Gombos Jim és Lukács, a masiniszta

Bakancslistához adom
Jim Knopf und Lukas der Lokomotivführer
6 éven aluliak számára nem ajánlott német családi kalandfilm, 105 perc, 2018

Értékelés:

18 szavazatból
Szerinted?

Gyöngyélet Földje a világ egyik legcsodálatosabb szigetországa. Békességben élnek itt az emberek, már az a néhány, aki elfér rajta. Gyöngyélet Földje ugyanis olyan kicsi, hogy királyának, Háromnegyedtizenkettedik Alfonznak nagy gondot okoz az esetleges túlnépesedés. Egy napon egy fekete bőrű kisfiú érkezik a szigetre, s ezzel a lakosok száma az eddigi négyről ötre emelkedik! Bonyodalmak sora veszi kezdetét, végül Lukács, a masiniszta hű mozdonyával, Emmával és kis barátjával, a Gombos Jimnek elkeresztelt kisfiúval elhagyja a szigetet, hogy életük kalandja vegye kezdetét.

Michael Ende, a Végtelen történet és a Momo világhírű írójának ünnepelt meseregénye az árva kisfiúról és mozdonyvezető barátjáról a hatvanas évek legsikeresebb német gyerekkönyve lett, de a mai napig semmit sem vesztett varázsából. A könyvet számos nyelvre lefordították, a mesekönyvek és a rajzfilmváltozat Magyarországra is eljutott és nagy sikert aratott. A film rendezője, Dennis Gansel olyan sikerfilmeket készített már, mint a Csajok a csúcson, a Napola - a Führer elit csapata, A hullám, és A mestergyilkos: Feltámadás.
Bemutató dátuma: 2018. június 21. Forgalmazó: Vertigo Média Kft.

Stáblista:

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
alien1976 2019 febr. 05. - 05:46:03 10/10
Nagyon bájos, kedves, szerethető, igazi gyermek film, mely a felnőttekből is előcsalja a gyermekilelket. S talán ez a legfontosabb. A mese története, kedves, pörgő, magával ragadó, mozgalmas. Ügyes a történetvezetése, a kalandba való elindulás át a tengeren, bele az ismeretlenbe, majd a hercegkisasszony megmentésének hatalmas túrája. De ettől jobb, és kellemesebb maga a világ bemutatása. A király, s az ő "hatalmas" birodalma, a mindig süvegelő Feszes úrral, s a masinisztával. S a felbukkanó mellékszereplők is bájosak, mesevilágból előbukkanó lények, melyek még pár nap múlva is eszünkbe fognak jutni. Ilyen a sárkány és viziló nászából megszületett lény, vagy a távolóriás, és folytathatnám. Engem elkapott és magba szippantott az egész mese.