Gyilkos Halloween

Bakancslistához adom
Halloween Kills
18 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai horror, thriller, 106 perc, 2021

Értékelés:

60 szavazatból
Szerinted?

2018-ban Jamie Lee Curtis főszereplésével a David Gordon Green-féle Halloween tarolt a mozipénztáraknál, több mint 250 millió dollár bevételt hozott világszerte, a négy évtizedes film-franchise legjövedelmezőbb darabja lett, és megdöntötte a legjobb nyitóhétvége rekordját a női főszereplős horrorfilmek terén.
És a Halloween éjszaka, amikor Michael Myers visszatért, még nem ért véget...
Percekkel azután, hogy Laurie Strode (Curtis), lánya, Karen (Judy Greer), és unokája, Allyson (Andi Matichak) ott hagyják a maszkos szörnyeteget Laurie lángoló alagsorába zárva, Laurie-t életveszélyes sérülésekkel szállítják kórházba, és abban a hiszemben van, hogy végre megszabadult attól, aki egy életen át gyötörte.
Ám amikor Michaelnek sikerül kiszabadulnia Laurie csapdájából, a rituális vérfürdő folytatódik. Miközben Laurie próbálja leküzdeni fájdalmát, arra készül, hogy megvédje magát, és ezzel Haddonfield városát is arra ösztökéli, hogy összefogjanak a megfékezhetetlen szörnyeteg ellen.
A Strode nők összeállnak Michael első ámokfutásának túlélőivel, és úgy döntenek, a saját kezükbe veszik a dolgokat, és igazságtevő csapatot alkotva vágnak neki, hogy egyszer s mindenkorra levadásszák Michaelt.
A gonosz ma meghal.
Bemutató dátuma: 2021. október 21. Forgalmazó: UIP-Duna Film

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
7/10
sawyerx febr. 07. 09:08:55 7/10
Fú, a Rémálom-filmeket és a Péntek 13-at annyira nem tudom komolyan venni, hogy már a második részig sem jutottam el egyiknél sem. De mint írtam, a Halloweeneket is használhatnák Guantanamóban, utólag nagyon megbántam, hogy végigkínlódtam mind. A Texasi régi, első részét a hétvégén néztem meg, szerintem elég ígéretesen kezdődik, és ugyan a második fele laposabb, mégis különbözik ezektől a sablonos rémektől. A helyszín és az operatőri munka is sokat dob rajt.
Akkoriban úgy látszik, ezek a filmek olyanok voltak, mint a marvel, vagy korábban a westernek, lényegében ugyanaz az agyatlan böszmeség, csak más köntösben. Ezeket szerintem 7-nél több pontra objektívan nem is lehet értékelni.
Michael nekem egyáltalán nem paráztatós, bár ebben közrejátszik, hogy Dr. Loomis papagáj módjára harsogja mindegyik részben, hogy ő az ördög, a halál, a megtestesült gonosz, ami már egy idő után olyan idegesítő, hogy nem lehet komolyan venni. És Michael épphogy nem hétköznapi, mindent túlél, és bármilyen lassan sétál, bárkit utolér. A texasi láncfűrészes parásabb.
Amúgy megértelek, a tartalom valóban pár skiccben összefoglalható, én is a kivitelezést értékeltem inkább, mint vizuális élményt. De ha a Rémálom-Texasi-Halloween-Péntek filmek bármelyikét nézzük, mindegyik egy ipari szemét, talán a remake-k igényesebbek a mai köntös miatt + azokban már életszerűbben alakítanak a színészek, ellenben a 70-es évek csetlő-botló ripacsaival.
5/10
danek87 febr. 05. 18:22:42 5/10 Előzmény 3,14159
Valaha mikor felkerült lehet de jelenleg 5,6-on áll imdb-n
3/10
3,14159 febr. 05. 17:55:14 3/10 Előzmény danek87
Bevallom, torrent oldalról szedtem le, ami valószínűleg késve frissít,(onnan az adat) de keverés nem volt, ez bizony 7.3 is volt , ezek szerint onnan megy lefelé.
3/10
3,14159 febr. 05. 17:51:42 3/10 Előzmény sawyerx
Hát... nem tudom, nem igazán győztél meg. Műfajon belül nekem tudod mi 7-es? Na jó, 6,5-ös. A péntek 13 6. része. Jól felépített, brutális, a legkirályabb feltámadás jelenettel... :D
Az az alapvető problémám, hogy amíg Jason Voorhees, vagy Freddy Krueger alapvetően halhatatlanra van kitalálva, nem e világi erőkkel felruházva, ezért mindent is megtehetnek, (és így a folytatás is "könnyebb" bár jó folytatást írni sosem könnyű)
addig Michael Myers figurája pont attól volt paráztatós, mint Hitchcock Madarakja, hogy egy "hétköznapi " figura, aki a valós életben is akármikor szembe jöhet. Egy sima elmebeteg, aki elszabadult, és tombol.
Mesterségesen húzták rá ezt az "emberek félelme tart életben" Elm utcai lopott dumát, és mindezt azért, hogy tudjanak még 2 folytatást csinálni "egy maréknyi dollárért" (ha szabad egy ilyen képzavarral élnem :))
Szóval egy lopott ötlettel akarnak még pár réteg bőrt lenyúzni a karakterről, és ez ordítva süt át a képernyőn. És még a kivitelezés is borzasztó gagyi, leszámítva az előzőleg is pozitívan méltatott operatőri munkát.
Az a helyzet, hogy sokkal jobb alap ötlet, és forgatókönyv kellett volna. Egyedi, személyre szabott. Ebbe nettó kb 12 perc kreatív munkát toltak bele.
Ahogy említettem, sok zs kategóriás hentelést megnéztem már, de ez nem lóg ki abból a sorból. Sima elcsépelt igénytelen értékelhetetlen mészárlás.
E tekintetben egyetlen pár másodperces értékelhető hentelés van a filmben, mikor a haldokló nővel végignézeti, ahogy tűpárnát csinál a férjéből. A film 90%-a viszont a 70-es évekbeli bebélyegezett 4 perc alatt leforgatott semmitmondása, és a 90-es évektől divat franchise rendszerek "utolsó bőrt is lehúzni" mottójának a keveréke.
7/10
sawyerx febr. 03. 10:26:33 7/10 Előzmény 3,14159
Én végigkínlódtam az összes részét (ennek a közvetlen előzményét kivéve), kínozni lehet velük, talán még a klasszik legelső tűrhető. Szóval egyáltalán nem védem, de ez a moziban adott egy olyan jó kis vizuális trancsír-élményt a zenéivel + operatőri munkával, hogy nálam 7/10-et simán ér. Másrészt vannak filmek, amiket az adott műfajon belül helyükön kell kezelni, nem összehasonlítani más besorolású, 7,3-asokkal. Ez a film azt adta, amit az előzetesben ígért.
5/10
danek87 febr. 03. 07:21:11 5/10 Előzmény 3,14159
Valamivel kevered, csak 5,6 https://www.imdb.com/title/tt10665338/ De folyamatosan megy lejjebb.
3/10
3,14159 febr. 03. 03:46:41 3/10
És ez jelenleg 7,3 az imdb-n... Mi van az emberekkel? Hát mi ez a szar?
Oké horror filmeknél megszoktuk, hogy nem a magas kultúrát képviselik, ha visszaemlékszem hány tucat zs kategóriás hentelést láttam, összeszámolni se tudom.
Az a baj, hogy ez nem lóg ki a sorból! A 3 csillag amit adtam, a többi gagyihoz viszonyítva lett annyi, önmagában nézve a filmet, hogy mit lehetett volna kihozni belőle, inkább 2 csillag!
És 7,3 az imdb-n...
Nézzünk már meg 7,3-mas filmeket!
Bele se kezdek, mi múlta alul a többit... a totál logikátlan, és irreális történet, az értelmetlen idegesítő párbeszédek, vagy a szar rendezés.
Talán még az operatőri munka tudott hozni egy átlagos színvonalat, összességében talán ezért 3 csillag, nem 2.
7/10
sawyerx jan. 29. 18:35:58 7/10 Előzmény nikato
Ez a film csak a legelsőt és a 2018-as közvetlen előzményt veszi alapul.
2/10
nikato jan. 29. 17:52:26 2/10
Az 1 és a 2 pont között gondolkodtam. Én a végét se értem. Borzalmas az egész film! SPOILER SPOILER SPOILER: Most akkor lelőtték vagy él? Vagy mi a képzelet és mi a valóság?! Az elején 20 perc elmegy a visszaemlékezésekre, meg a semmire, aztán onnan folytatódik ahol az előző rész véget ért. Laurie jól ismeri már 42-43 éve Michael-t (mármint milyen amióta maszkban gyilkol), de képes azt hinni, hogy egy lakástűz megöli?! Michael mennyi idős lehet? 65-70? Valamit mintha mondtak volna az egyik részben, hogy vuduzott attól ilyen. De Ő nem egy Jason Voorhees! Pecózik a pincében, lehet nem is eszik, nem is iszik, nem edz, de erősebb mindenkinél, halhatatlan és a félelem táplálja, mint Freddy Krugert. SPOILER VÉGE
Ebben a filmben egyetlen horror momentum volt és az Bertalan Ági szinkronhangja, ami kegyetlen irritáló!!! A színészek borzalmasak egytől-egyig!!!!!
avva jan. 27. 21:08:40
ekkora igénytelen valamit. sose gondoltam volna, hogy ezt a gagyi sorozatot úgy önmagában lehet -e egyre jobban alulmúlni, de ez valami fénysebességgel ütötte le a mariana árok legalját.
2/10
Branton jan. 27. 17:30:33 2/10
Huh!
Azt kell mondjam,hogy ez valami elkèpesztő volt!
Valami elkèpesztően buta ès bugyuta.
Kínos,mert a párbeszèdek az óvoda szintjèn megrekedtek. A színèszek is borzalmasak. Összeszedetlen,ide oda kapkodó ès komolyanvehetetlen katyvasz. Az előző rèsz tán mèg jobb is volt. Abból az első 5 perc emlèkezetes,mikor a kèt újságíró az elmegyógyintèzetben èrdeklődik Michael felől,hogy mizu van. Ami a legnagyobb baj,hogy egy izgalmas filmet is lehetne kèszíteni az alapanyagból. Neem,ehelyett kapunk egy teljesen parodisztikus,lightos "horrorocskát". A vèr mennyisègen emeltek,viszont szerintem ez is fordítva sült el,pont hogy elveszítette ezáltal a maradèk komolyanvehetősègèt a film. A parafaktor, mint olyan nem lètezik itt.
Izzadságszagú baromság lett ez kèrem szèpen! Pedig nem is volt magasan az a bizonyos lèc. Pozitívumot nem tudok mondani,maximum annyit,hogy az effektek tisztessègesen megvoltak csinálva. Az,meg hogy a főhősnőt szerepeltetik kb 10 percig,egèszen botrányos húzás. Talán benne lehetett volna mèg egy kis kraft,az ő karakterèben,de NEEM...
Ha az első rèszre 4 pontot adtam,erre vajon mennyi járna? 🤔
7/10
sawyerx jan. 24. 10:32:33 7/10
Nem, mert a faszi halhatatlan. Erre nyilván 40 év után sem adnak választ, hogy miért és hogyan...
7/10
sawyerx jan. 24. 09:36:31 7/10 Előzmény k11zoltan
Még egyet.
k11zoltan jan. 21. 22:21:06
Nálam is az a kérdés merül fel mindig, hogy hány millió részt lehet még ebből csinálni?
Egyik se fut sehova. Csak legyilkol egy falut, azt annyi.
Nekem ennél több kell.
4/10
Trap 416 jan. 12. 10:09:27 4/10
Nem értem az alapvetően pozitív/elnéző kritikákat. Ez egy rakás szar volt, és csak azért nem adok rá ennél rosszabb pontszámot, mert slasherként nem működik annyira rosszul. A gyilkosságok között vannak kreatívak, kellően véres, és a Haddonfield-i hangulat valamennyire átjön. Viszont minden más pocsék ebben a filmben. Jamie Lee Curtis az előző részben úgy volt menő, hogy közben nem tűnt erőltetettnek. Itt mellékszereplővé degradálták, és amikor szerepel, vagy próbálkozna valamivel az is legfeljebb arra jó, hogy lerombolja, amit eddig felépített. Láthatóan nem is tud mit kezdeni az itteni szerepével, ezért elvállalni is kár volt az epizódot. A néger pár úgy van beállítva, mintha fontosak lennének, ehhez képest a legidiótább módon halnak meg, de ez majdnem minden szereplőről elmondható. A melegpár volt egyedül azonosulható, és az ő jeleneteik viccesek voltak. A többi karakter idióta. A kórházban játszódó jelenetek idegesítőek és olyan káosz van, mintha egy paródiát néznénk, én nem értem, ezt hogy lehetett így elbaszni. Amikor a film társadalomkritikaként akar funkcionálni, szájbarágós lesz, és nevetséges, na, meg stílusidegen. Ráadásul egy csomó időt elhúznak vele, ettől válik feleslegesen elnyújtottá. A dialógusok fájdalmasan színpadiasak és álbölcselkedőek, ami szintén nem a Halloween sorozat sajátja, borzasztóan rosszul áll ez ennek a filmnek. A kegyelmedöfés, és a néző arcul szarása a finálé, amikor kb. 10 fegyveres ember nem képes a telebivert fejét célozni Mike-nak, hanem kötelező elbalfaszkodni, hogy aztán a harmadik részben visszatérhessen. Remélem egyúttal az előző rész színvonala is visszatér, mert ez borzalmas volt.
3/10
lurdba 2021 nov. 19. - 19:50:28 3/10
Erről még vajon hány bőrt akarnak lehúzni ???!!! SPOILER: Nevetséges v a lincseléses jelenet...Terminátor úr a balkanyarban sincsen...
1/10
Barnus92 2021 nov. 02. - 20:59:22 1/10
Komédia, káosz, összeszedetlenség jellemzi a filmet.
Kb az utolsó 30 percről inkább hazamentünk...felháborító
5/10
Norbert Szalai 2021 okt. 30. - 19:43:46 5/10
Vannak benne jó hangulati elemek és vérben sincs hiány,de a borzalmasan hektikus és feleslegesen túlmagyarázós forgatókönyv sokat rontott az összképen.
5/10
danek87 2021 okt. 27. - 13:02:49 5/10 Előzmény sawyerx
Ennek az előzményét mindenképp érdemes.Kevesebb a gyilkolás meg a gore viszont vannak hosszan kitartott feszült jelenetei akárcsak az eredetinek.Annak a folytatása a 81-es, mai fejjel nézve nekem már unalmas,lapos volt rengeteg túlzással és töltelékjelenettel,elvoltam vele de nem kifejezetten szeretem.Remakekből én csak párra mondanám azt hogy jobb mint az eredeti, pl a Texasi remake tetszett,bár az eredetivel is elvoltam...a remake mai fejjel szórakoztatóbb de az eredetinek viszont volt egy hangulata számomra...a sziklák szeme sztem remake egyértelműen túlnő az eredetin,ami eleve rosszul is öregedett,Köpök a sírodra dettó.A Péntek 13-ból viszont nem szeretem a remake-et,kifejezetten idegesítő tinibandát sikerült belerakni.A PC sztem se volt túltolva annyira hogy zavaró legyen.Michael egyszerűen mindenkit legyilkol,legyen az néger,meleg,fiú lány... stb... nem válogat ,se személyekben se eszközökben :)
7/10
sawyerx 2021 okt. 27. - 11:09:34 7/10 Előzmény danek87
Szerintem Laurie a régiekben is csak biobábként funkcionált, élettelen volt a karaktere, aki még az iskolában is csak félénken nézeget, ehhez képest itt a kevés játékidejében hitelesen alakított.
A korábbi kommentemnél füllentettem, mert az első részt láttam végig, a másodikat pedig feléig, utóbbit tegnap fejeztem be, és a finálé alapján nem értettem, hogy hogyan illeszkedik a rendőrös flashback a régi filmekhez - de utánanézve és a kommented alapján már világos, hogy az újak csak a legelsőt veszik alapul.
Nem vagyok a remake-ek híve, de a régi Halloween-Texasi-Péntek-Rémálom filmek nevetségesen gagyik mai szemmel, a feldolgozások minden szempontból hitelesebbek és élvezhetőbbek. Hiába ugyanaz az agyatlan gyilkolás a téma, a technika és látvány itt igenis nagyban számít.

A film végével kapcsolatban azt sajnáltam, hogy azt bizonyos "fordulatos finálét" (ami egyébként várható volt) ilyen vágásokkal és lassítva, alatta monológgal oldották meg. Egyben, lineárisban szerintem nagyobbat ütött volna.
Ja és még nagy pirospont, hogy a PC-t nem erőltették, persze, voltak melegek és négerek, de egyáltalán nem tolták túl, ahogy a humorosabb részeket sem. Sőt, Amerikában petíciót is indítottak valami barmok, hogy a tűzoltók legyilkolását vágják ki a filmből...

Ma bepótlom a közvetlen előzményét :)
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu