Flag Day - A zászló napja

Bakancslistához adom
Flag Day
15 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai misztikus thriller, 108 perc, 2021

Értékelés:

14 szavazatból
Szerinted?

Jennifer Vogel apja, John rendkívüli személyiség volt. Jennifer gyerekként rácsodálkozott magával ragadó energiájára és arra a képességére, hogy az életet egy nagy kalandnak élte meg. Sokat tanított neki a szerelemről és az örömről, ám történetesen ő volt az Egyesült Államok történetének leghírhedtebb pénzhamisítója. Az igaz történeten alapuló filmet Sean Penn és lánya, Dylan Penn rendezték, illetve játsszák benne a főszerepet. A film egy bensőséges családi portré egy fiatal nőről, aki küszködik azzal, hogy felülemelkedve múltja roncsain megbékéljen az eltéphetetlen apa-lánya kötelékkel.

Stáblista:

Szereplők

Patty Vogel
Beck bácsi
Jennifer Vogel
John Vogel
Mr. Emmanuelle
Margaret nagymama

Hozzászólások

Szerinted?
7/10
nefefe jan. 05. 15:09:56 7/10
Gyakorlatilag ez egy családi dráma. Egy link apa, aki nem tudja elképzelni életét a simlis dolgai nélkül. Szélhámosság, bankrablás, pénzhamisítás, majd a vég… szép életút. A lánya sokkal felnőttebb gondolkodású volt – gondolhatnánk, de hát neki is megvoltak a démonai – ami nem csoda, figyelembe véve sanyarú sorsát. Gyakorlatilag egyedül volt, senki nem állt mellette. Ennek ellenére végül megtalálta a maga útját, és boldogult. Ez a film gyakorlatilag nem is az apáról szól – bármilyen jó hamisító volt is -, inkább a család többi tagjáról, az ő küszködésükről, útkeresésükről. Mindezt jól prezentálja a két főszereplő, Sean Penn, és lánya, Dylan Penn. Nagyon lassú film, Jennifer szemszögéből, dokumentarista feldolgozásban. Erős közepes, egyszer érdemes megnézni, levonni a konzekvenciákat, tanulni az esetből – legalábbis azt, mit ne csináljunk rövidke életünkben.
7/10
rudapitecus 2022 okt. 24. - 02:53:46 7/10
Ez sokkal inkább egy életrajzi dráma! Annak az élete magával ragadó és hatalmas energiájú és az életet egy nagy kalandnak tekinti, aki eladósítja a családját a felvett hitelekkel, aztán magukra hagyja őket úgy, hogy a farmot, ahol éltek, elárverezik?? Az rendkívüli embernek számít, aki nem képes egy munkahelyen dolgozni, hanem inkább bankrabló lesz, aki 15 évet kap (ezalatt gondolom remek jól tudott a családjáról gondoskodni) aztán pedig pénzhamisító? Ilyennek kell lenni minden amerikai nagy kalandjának? Én nem így látom. Azt sem tudom, hogy tényleg a leghírhedtebb pénzhamisító volt-e vagy sem, mert a filmből nagyon szimplának látszik!! Az, hogy nem volt izgalmas, még csak megértem, mivel nem egy akció/triller volt és nem ez volt a film célja, de hogy időnként lapos és unalmas volt, az igaz.
6/10
Ildikó Nóra 2022 júl. 09. - 22:58:24 6/10
Az igaz történet alapján készült filmet egyszer meg lehet nézni, jobbra, izgalmasabbra számítottam, többször unalmas volt és idegesítő is volt a főszereplők játéka több jelenetben. A történet egyszerű, semmi extra. Egyáltalán nem misztikus thriller, rossz a fenti besorolás. A filmzene nagyon jó, az tetszett.