Gorillaz - Song Machine Live From Kong

Bakancslistához adom
Gorillaz: Song machine live from Kong
angol koncertfilm, 157 perc, 2021

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A földkerekség leghíresebb virtuális zenekara, a Damon Albarn dalszerző-énekes, producer és Jamie Hewlett képregényrajzoló által megálmodott Gorillaz tavaly adta ki „Song Machine, Season One: Strange Timez” című lemezét, amihez egy különleges multimédiás projekt is társult: az album dalaihoz animációs klipsorozat készült Song Machines címmel. A változatos műfajokat elegyítő album és a klipsorozat teljes, szerteágazó audiovizuáis anyagát most egy egyedülálló, élőben rögzített koncertfilm formájában világszerte a mozivásznakon mutatják be a rajongóknak.

A „Gorillaz: Song Machine Live From Kong” címmel a mozikba érkező, extravagáns vizuális megoldásokat alkalmazó stúdió-koncertfilm különlegessége, hogy a digitális bandatagok – Noodle, Murdoc Niccals, Russel Hobbs és a frontember, 2D – „együtt” adják elő a lemez dalait és néhány korábbi nagy slágerüket Damon Albarnnal, a teljes Gorillaz élő zenekarral és dalokban közreműködő megannyi sztárvendéggel, miközben mindannyiukat körülölelik Jamie Hewlett szemkápráztató animációi és digitális effektjei.

A mozifilmben az együttes „Kong HQ” nevű londoni stúdiójában rögzített felvételek mellett exkluzív interjúk és a kulisszák mögé vezető werkfilm is helyet kapott, amiket a koncert előtti speciális blokkban láthat a moziközönség. A filmben természetesen a lemezen szereplő kooperációk is felcsendülnek, köztük a Elton Johnnal, a többszörös Grammy-díjas mali énekes-dalszerző Fatoumata Diawarával, a brit popénekes St Vincent-tel és a rapper Kano-val közösen szerzett dalok.

A koncertfilm világszerte csak egyetlen estén, december 8-án látható a mozikban. Magyarországon nem kerül országos moziforgalmazásba, kizárólag a Cinema MOM és a Pólus Mozi tűzi műsorra.
Bemutató dátuma: 2021. december 8.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?