Gyere apához

Bakancslistához adom
Come to Daddy
18 éven aluliak számára nem ajánlott ír-kanadai-új-zélandi-amerikai horror-vígjáték, thriller, 96 perc, 2019

Értékelés:

20 szavazatból
Szerinted?

Norval élete enyhén szólva is nehéz volt. Az anyjával élő, problémás fiatalember alkoholfüggőséggel küzd. Egy nap levelet kap az elidegenedett apjától, aki arra kéri, hogy látogassa meg a távoli, tengerparti otthonában. Talán az újbóli találkozás megadja neki azt az érzelmi töltetet, ami eddig hiányzott neki. Norval azonban gyorsan rájön, hogy valami nem stimmel az apjával. Rádöbben, hogy az apa-fiú kötelék halálra van ítélve. A családi újraegyesítés helyett valóságos rémálomba csöppent.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
8/10
chaplin jan. 23. 07:43:22 8/10
Meglepő fordulatok, átélhető atmoszféra, Tarantino feeling ... ok a szereplők kicsit idiótán néznek ki, de jöhetne még sok ilyen! 😎
6/10
danek87 jan. 17. 22:00:02 6/10
Gondolkoztam egy ideig hogy honnan ismerős a fatert játszó ürge,aztán rájöttem hogy Ő volt a Pontypool-ban a rádiós.Nekem úgy az utolsó 15 percig nem volt gondom a filmmel,bár semmiképp nem horror,inkább egy néhol véresebb fekete-komédia.A tempóval sincs gond,itt nincs szükség rohanásra,talán a közepe felé ül le kicsit a sztori, miután történik az a bizonyos dolog,de miután jön a csavar ismét érdekessé válik.A párbeszédek többnyire normálisan vannak megírva,jól egyensúlyoz a fekete komédia határán hogy ne csapjon át ripacskodásba.Az utolsó 15 percben viszont irreális túlzások vannak,ami nálam lehúzza.Így nekem 10/5
6/10
Trap 416 jan. 07. 14:07:37 6/10
Szerintem aránytalanul le van pontozva, bár kétségtelen, hogy nagyjából a felétől indul be a film. Addig én is azt hittem, hogy egy béna, sablon irányt fog majd venni, de szerencsére nem így történt.
Nem mondom, hogy olyan óriási eresztés, de mindenképpen rendhagyó, és legalább nem egy olyan horror (nem is igazán horror szerintem), amit tizenöt másikkal összekeversz. 10/6 nálam.
itsme1 jan. 01. 11:26:05 Előzmény vandorbab
:D
8/10
Patafizikus 2020 dec. 29. - 20:14:58 8/10
Teljesen korrekt film. Semmi misztikum nincs benne, nem is horror max. thriller. De nem is vígjáték a szó Amerikai pités, Másnaposok, vagy éppen Csupasz pisztolyos értelmében. Ez egy jól összerakott fekete-komédia, lényegében egy görbe tükör a műfajnak, de nem olyan felszínesen és harsányan, mint pld. a Horrorra akadva. Ezzel persze nem azt mondom, hogy a felsorolt példák rosszabbak lennének – csupán azt, hogy nem lehet őket egymáshoz mérni, nem egy ligában versenyeznek.
Nekem abszolút bejöttek a poénok, még akkor is, ha tudom, hogy van, amit más talán észre sem vett, és nyilván van, amit én nem vettem észre. Ezek nem késztettek harsány, könnyes kacajra engem sem, de nem is ez volt a céljuk. Inkább egy félmosoly kíséretében valló cinkos kikacsintás a feladatuk, és ezt hibátlanul teljesítik is.
A történet egy alapsztori, de rengeteg remek filmnek szinte faék egyszerűségű a története – míg sok csavaros történetet valósítottak meg pocsék filmeken. A karakterek élőek, a színészek jók, a zene nagyszerű. A képi világ, operatőri munka rendben van, a rendezés is. Csupán a ritmus lassú egy picit a film kb. első harmadában.
Van pár logikai baki, de nem igazán zavaró. Mint pld. hogy miért kell Norvalnak a buszról leszállva az erdőn keresztül kutyagolnia, mikor visz út a házhoz, vagy milyen célból lángol a nyílpuska nyílvesszője, a nyílpuskát a kocsihoz visszatérve Jethro miért nem a csomagtartóba teszi vissza…
A lassú kezdés és a pár baki miatt 2 pont levonás.
8/10
vdo2008 2020 dec. 28. - 17:58:03
Közel nulla ez a film.
3/10
vandorbab 2020 dec. 25. - 11:58:42 3/10
Horror-vígjáték, aminél anyám " ma milyen akció volt a LIDL-ben?" történetei is izgalmasabbak és szórakoztatóbbak. Fájdalmasan rossz sztori, beteg az ütemezés és a poénok is keservesek. Lehet, hogy fel is hívom anyámat.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu