Film

Frantz

feliratos, francia-német történelmi dráma, 113 perc, 2016 12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott


Értékelés:

19 szavazatból
Szerinted?

Leírás:

1919-et írunk, az első világháború véget ért, a hatása azonban még nem múlt el nyomtalanul. A német Anna vőlegényét, Frantzot gyászolja, aki a fronton vesztette el az életét. Egy nap titokzatos férfi jelenik meg Frantz sírjánál, akit rejtélyes kapcsolat köt a halott katonához. A francia Adrian jelenléte nem csak a német kisvárosban okoz konfliktust, Frantz szüleit is felkavarja fiuk régi párizsi barátjának látogatása. Anna utánajár a két férfi ismeretségének, Franciaországba is követi a Párizsba visszatérő férfit, miközben folyamatosan viaskodik az érzéseivel is.

Bemutató dátuma: 2017. május 18. (Forgalmazó: Vertigo Média Kft.)

Kövessen minket a Facebookon!

Stáblista:

Linkek:

Díjak és jelölések:

  • Velencei Nemzetközi Filmfesztivál (2016) - Marcello Mastroianni-díj: Paula Beer

Vélemény:


július 1. 11:00
Ez egy nagyon cizellált, érett film, hasonló nézőknek. Nem akarom túldicsérni, nehogy emiatt legyen valakinek csalódás. Igazi klasszikus "lassú"mozi, komoly emberi drámákkal, mondanivalóval. Feliratosan is tökéletesen követhető. Lehet, hogy nem is készül hozzá szinkron a német-francia folyamatos váltakozása miatt. Komoly alkotás a mestertől. Nagyon ajánlott!

június 28. 23:26
Nagyon érzékeny, jó film. Melegen ajánlom.

június 26. 15:20
Megható történet mindarról, ami mélyen emberi, és nem korhoz kötött. A száz évvel ezelőtti német és francia enteriőrök, a hangulatok, kosztümök nagyszerű hátteret adnak a tartalomnak. Mélységesen pacifista, életigenlő alkotás. A párbeszédek, a mimika, a tekintetek egy pillanatra sem engedték lankadni a figyelmemet Tetszett!.

SPOILER
Bevallom, hogy másfajta csavart sejtettem kezdetben. Egy másfajta szerelemre gondoltam.

Összes hozzászólás