Hadik

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott magyar történelmi kalandfilm, romantikus kalandfilm, 108 perc, 2023

Értékelés:

64 szavazatból
Szerinted?

1757. Hadik András és mindenre elszánt csapata végrehajtja a történelem legvakmerőbb huszárcsínyét. A hétéves háború idején Hadik különleges küldetést kap Mária Teréziától: huszáregységeivel titokban fel kell nyomulnia Berlinig, hogy Nagy Frigyes porosz király távollétében efoglalják és megsarcolják az ellenséges fővárost. Hadik és katonái az éjszaka leple és mindössze hat nap alatt tették meg a 450 kilométeres távolságot, hogy váratlanul rajtaüssenek a városon és az azt védelmező helyőrségen. A képtelen támadás teljesen váratlanul éri a poroszokat, ennek is köszönhető a küldetés fényes sikere. Hadik serege azelőtt távozik az elfoglalt Berlinből, hogy az ellenség erősítése megérkezne a városba.

A Hadik egy sodró kalandfilm, ami történelem egyik legdicsőbb, sajnálatos módon kevésbé ismert és tárgyalt mozzanatát dolgozza fel Hadik András merész berlini portyájának és a legendás 24 darab balkezes kesztyű történetének felelevenítésével, igazi sztárparádéval és látványos, nagyszabású akciójelenetekkel.
Bemutató dátuma: 2023. március 9. Forgalmazó: Vertigo Média Kft.

Stáblista:

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
9/10
csalanlevel márc. 26. 18:13:20 9/10
Teljesen rendben volt. Némelyik színész modoros volt, de mivel sok minden nagyon jó volt, sokan nagyon jók voltak a filmben, elmentek még ők is
7/10
Damill márc. 21. 23:12:05 7/10
Én el tudtam volna viselni több fordulatot a sztoriban. Fontos szereplők halálát, hogy érezzük a dolog súlyát. Bele lehetett volna vinni egy szálat, ami a huszárbecsülethez kapcsolódik, teszem azt erkölcsileg elfogadhatatlan döntéseket kell meghozni a siker érdekében, és Hadik nehéz dilemmába kerül. Végül meghozza a döntést és így beveszi Berlint, de elveszti a becsületét a huszárok között. Nem kell mindenáron ragaszkodni a történelemhez, nekem túl nagy happy end lett így végül. Ettől még jó film, remélem, jön még több ilyen majd. Egy normális Honfoglalás filmnek már örülnék, most lennének is rá milliárdok.
7/10
baromarc666 márc. 19. 11:20:44 7/10
Teljes mértékben korrekt, vállalható történelmi kalandfilm, jók a harci jelenetek is, bár olyan gyors vágások vannak benne, mint egy klipben. Szegény Mucsinak és Gáspár Sándornak pár perc jutott. A szép fényképezés és tájképek miatt kicsit olyan a film, mint egy természetfilm-kalandfilm fúziója.
10/10
Csiliszósz márc. 18. 20:13:18 10/10
Az Aranybulla után kicsit félve ültünk be, de kifejezetten jó! A színészek kiválók, az operatőri, vágói munka szintén. A rendezés itt-ott túltolta a dolgot, van ahol a kevesebb több lett volna, de összességében szórakoztató, látványos film, tele igényes színészi játékokkal, az embernek már a magyar történelmi filmek aranykora is eszébe jut a moziban. Trillt, László Zsoltot imádtam. Jó tudni, hogy nem csak elcimbalmozni tudja a pártállami kultúrpolitika a pénzt átideológizált foschokra, hanem néha minőségre is jut. ☺️
7/10
Damill márc. 16. 13:18:13 7/10
Jó film. A közel nézhetetlen Aranybulla után mindenképpen öröm látni, hogy nem csak hulladék propagandafilmek kerülnek ki a NER kezei közül. Persze a libtardok ezt is szolgalelkűen utálni fogják.
5/10
Tamás Megyery márc. 15. 20:51:34 5/10
Hááát...... Mindent a maga helyén kell kezelni. Nyilván ne hasonlítsuk "Hollywood" - hoz de a mai magyar történelmi/kaland űrt nem tölti be ..... Összességében sajnos gyenge (Áronka szokás szerint túltolta) .... ez van. Nem megy ez nekünk.
Most jöttünk a moziból, a tv-ben a "A kőszívű ember fiai" megy.... 1965. Ha az 10/10-es -márpedig az-.... akkor ez max 5 pont.
10/10
Filmkedvelo márc. 15. 18:39:02 10/10
Ez egy jó film. Szórakoztató, nem művészfilm kategória. Van benne kis történelem, kis humor, kis akció, kis magyar virtus, jól összerakva. Színészi játékkal.
12-es karika van rajta, az akciójelenetek miatt 10-11 éves kor alatt valóban nem ajánlom, felette igen.
Nem kell politikai zsigerből se túlmisztifikálni a jobbereknek, se leszólni a lipsiknek.
10/10
Mihály69 márc. 15. 18:35:07 10/10
Nagyon jó lett a film! Végig lüktető tempójú, egy percig sem unatkoztam rajta. A színészek, kaszkadőrök, statiszták nagyon jól játszanak, szerepelnek! A filmzene is nagyon jó és szinte viszi magával a filmet. Simán felveszi a versenyt egy amerikai filmmel. Érződik rajta az évek óta Magyarországon forgatott sok tucat külföldi filmben résztvevő stábtagok profizmusa! Szóval nagyon jó, biztos, hogy megnézem még egyszer!
1/10
Gypsy márc. 13. 22:58:57 1/10
Ezer sebből vérzik, és nem vállalható. Olyan az egész, mintha a Mókus örs csinálta volna. Régen sokkal szegényesebb eszköztárral pl at Egri Csillagok remekbe sikerült, ez meg a digitális technika csodájával és egy Holdról is látszó összegből egy összefabrikált fércmű.
1/10
Gypsy márc. 13. 22:44:35 1/10
Sok sebből vérzik, és teljesen vállalhatatlan
8/10
WASKER márc. 13. 12:39:48 8/10
Ritkán mondok ilyet, de ennek a filmnek sokat használt volna még plusz fél óra játékidő. Jobban ki lehetett volna bontani a történetet - főleg a film első felében - izgalmasabb lehetett volna. Érdekes, hogy az ágyúöntő megtalálása után aztán helyre allt a rend, megszűnt a kapkodós, sietős cselekményvezetés, ritkábbak lettek az addig idegesítően gyors vágások: jó lett a film! Annak ellenére, hogy messze nem látszott, hogy Hadik több, mint 4000 katonával vitte véghez ezt a bravúrt és a huszárvirtust is erősen túltoltan stilizálva mutatta a film, egyáltalán nem mondható rossznak, sőt egészen jól sikerült! A berlini betörés és Hadik párbaja is kifejezetten tetszett!
10/10
Robox márc. 12. 17:01:08 10/10
Szenzációs, magával ragadó, látványos! Sok ilyen magyar filmet szeretnék még látni! 10/10
10/10
Zoltán7904 márc. 11. 23:06:32 10/10
Látványos, lendületes történelmi kalandfilm, kiváló filmzenével és remek kosztümökkel.
Egyértelműen a valaha készült legjobb és leglátványosabb magyar filmek között van a helye.
8/10
Ferenc Nith márc. 11. 22:15:57 8/10
Egyszer nézhető kalandfilm kategória. Nálam kicsit lejtett a pálya a magyar történelem miatt. Emellett kicsit gyanús volt, hogy majdnem minden katona és tiszt 60 feletti a filmben. A régi magyar színész betegség is fellelhető helyenként (látszik, hogy játszanak, túlgondolják a szerepüket). Volt azért pár szellemes megoldás, illetve kalandfilmként élvezhető. Az öldöklés nem tud magával ragadni, de azért voltak hatásos jelenetek a harcban is.
xamax2 márc. 11. 14:58:50
Jó volt ez. Nyilván nem hibátlan, de szégyenkezni se kell miatta, máshol se csinálnak jobb kosztümös filmeket. A tömegjelenetekkel volt egy kis gond, hiszen mozogni általában 10-en mozogtak, az állóképen meg több százan voltak. De ezt tudjuk be annak, hogy nincs erre több pénz. Az egyetlen bajom, hogy ez a ripacs, túlmozgásos hülyegyerek, Molnár Áron volt az egyik főszereplő. Ezt nem tudom megérteni, de egyébként összességében rendben volt a film, és hogy úgy mondjam, hiánypótló munka is született.
hankuk márc. 10. 18:23:27
A film első fele alsó középszer, de utána egész rendesen magára talál. Kicsit a Kincsemre emlékeztetett, bár az pont fordítva, a végére vált banálissá. Itt ez pont fordítva van.