Film

Gyilkosság az Orient expresszen

/Murder on the Orient Express/
magyarul beszélő, amerikai krimi, 115 perc, 2017 12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott
    • eny
    • eny
    • eny
    • eny
    • eny

Értékelés:

128 szavazatból
Szerinted?

Az Európát átszelő vonatút rejtélyes gyilkosság színterévé válik. Tizenhárom idegen reked összezárva a vonaton, s mindegyikük gyanúsított. Mindenkinek van múltja, mindenkinek vannak titkai, mindenki gyanús. Csak egyetlen férfi oldhatja meg a rejtélyt, versenyt futva az idővel, mielőtt a gyilkos újra lecsap.
Agatha Christie világhírű regényének vadonatúj filmváltozatát az ötszörös Oscar-jelölt Kenneth Branagh rendezte, s ő alakítja a jól ismert detektívet, Hercule Poirot-t is.

Bemutató dátuma: 2017. november 9. (Forgalmazó: Fórum Hungary)

Kövessen minket a Facebookon!

Stáblista:

Szereplők

Hercule Poirot
Mary Debenham
Ratchett
Mrs. Hubbard
Dragomiroff hercegnő
Elena Andrenyi grófnő
Edward Masterman
Pilar Estravados

Vélemény:

értékelése: 7/10
március 16. 07:07:01

Olvasgatom a hsz-eket és elgondolkodom, miért van az, hogy számtalan feldolgozást imád egy halmaz és leköpi az eredetieket, majd máskor a eredetit imádják és az újat köpködik?
Miközben ez szubjektív dolog.
AC regényeit feldolgozni mindig komplikált volt, mert maguk a könyvek komplikált történeteket tartalmaznak.
Ez a feldolgozás most sokakanak azért nem jó, mert nem a mai akciós, cgi-s vonal, "csak" olyan, mintha az ember olvasná a könyvet.
Gond, hogy Kenneth Branagh a központban van? De hát AC minden művében a nyomozó a központban van! Az összes tévéfilmben is. Ha a szerző a nyomozó szemszögéből írja meg a sztrorit, akkor ma bűn egy adaptációban ezt követni?
Látom sokaknak a négerkérdés is kiverte a biztit, pedig a brit gyarmati világban azért sokhelyen négerek éltek és a közelkeleti arab világban is sok a fekete... Costner Robin Hoodjában Freeman mór harcos volt, fekete és muzulmán...
Na mindegy, szerintem ez egy normális film, a klasszikus fajtából, amikor a mozi még mozi volt és nem trendi hollywodi gender akciófilm.
Például ideális AC világát, műveit megismertetni a fiatalokkal...

március 14. 06:29:42

Üdv! Megnéztem. Nem tetszett. A látványvilág hibátlan, de Branagh Poirot-ja nem Poirot, hanem egy bajuszos Sherlock Holmes. De a kis belga legyen olyan, amilyennek AC megteremtette! Pilar Estravados pedig maradjon csak a karácsonyi sztoriban, ne a svéd misszionáriusnő helyett utazgasson a vonaton:-) A Halál a Níluson az egyik kedvenc AC regényem, szeretem a Suchet/Ustinov-filmfeldolgozásokat is, de ezek után félek, milyen lesz az, aminek a(z el)készültét beharangozták...

március 10. 22:45:13

Ez a legfrissebb feldogozás mégis porosabb mint a '74-es verzió. Sajnálom.

értékelése: 1/10
február 20. 14:18:57

Hasonlóan látom én is, én a színészi játékoktól sem vagyok elájulva, hiába van sztárparádé benne.
Szegény David Suchet ha látta ezt a filmet vajon mire gondol???
Kár volt leforgatni ezt a filmet.

február 11. 20:30:48

ilyen rossz könyv adaptációt már régen láttam...
az eleje brutál módon el van nyújtva, és a lényegi rész a nyomozás pedig összecsapva...
rendezés , forgatókönyv, operatõri munka pocsék...
össze vissza csapong az egész film , ezt kár volt megrendezni

február 11. 20:27:33

Aranyos vagy ! Puszika !

értékelése: 5/10
február 10. 13:27:23

Az expressz útvonala szép, de a film rohadt unalmas.

5/10

február 10. 10:27:56

Nem utolsósorban azért is, mert Suchet klasszisokkal jobb színész,mint Branagh, akinek már régóta kinyalják a seggét, pedig semmi különöset nem tud.Színtelen fazon, tizenkettõ egy tucat.

január 27. 10:25:51

Egy filmes adaptációban bizonyos határok között lehet (de csak lehet!) módosítgatni a regényt, bár sztem az Orientben nemigen érdemes.
De egy komplett figurát, ami az Orientben egyáltalán n i n c s, áthozni ide egy másik Agatha Christie/Poirot filmbõl/regénybõl (!), az már a vicc és hamisítás kategória.
Ennyit a filmrõl látatlanban. Részemrõl a szerencse.***SPOILER***
Penélope Cruz Orientes szerepe = Pilar Estravados a Poirot karácsonya c. regény és film egyik szereplõje, Pilar Estrabados néven = egyetlen betû eltéréssel.
***SPOILER VÉGE***

értékelése: 1/10
január 27. 09:14:28

Ez a Branagh Suchet sáros cipõjét sem köthetné be...

értékelése: 7/10
január 22. 20:14:47

A szomszédom elaludt.... :)
Az Express név úgy látszik kötelez, arrafelé (is) járt, ahol a Polar Express. :)
A történet mindig megfog, Kenneth is, mint színész. :)
A legjobb még mindig az Albert Finney féle, 1974-es verzió, szerintem. :)
http://www.imdb.com/title/tt0071877/?ref_=nm_flmg_act_48

értékelése: 6/10
január 16. 09:41:20

Sajnálom, hogy nem sikerült jól ez az adaptáció, mert nagyon vártam. Branagh túljátssza a ripacskodást, és marha idegesítõ, hogy minden jelenet középpontjában õ maga van. Suchet alakítása sokkal jobb volt. A forgatókönyv is gagyi módosításokkal él. Ha ilyen lesz nem várom a Nílust, az ne tegye tönkre.

értékelése: 1/10
2017 dec. 30. - 20:42:57

Egyedül Johnny Depp alakitása volt kiemelkedõ igaz az általa játszott szereplõ hamar bucsuzik.Ettõl eltekintve katasztrófa az egész film.A Brit palesztina gyarmati rendõrség néger tagja ez komoly.?Andrássy gróf átmegy Bruce lee-be nevetséges.A jugoszláv királyságban néger szolgál a csendõrségnél?ne már.Az egyik fõszereplõt átirjuk négernek?Amerikában kötelezõ a fekete szinészek alkalmazása ha kell ha nem.Poirot bajusza egy vicc vagy inkább szakáll.A képi anyag szép de nem nehéz számitógéppel létrehozni.Összességében szégyen gyalázat

értékelése: 1/10
2017 dec. 26. - 13:41:06

En David Suchet-hez vagyok szokva es Branagh Poirot megszegyenitese. Nem tetszett. A latvany nem volt rossz.

2017 dec. 09. - 13:35:46

Szép látvány volt IMAX-ban, felfért a vonat keresztben-hosszában, szóval mindenképp a látványvilág volt a legerõsebb, de valahogy még azt is mûanyagnak éreztem. Azt hiszem erre mondják, hogy jó iparosmunka, de semmi különleges vagy egyedi, maradandó.

értékelése: 5/10
2017 dec. 09. - 12:57:31

Hát...nem ragadott magával. Ültem a vászon elõtt, néztem, de egy cseppet sem érzetem együtt a szereplõkkel. Sztárparádés, de üres. Az meg kifejezetten röhejes, hogy adva a politikai korrektségnek az egyik szereplõbõl négert csináltak. Ennél már csak az szánalmasabb, mikor az egyik jugoszláviai vonatállomáson 1936-ban az egyik katona néger. Szóval 5/10. Nem éri meg a mozijegyet.

értékelése: 4/10
2017 dec. 06. - 21:49:31

Ez mi???? Kérem szépen ez a Gyilkosság az Orient expresszen mai elgondolása? Hát köszi. Úgy kezdõdik, hogy a siratófalnál 1934-ben néger rendõr van.... Aztán az egyik fõszereplõ is néger, aki természetesen titkolja a szerelmét egy fehér nõvel.... Egy csomó faji dolog van benne :O Mondjuk az egyik tetszett: - Ön azt mondta nem rasszista.. - az attól függ melyik faj...
És szerintem mindent elmondtam, ami megragadt bennem

értékelése: 10/10
2017 dec. 05. - 16:20:30

Igen, szerintem is jó lenne a "folytatást" látni.

értékelése: 10/10
2017 dec. 05. - 16:18:04

Igazi mozi. Nem hang és fényeffektek sokasága, tartalom nélkül.
Gyönyörû képi világ, a zenére oda kell figyelni, a szereplõk jól megválasztva. Én soha nem vetem össze az elõzõ feldolgozással, fõleg nem a forgatókönyv alapját képezõ regénnyel. Ez így jó, ahogy van.

2017 nov. 29. - 16:38:02

Nagyszerû volt! Egy percig sem unatkoztam:) Fordulatos, jól alakítottak a színészek, látványos, innovatív :) Mindenkinek csak ajánlani tudom :)