digikabel.hu
A hozzászólás moderálva lett.
tibo@digikabel.hu szept. 12. 10:51:05 Előzmény Edmond Dantes
Talán nézd meg a filmet, és jobb véleménnyel leszel rólunk, magyarokról...
tibo@digikabel.hu szept. 12. 10:45:11
Fos. Nem azért, mert feketékről szól, hanem mert bugyuta, erőltetett, unalmas.
4/10
Slayer_HUN júl. 21. 21:07:40 4/10
Ennyire még nem vártam Marvel filmnél, hogy vége legyen. Kegyetlen rossz. Jó indulattal 4/10
1/10
pikigeri júl. 16. 15:36:40 1/10
A hozzászólás moderálva lett.
Sz. Péter máj. 19. 09:33:00 Előzmény Andrew46
Neked az a probléma ha valaki nem tartja be a jogszabályokat, vagy az ha más a színe mint neked?
Andrew46 máj. 18. 20:21:40 Előzmény Cinematic
A hozzászólás moderálva lett.
9/10
_DanieL máj. 12. 01:51:48 9/10
Egyszerűen.. jó.
Marvel.. de ez nem csak a látványról szól.
9/10
catcot ápr. 06. 13:07:41 9/10
Én jól szórakoztam. FIlmként néztem, és pont.
(Aki elkezdi a politikai szópárbajt valószínű nem tapasztalta meg a vegyes-nemzetiségű együttélések jó és rossz oldalát. Nekem volt színes-bőrű szerelmem, akivel együtt éltem , és szép emlék marad, és volt olyan szomszédság a liberális Hollandiában, hogy mindenki félt tőlük bemenni a lépcsőházba. Igen vannak közöttük kivételek vele éltem, de bizony nagyon elvetemültek is, és mivel rossz élethez voltak szokva az agresszió sokukban bennük maradt. Ezek tények.)
3/10
Mozila márc. 09. 00:45:56 3/10
Nem ez lesz a Marvel filmek zászlóshajója! :) Cafatokra lehetne cincálni a filmet majd minden szempontból,de nem éri meg az időt. Igen a kosztümök,maszkok jók.Sikerült összekutyulni a modern technológiát afrikai folklórral elemekkel,de ez a legtöbb.A mondanivalója aranyos,de együgyű.Gondolom nem új az info,h az Oscart nem mindig minőségi mutatók alapján osztják....Jó bevételeket hozott?...Nagy reményeket ébresztett az érdekes,és rendhagyó koncepció,viszont a csalódásukat nem tudták tovább adni a mozinézők,mert másnapra elfelejtették az egészet. :D
10/10
Cinematic febr. 26. 17:51:42 10/10 Előzmény Edmond Dantes
Köszi a hozzászólásod, igazad volt, mert a film jó, nagyon is!
Orbán kinevelt egy faj- és idegengyűlölő nemzetet, ennek az eredménye az 5.4.
Siralmas, ami itt Magyarországon folyik, Orbán tönkretette a társadalmat és az országot!
Edmond Dantes febr. 18. 10:17:26
Itt 5,4. IMDb-n csaknem félmillió szavazattal 7,4. Föltűnő. Főleg egy 7 (hét) Oscar-díjra jelölt film esetében. Talán nem a filmet pontozzák az itteniek...magyar virtus. Nem baj, én úgysem fogom megnézni, mert nem az én műfajom, csak szólok..
4/10
X-Shark jan. 07. 00:35:53 4/10
Először is a filmet kissé rasszistának éreztem a fehérekkel szemben és ezt próbálta jó erőltetetten kompenzálni ez a rejtett városos mentalitás. Kezd egy kicsit idegesítő lenni, hogy sok fejlettebb kultúra ennyire ragaszkodik a gyökereihez. Gyökerek. :D Na ezt nem rasszistának szántam! Szóval... Ott vannak Predatorok. Imádom az Alient is. A bolygó neve: Halál a kedvencem! De ott is egy fejlettebb faj kitépi a gerincedet és közben ordít az égre nézve, mintha valami eszetlen vadállat lenne. Jó... Belefér én is ezt tenném az emberekkel, ha Predator lennék. Sokan megérdemelnék. :D De azért na. És már mennyi filmeben láttam ugyanezt, hogy próbálnak egy fejlettebb fajt valamiféle kulturális jegyekkel felruházni, talán azért, hogy emberibbek legyenek. És itt jön a képbe az, hogy mennyire önző lény az ember. Miért kell ezt tenni? Mit képzel az ember magáról, hogy fejlettebb civilizációkra ennyire ráerőltet a mi fajunkból vett kulturális jegyeket. Itt meg afroamerikai fekete embereket sző át egy általános bennszülött kultúra, akik űrhajókon repkednek és elvileg társadalmi, erkölcsi téren is jóval előrébb vannak, mint a föld lakóinak nagy része. Mi ez valami erőltetett tisztelgés azért, mert régen rabszolgát csináltak sok feketéből? Mondja már meg nekem valaki, hogy akkor például Amerika kapitány vagy Superman miért nem küzd meg Amerikai ellenfelekkel pisztolypárbajban? Vagy miért nem táncolnak bendzsószóra max két foggal a szájban, ha legyőzték az ellenfelet vagy csak úgy vigadnak? Mi lett volna, ha rólunk csinálnak ilyen filmet magyarokról? Ki lett volna a szuperhősünk? János vitéz? Csak neki pirospaprikafüzér lett volna a nyakában és a katonák nem lándzsával hadonásznának, hanem ostorral. A vonatok tök fejlettek lennének, de a sínekre pottyantós budi megmaradna. Az űrhajóink olyan mintájúak lennének, mint a gólya és kerekek helyett fészek jönne ki a hajó aljából. Sőt a hajó eleje befordulna az egyik szárny alá, mint a gólya feje, amikor pihen. Bajusz alakú okos óránk lenne, amit ha megpödörsz, akkor fogadod a hívást. És még lehetne folytatni. Ez kicsit szánalmas, hogy egy ilyen fejlett társadalomban még mindig több törzs él együtt és ilyen mélyen ápolja a hagyományokat. Mekkora példa erre a Csillagkapu is. De a "sima" ember többnyire, ha nem durva cyborg vagy nem tojik a hagyományokra, akkor már gagyi, gáz. Ez a film nem is tudom kivel szemben igazán rasszista. :D Röhej.
BlueTT 2018 nov. 09. - 03:57:40
A hozzászólás moderálva lett.
5/10
Luxman 2018 okt. 29. - 16:32:55 5/10
Érthetetlen számomra, hogy bő fél év alatt hogy sikerült ennek a közepes filmnek 1,3 milliárd dollár bevételt produkálnia??? Nekem semmilyen volt ez a film.... Sajnos manapság már ez a film a csúcs az embereknek, elég szomorú!
8/10
orbitus 2018 okt. 15. - 22:35:08 8/10
Félve néztem meg a sok negatív duma láttán, de nincs igazuk a kritizálódóknak. Van saját atmoszférája a filmnek, látványvilága, hangeffektjei nagyon jók. A történet idealista, de mivel mással lehetne jobbá tenni a visszabarbarizálódó világunkat... mivel mással lehetne elülteti a szépet és a valódi nemes gondolatokat szívünkbe, lelkünkbe?! (amúgy, sajnos az afroamerikai párducnak volt igaza: a világ kirabolta Afrikát...és Afrika soha nem tudott védekezni...)
3/10
puding140 2018 aug. 14. - 23:06:41 3/10
Értékelhetetlen
10/10
névtelen 2018 aug. 01. - 09:35:02 10/10
látványos film oroszlán király ujra töltve
Összes hozzászólás
Swing Karácsony Gájer Bálinttal
Swing Karácsony Gájer Bálinttal

Gájer Bálint először ad koncertet a MÜPÁ-ban december 7-én.

Jegyvásárlás