Gloria Bell

Bakancslistához adom
16 éven aluliak számára nem ajánlott chilei-amerikai romantikus film, 102 perc, 2018

Értékelés:

35 szavazatból
Szerinted?

Az ötvenes Gloria szabad szellemű, elvált asszony, aki a házasságából kilépve felszabadultan, kötöttségek nélkül éli világát. Miközben nappal egy irodában dolgozik, éjszakánként Los Angeles bárjaiban szórakozik, újraéli kamaszkorát. És lám, a szerelem megtalálja. Egy ilyen alkalommal találkozik Arnolddal, és egymásba bonyolódnak. Miközben Gloria teljesen átadja magát a kapcsolatnak, a férfit még visszahúzza a családja. A 2013-as Gloria című chilei film amerikai változata.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
7/10
InteriorLulu 2023 febr. 26. - 12:28:13 7/10
Ahogy itt többen is írjuk, dráma ez, és semennyire nem vígjáték.
Továbbá az ismertető utolsó szavaival ("a férfit visszahúzza volt felesége és a kislánya") ellentétben Arnoldnak nem kislánya van, hanem két, harminc körüli (!) lánya, ami pedig nagyon nem mindegy a férfi személyiségét, illetve Gloria hozzá való viszonyulását illetően - hisz a "visszahúzza" ugyanakkor nagyon is stimmel.
A film egy nagyon alapos karakterrajz, Moore pedig mint talán mindig, remekel.
Érdekes, hogy az összes zene, amire Gloria táncol és amit az autójában hallgat, mind nyolcvanas évekbeli popsláger - ez valószínűleg azt hivatott aláhúzni, hogy Gloria bizonyos szempontból a saját múltjában rekedt.
Edmond Dantes 2021 aug. 03. - 19:18:19
Közhelyes történet, közepes kivitelben. Julianne Moore jutalomjátéka, de ő se tehetett csodát.
furfang 2021 márc. 30. - 21:41:44
Ez a film messze nem vígjáték. Inkább dráma és nagyon életszerű. Remek alakítása Julianne Moornak.
7/10
dandelion83 2020 febr. 14. - 16:34:18 7/10
Nagyon szeretem Julianne Moore játékát. Ebben a filmben is remekelt, bár a ragyogó kezdés után a történet színvonala sajnos elkezdett hanyatlani. Pedig Gloria Bell alakja fantasztikus, hozza a tipikus egyedülálló ötvenes nőt, aki kissé kétségbeesetten keresi önmagát és a boldogságot. A tanulság és a film értelmezése a nézőre van bízva.
dave555 2020 febr. 07. - 09:12:57
Anélkül, hogy konkrétan spoilereznék, az egész film az utolsó dalra, táncra van kihegyezve. Akkor áll össze a sztori. Végtelenül szomorú történet és nagyon mai. Egy olyan nőről szól, aki kizárólag a párkapcsolatain, a szexualitáson és a bulizáson keresztül próbálja megtalálni a helyét, persze sikertelenül. Ez a film számomra a tökéletes elveszettségről és mindennek a feladásáról szól. És még egy halvány reménysugárt sem ad. De ettől függetlenül nagyon erős film, ajánlom mindenkinek.
tortura 2020 febr. 04. - 15:41:34
Véletlenül sem nevezném vígjátéknak. Dráma - időnként humoros jelenetekkel. Nem lett volna ez rossz film, nekem a végével volt problémám. Megint az volt az érzésem, mintha ollóval vágták volna el. Egyébként egyszer abszolút nézhető. Julianne Moore nekem is a kedvenceim közé tartozik.
10/10
bannor72 2020 jan. 31. - 23:31:55 10/10
Teljesen őrült és imádni való, ugyanakkor pont olyan egyszerű mint mi magunk. Kellett hozzá Julianne Moore és kell hozzá az a majd 50 év, hogy együtt nevess, sírj és Glóriára táncolj Glóriával át az életen. :)
8/10
alien1976 2020 jan. 31. - 08:33:45 8/10
Gloria Bell egy 50 éves egyedülálló nő, aki kiegyensúlyozott életet élve, figyeli, segíti két gyermeke életét, és próbál segíteni unokája nevelésében. Emellett szeret a kocsiban énekelni, végzi munkáját, s éjszakánként bulizni jár, ahol imád táncolni. Közben keresi a szerelmet, s rengeteget mosolyog.
Ez a film története röviden, ami egy remake.
Nekem nagyon bejött a film az első perctől. Belezuhantam, belecsöppentem egy nő életébe, s szép lassan mindenkit meg lehetett ismerni. Gyermekeit, volt férjét, és őt magát. A kocsiban való éneklés nagyon tetszett. J.M. Hihetetlenül jól hozta a karakterét. A szerelmet, boldogságot kereső nő néha gondokkal találkozik életében, s kitartással , mosollyal próbálja megoldani, miközben próbálja szerelmét megtartani, s ha akár minden szakad, akkor is próbál belőle pozitívan, megerősödve kiszállni, továbblépni. A filmnek picikét a közepét lassúnak, éreztem, mintha leült volna az egész, de aztán sikerült ismét erőre kapni.