Gyilkos a pokolból

Bakancslistához adom
Devyataya / The Ninth
18 éven aluliak számára nem ajánlott orosz krimi, kalandfilm, misztikus film, 99 perc, 2019

Értékelés:

24 szavazatból
Szerinted?

A 19. századi Szentpéterváron különösebbnél különösebb gyilkosságok fordulnak elő. Brutális módon megölt nők holttesteit találják meg, de a gyilkos kevés nyomot hagy maga után, a rendőrség a sötétben tapogatózik. A városban tartózkodik Olivia, aki képes felvenni a kapcsolatot a szellemvilággal, ezért a rendőrök végső megoldásként a nőhöz fordulnak segítségért.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
7/10
zsoltix 2022 máj. 03. - 09:06:28 7/10

Mint kiderült, a halott lányuk feltámasztásáról szólt az egész, aztán pont vele nem foglalkoznak. Illetve mutatják, hogy életre kel, de semmi több. Hogy utána folytatja az életét, ahol abbahagyta, vagy olyan lesz, mint Kedvencek temetőjében a feltámasztottak, ezt már a néző fantáziájára bízzák.


5/10
Tiberio 2021 febr. 07. - 22:56:26 5/10
Ja, nem mellesleg: nem lett volna megfelelő az eredeti cím (A kilencedik)?
5/10
Tiberio 2021 febr. 07. - 22:40:27 5/10
Szépen filmezett munka, eredetiség nélkül. A cári Pétervár osztályvilágát szépen fölrajzolta a film a társadalom számkivetettjeitől a magasabb hivatalnoki rétegig és a művészek kasztjáig. Az erősen stilizált - kissé steampunk-os - historizmus és az okkult vonal miatt ez az orosz Vidocq. Sajnos a film-végi leleplezés is a Vidocq-ra üt: ahhoz hasonlóan kínosan lapos.
7/10
InteriorLulu 2021 febr. 07. - 22:39:29 7/10
Egészen nézhető. Kissé elcsépelt a sztori, de jó a fényképezés, a színészi játék, a díszletek igen korhűnek tűnnek, és van hangulata... Valóban olyan, mint a Depp-féle Hasfelmetsző-film, és - bár tudom, ez durva előítélet - orosz létére minőségben is pont olyan, mintha hollywoodi lenne.
Szintén egyetértek azzal, hogy a vége sajnos nagyon nincs kidolgozva, és még az egész sztorihoz képest is nagy marhaság. Egy viszonylag korrekt film elrontva azzal, ahogy végződik. Nagy kár.

Egyébként ha ezt még a film megnézése előtt olvasod, azt tanácsolom, bírd ki valahogy az első pár percet, maga a film ugyanis nagyon nem olyan, mint az az übergagyi Indiana Jones-koppintás, melynek persze megvan a maga funkciója.
7/10
nefefe 2021 febr. 07. - 20:56:12 7/10
Nem volt ez olyan rossz film, mint ahogy az értékelés mutatja. Komótos, enyhén horroros-gyilkolászós történet, helyszíne a XIX. századi Oroszországba helyezve. Ez a film bárhol máshol játszódhatott volna. (pl. hasonlít a londoni - Hasfelmetsző Jack esetére, noha ott más volt az indíték) A rendőrök sokszor nem voltak a helyzet magaslatán. A színészi játékhoz nagy tehetség nem kellett. Bár annyi rossz arcú, gyanús alak volt a filmben, hogy néha nem lehetett tudni, ki-kivel van. A film gyakorlatilag ott végződik, ahol elkezdődött - tehát az alkotók nem vittek bele nagy csavart a végére. És elég hirtelen lett vége, valahogy befejezetlennek éreztem. Mindent összevetve, egy erős közepes film sikeredett, egyszer mindenképpen megnézhető.
--- Spoiler --- arra azért kíváncsi lettem volna, hogy került a térre az oltár? Hogy lehetett a kellékeket feltűnés nélkül odavinni? Mert láthatólag senkit nem érdekelt a dolog (lehet, hogy a műsor részének vélték). És mi lett a kislánnyal a házból? Na mindegy, ezt a nézőkre bízták, mindenki találja ki maga...
bricskamaxi 2021 febr. 07. - 00:47:30
Ez végig izgalomban tartott akárcsak jó rég az ,,X polgártárs'' c. szintén sorozatgyilkosos film.ott is orosz történetet láthattunk.ez a mai misztikus,fosatós,hullanak az emberek de mégsem tocsog a vértől,egyszer sem fordult fel a gyomrom,picit sem.persze,hogy nézze meg akivel szembejön.borzongatós de módjával.