Film

Genezis

magyar dráma, 120 perc, 2018 16 éven aluliak számára nem ajánlott
    • mb

Értékelés:

11 szavazatból
Szerinted?

A Genezis történetének középpontjában egy roma kisfiú áll, akinek gyerekkora drasztikusan véget ér, amikor egy brutális támadásban elveszíti a családját. A munkájába temetkező sikeres ügyvédnő felettese nyomására elvállalja a rasszista gyilkosságsorozat egyik vádlottjának védelmét. A nyomozás során megismerkedik az ügyben tanúként résztvevő kisfiúval, és ez a találkozás mindkettejük életét gyökeresen megváltoztatja. Egy titokzatos kamaszlány is belekeveredik az ügybe, amikor sötét titkok derülnek ki a szerelméről.
A bibliai eredettörténet a társadalom legkülönbözőbb rétegeiből érkező emberek sorsán keresztül elevenedik meg, útjaik sosem kereszteznék egymást, ám sorsuk mégis összefonódik ennek a tragikus bűnténynek az árnyékában.
A Genezis szereplői az egyetemes emberi értékek - az életbe vetett hit, a szolidaritás, a felelősség - mentén döntenek a sorsukról, így lehetőséget kapnak az újrakezdésre, egy új életre.

Bemutató dátuma: 2018. április 12. (Forgalmazó: Hungaricom)

Kövessen minket a Facebookon!

Stáblista:


Vélemény:

április 21. 11:22:36
április 21. 11:22:36

Azért jó, ha van benne cigány, különben a balos bölcsész prolik nem pörögnek rá. És ettől szánalmas ez az egész, a "film" a kritikusoknak meg azoknak a sznob köcsögöknek készült, akik ejakulálnak minden pc és kisebbségsimogató "alkotás" láttán.

szavazat: 2/10 április 14. 21:18:48
április 14. 21:18:48

Színvonalon aluli.
Unalomig ismert (máshonnan) képek, ráadáasul igen kellemetlen, hogy ami tetszett az alkotónak, azt kétszer is... vagy többször. :(
Nagyon kínos...

szavazat: 3/10 április 13. 15:46:47
április 13. 15:46:47

Szerintem nagyon gyenge lett. Ilyen témájú filmet csak őszintén és elfogultság nélkül érdemes elkészíteni, itt ez nem sikerült. Elfelejtették a filmet megírni. Alapból kevés a párbeszéd, de ami meg benne van az mind kínos és hamis, ahogy maga az egész film is. A színészek is addig működnek, amíg nem szólalnak meg. Az egészre rátesz még egy lapáttal a giccsben úszó finálé is....

szavazat: 10/10 április 13. 08:15:26
április 13. 08:15:26

Az egyik legfelkavaróbb alkotás, amit az elmúlt években láttam. A film igazi témája az újjászületés, az anyaság és a gyermekség kérdéseinek és dilemmáinak boncolgatása. Aki csak a "cigány" szót látja meg a Genezisben, be se üljön erre a filmre, nem értené meg a mélyre nyúló fájdalom modellezését.

Budapest Bár a MÜPÁban
Budapest Bár a MÜPÁban

2018. október 22., 20:00, MÜPA

Jegyvásárlás