Fontos vagy nekem

Bakancslistához adom
I Care a Lot
angol krimi-dráma, thriller, 118 perc, 2020

Értékelés:

151 szavazatból
Szerinted?

Egy tisztességtelen törvényes képviselő mindenükből kiforgatja idősödő kuncsaftjait, azonban méltó ellenfélre talál, amikor kiderül, hogy legújabb célpontja sokkal több annál, mint aminek látszik. Főszerepben Rosamund Pike, Peter Dinklage, Eiza González, Dianne Wiest és Chris Messina.
Forgalmazó: Netflix
FEA2 FEA2

Stáblista:

Szereplők

Marla Grayson
Jennifer Peterson
Roman Lunyov
Dean Ericson
Feldstrom
Dr. Amos

Díjak és jelölések

  • Golden Globe-díj

    2021
    Legjobb színésznő - zenés film és vígjáték kategória: Rosamund Pike

Hozzászólások

Szerinted?
3/10
Mr. Anderson ápr. 10. 22:54:37 3/10
Erős kezdés után folyamatos lejtmenet. A végét már pörgettem.

A tökös amerikai leszbikusok a nyugdíjasok után lenyomják az orosz maffiát is.

Rossz volt látni Tyrion-t ilyen töketlen szerepben. A bírótól meg teljesen kész voltam. Talán az volt a legtöketlenebb. Visszagondolva lehet, hogy 2021-ben tényleg itt tart Amerika, és ez csak egy dokumentumfilm.
1/10
capt.nemo ápr. 07. 14:57:07 1/10
spoiler
nah persze örökzöld téma ha egy nő lealázza a férfiakat.. de mondjuk nem tudom mit szólnátok ugyanehhez a sztorihoz ha mondjuk egy férfi teszemazt gyereklányokat rabolna hivatásszerűen szexrabszolgának és/vagy szervdonoroknak, és a végén hófehérben villogna a forbes magazinban és felelősségre vonás helyett csak egy önbíráskodó de kegyes szívlövés közepette lenne elsiratva, a biznisz meg folyna tovább nélküle, és a gagyi bárány vs. oroszlán ideológiával lenne nyakon öntve az egész..
8/10
Ildikó Nóra ápr. 07. 12:08:52 8/10 Előzmény capt.nemo
Nekünk tetszett, talán pont azért is, mert nem az az átlagos, már ismert történetek, karakterek, stb. Azt lehet tudni, hogy manapság nagyon jó, értelmes filmek nem készülnek, már nem erről szól a filmvilág, sajnos. Rosamund P. miatt néztük meg, egyik kedvenc színésznőnk.
1/10
capt.nemo ápr. 07. 11:46:26 1/10 Előzmény Ildikó Nóra
senki nem vitatja hogy leköti a nézőt, jók a színészek, stb. de ami nekem nem jön be, az az egésznek a bukéja, kicsengése, utóíze, tanulsága.

spoileres:
az egész forgatókönyv úgy van megírva (megbundázva), hogy a nőt hozza ki győztesnek, ez az alapkoncepció, ezért ilyen stupid az ellenfél, és ezért ilyen hosszas az ábrázolás, hogy ezt elhitesse. pedig ez fals. ezt a nőt simán kilehetett volna csinálni és leleplezni. de nem ez volt a cél. hanem az hogy tökéletes győzelmet arasson és a csúcsig repüljön. "jellemfejlődése" ebben kulminál. az hogy a végén lelövik, az nem igazságszolgáltatás, hanem ennek elkenése. a film valójában a gátlástalan, félelem nélküli törtetést ünnepli és magasztalja, és a tisztességet mocskolja, miszerint azt csak a szegényeknek találták ki a gazdagok (ami egy fals kifordítása Kafka A törvény kapujában-ának), a nő valójába nem lepleződik le, bűnhődik és lakol meg és veszt, hanem sokkal inkább megdicsőül, hősi halált hal, habár számára nincs is olyan hogy halál. és a film ezt a becstelen életfelfogást magasztalja és terjeszti, és ezt nagyon nem díjazom, akár milyen jó is a film megvalósítása. (sőt ez ilyen esetben inkább káros)
8/10
Ildikó Nóra ápr. 06. 20:22:47 8/10
Jó, érdekes film, érdemes megnézni. Rosamund P-nak nagyon jól állt a szerep (Eiza G-nak is), megérdemelten kapta meg a Golden Globe-díjat, szuper az alakítása. A szinkron is jó volt.
9/10
Edmond Dantes márc. 28. 09:59:06 9/10 Előzmény DarthVonn
Egy filmet azért dicsérnek, mert tetszik. Van, akinek a Dr. House és van, akinek pl. ez. Kösz a gratulációt. Az ön véleményét másoknak tiszteletben kell tartani. És a másokét is...önnek.
9/10
offtopic
Edmond Dantes márc. 28. 09:54:44 9/10 Előzmény baromarc666
"Tudom, hogy ma már elvárás az LMBTQ és BLM propaganda,.." Talán azért "tudja", mert az ön elvárása. De melyik? Vagy mindkettő?
5/10
baromarc666 márc. 28. 08:21:30 5/10
Az alaptörténet jó, de a kivitelezés rendkívül hosszú, unalmas, felesleges részek tömkelegével. A színészi játék kritikán aluli, a számos logikai buktató pedig lényegében élvezhetetlenné teszi a filmet. A leszbikus szál teljesen felesleges... Tudom, hogy ma már elvárás az LMBTQ és BLM propaganda, de ettől még nem kell elfogadni.
A coelhoi szintű végszótól pedig hányingerem lett. Szóval az a norma, hogy embereket teszünk tönkre, meglopunk, kisemmizünk, de legalább mi jól élünk. Ha ez a 21. század célja, nagyon csúnya idők elé nézünk...
1/10
DarthVonn márc. 28. 00:45:19 1/10
Szóval oda jutottunk, hogy azért dicsérünk egy filmet, mert egy szociopata leszbikus a főszereplő aki idős embereket tesz tönkre, és teljesen logikátlan, életszerűtlen húzásokkal hülyét csinál az amerikai jogrendből és a komplett maffiából is. Gratulálok mindenkinek! A film se nem szórakoztató se nem tanulságos, a karakterek irritálóak, a történet szánalmasan megírt. Nem egy hétköznapi film az biztos, de attól hogy valami sikeresen elrugaszkodik a kliséktől, még nem lesz jó. Egy szóval borzalmas.
10/10
DavidAbler márc. 24. 23:53:01 10/10
10-bol 10-es
10/10
DavidAbler márc. 24. 23:02:33 10/10
Ez egy izgalmas film, ami mertani pontossaggal es megfelelo kiegyensulyozottsaggal valtja ki az erzelmeket a kozonsegbol. A feszultseg fokozatosan novekszik a film elorehaladtaval, szepen kicsucsosodik, majd levezetodik a kisse klises (ambar igazsagos) befejezessel. A film vegere nem marad elvarratlan szal, viszont nagyon sok mondanivalo sem, de ez megsem bosszanto, mert ennek a filmnek nem celja a bolcselkedes. A foszereplo karaktert egeszen egyedi modon lehet gyulolni filmtorteneti szempontbol, ami nagyon teljesitmeny! Igen, bizonyos dolgok nem tunnek hihetonek, de ezeken konnyen tul lehet lendulni. Szamomra udito volt nezni az eredeti koncepcio miatt.
1/10
Tömör márc. 22. 00:33:30 1/10
Óriási logikai hibák, de a színészek legalább hitelesen játszották a nekik megírt hiteltelen karaktereket.
1/10
offtopic
capt.nemo márc. 21. 16:33:44 1/10
egy posványhoz szokott szaglószervnek a frisslevegő a "löttyös büdösvíz". amúgy meg zéró érved volt.
9/10
joshfeed márc. 18. 08:59:48 9/10
Nagyon jó film ! Rosamund Pike ismét brillíroz.
9/10
Edmond Dantes márc. 15. 09:01:00 9/10 Előzmény Gege06
Ez a topik (is) valamiért hemzseg az ilyen löttyös indulatú beírásoktól. Ha másból nem, már ebből tudnám, hogy remek film, ahogy azt már régebben megírni bátorkodtam...de már tudom, hogy kár minden (jó) szóért, pláne érvelésért. Csak annál löttyösebb indulatok törnek fel, mint kénszagú büdösvíz ;-)
10/10
Gege06 márc. 15. 06:09:56 10/10 Előzmény Vindikitty
Hogy lehet egy filmre 1 est adni ami ilyen érzelmeket vált ki belőled?! Gondolom el sem jutott az agyadig, h ez volt a célja a rendezőnek!
10/10
Gege06 márc. 15. 06:04:50 10/10
Nagyon tetszett, utóbbi idők egyik legjobb filmje! 10/10
1/10
capt.nemo márc. 14. 17:45:00 1/10 Előzmény Edmond Dantes
csakhogy az nem az, amit te annak tartasz (mármint igazságszolgáltatásnak). - szóval NEM működik!!

SPOILERES:
nekem a fő bajom a filmmel, hogy a hitványságot/aljasságot állítják be erénynek, és a főgonosz gyakorlatilag győzedelmeskedik, mi több megdicsőül, megbűnhődés helyett. és nem szimplán bemutatja a negatív irányú trendet, hanem terjeszti és divatolja. és az éretlen és gyenge jellemekben táptalajra hullik.

amúgy azt vallom hogy a: "a világ olyan amilyenné tesszük" és "csak a hullák úsznak az árral" (mindkettő filmes idézet) ugyanis ezek a trendek nem tőlünk függetlenek mint mondjuk a fizikai törvények.

és továbbra is nevetségesnek tartom hogy nem tudott mit csinálni a cafattal, az ügyvédes próbálkozás szánalmas, a szöktetéskor csak közelebb kellett volna gurulni a kocsival. az elrablásnál véletlenül sem a szerelmével zsarolja, majd miután megtudja hogy nem fél a haláltól, megöleti. semmi puhítás, kínzás, térden lövés, akármi. nevetséges hogy nem tud rajta fogást találni.
9/10
Edmond Dantes márc. 14. 09:59:22 9/10 Előzmény capt.nemo
Vannak filmek, amikben működik az "erkölcsön alapuló forgatókönyv írói igazságszolgáltatás" és vannak, amikben nem. Ebben pl.működik, de nem spoilerezem el, mint oly sokan már eddig is. Az ön spoileres szakaszában leírtak fényesen igazolják, hogy a mai világ és trend milyen: i l y e n. A realitást mutatja be egy eddig alig ismert terepen...nem pedig páncélos lovagok vagy űrlények szűnni nem akaró, gyermeteg csatározásait. Egyébként a "tegnapi" világ sem volt jobb, csak eszközök, módszerek változnak időről-időre. Ez van. Az pedig a vak számára is Napnál világosabb, miért nem tudott a "maffiózó mit csinálni a cafattal", a film jelentős része éppen erről szól. (Az "autós próbálkozás" epizódot én is kihagytam volna, de ez mit sem von le a film értékéből.)
7/10
statham márc. 13. 23:53:02 7/10
Ez a film egy fricska az eltorzult, pénzéhes világunknak és az egyre gyarapodó, mindenkin átgázoló embertársainknak. Lehet ezt a helyén is kezelni, de megértem, ha valaki totálisan felhúzza magát rajta. Azt nálam is elérték az alkotók, hogy végig a maffia főnöknek "szurkoljak". :)
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu