Film Farm 2

Bakancslistához adom
16 éven aluliak számára nem ajánlott magyar rövidfilm összeállítás, 116 perc, 2018

Értékelés:

2 szavazatból
Szerinted?

Ahogy a cím is jelzi: ez már a második rész, és mivel nyilván csak a sikeres dolgokat szokás folytatni, ezért kimondhatjuk: mostanra bebizonyosodott, hogy a Film Farm formula működőképes. De mi az a Film Farm? Pofonegyszerű. Egy válogatás az év legjobb hazai kisfilmjeiből, 8 kisfilm egyetlen nagyjátékfilm áráért. A film összeállítói gondoskodtak arról, hogy az élmény kellőképpen színes legyen. Az idei felhozatalban lehet találni történelmi filmet, áldokumentumfilmet, science fictiont, vígjátékot, sőt még egy animációs filmet is.
A rövidfilmeket afféle bonbonokként fogyaszthatjuk el sorra egymás után: sose tudhatjuk, mit hoz a következő, de hogy nem olyan lesz, mint az előző, az szinte biztos. Egy ilyen válogatásra jegyet váltani a legjobb értelemben vett biztonsági játék: ha nem tetszik, amit látunk, sebaj, mindjárt véget ér, és jön a következő, az pedig szinte biztos, hogy a nyolc film között mindenki találhat magának legalább egy kedvencet.
Az idei felhozatal alkotói egyáltalán nem kispályások: a Hurok rendezője, Madarász Isti is újra rövidfilmet forgatott, de az Újratervezés megálmodója, Tóth Barnabás is új művel rukkolt elő. Kreativitástól és alkotói merészségtől duzzadó produkciók sorakoznak fel, melyek a formátumuk miatt sokkal szabadabbak tudnak lenni, mint a mai nagyjátékfilmek többsége.
A válogatásban szereplő filmek: Záridő (Reich Dániel), Tetemre hívás (Madarász Isti), Van egy határ (Tóth Barnabás), A répa (Lengyel Balázs), Balkon (Dell’Edera Dávid), Vége (Borsos Miklós), A csatárnő bal lába életveszélyes (Szilágyi Fanni), Hetvenes (Dombrovszki Linda)
Bemutató dátuma: 2018. november 22.

Hozzászólások

Szerinted?