Fellini - A lélek festője

Bakancslistához adom
Fellini degli spiriti
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott olasz-francia-belga dokumentumfilm, 100 perc, 2020

Hogy méltón emlékezzék meg a maestro születésének – 1920. január 20. – 100. évfordulójára, a dokumentumfilm elsőként foglalkozik Federico Fellini „titokzatos világának” feltárásával.

A Rai közszolgálati televízió csatorna, továbbá az állami filmintézet, az Istituto Luce (Fény Intézet) archívumaiból, valamint film klipek közül válogatva rengeteg, eddig be nem mutatott archív anyag közül merít, hogy megkísérelje rekonstruálni Fellini kapcsolatát a spirituálissal és a természetfelettivel. A teljesség igénye nélkül olyan interjúalanyok szólalnak meg a dokumentumfilmben, mint Chazelle és Friedkin vagy éppen Terry Gilliam; továbbá Fellini munkatársai, Fiammetta Profili és Filippo Ascione; vagy közeli barátja, az újságíró Sergio Zavoli és a két olasz tudós, Andrea Minuz és Aldo Tassone.

Gyártók: Mad Entertainment, Rai Cinema, Walking the Dog, Arte, Rai Com.

Rendezte: Anselma Dell’Olio (a La lucida follia di Marco Ferreri /Marco Ferreri: Veszélyes, de elkerülhetetlen/ című dokumentumfilmjével Donatello Dávidja-díj nyertes rendező).
Bemutató dátuma: 2020. december 17. Forgalmazó: Pannonia Entertainment Ltd.

Stáblista:

Hozzászólások

Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu