Hajtóvadászat

Bakancslistához adom
Marko effekten
16 éven aluliak számára nem ajánlott dán-német krimi, thriller, 125 perc, 2021

Értékelés:

9 szavazatból
Szerinted?

Egy 14 éves utcakölyköt tartóztat le a dán határőrség egy eltűnt személy útlevelének birtoklása miatt. A rendőrség Q-ügyosztálya és Carl Mørck felügyelő kapja a feladatot, hogy megtalálja a kapcsolatot az eltűnt köztisztviselő és a tinédzser között. A helyzetet nehezíti, hogy az útlevél birtokosát közvetlenül eltűnése előtt pedofíliával vádolták meg, majd az ügyét szokatlan gyorsasággal lezárták. A csendes, traumatizált fiú azonban nem hajlandó beszélni a rendőrségen, miközben menekülnie kell a banda elől is, akiktől elszökött, hogy új életet kezdjen. Mørck felügyelő egyszerre szeretne a végére járni a titokzatos eltűnésnek, és segíteni a bajba jutott fiúnak.

A Hajtóvadászat Jussi Adler-Olsen világhírű bestseller krimisorozatának adaptációja. A film a nagy sikerrel bemutatott Nyomtalanul, Fácángyilkosok, Palackposta és A 64-es betegnapló után a dán író Q-ügyosztály szériájának ötödik darabja. A főszerepet a felügyelő szerepében korábban látott Nikolaj Lie Kaas-t váltó, többszörös díjazott nemzetközi sztár, Ulrich Thomsen (Ádám almái, Születésnap, A nagy füzet, Ópium – Egy elmebeteg nő naplója, Gengszterek fogadója, Banshee, Feketelista). A film rendezője Martin Zandvliet, aki korábban az Oscar-díjra jelölt remekművet, A homok alatt című háborús filmet készítette.
Bemutató dátuma: 2021. december 30. Forgalmazó: Vertigo Média Kft.

Stáblista:

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
Ordító egér jan. 05. 21:58:51
Megnéztem. Élvezetes film kerekedett ki belőle a főszereplő-cserék ellenére. Kár volt a Carlt alakító színészt egy fásult, nagyon öregedő kollégájával felváltani, Assad új megszemélyesítője pedig nagyon szürke. Ugyanakkor telitalálat volt a roma szereplők kiválasztása. Mivel a könyv eléggé gyenge, mert pl.

ahogyan a kis Móricka elképzeli a k-európai (kolduló) cigánymaffiákat,

nagyon látszik, hogy legfeljebb sajtóanyagokból merítette ismereteit a jeles szerző. Aki olvasta a könyvet, vitatkozhat a hol jobb, hol rosszabb változtatásokon, miközben

a politikai korrektség itt is érvényesült, l. az afrikaiak, esetünkben kameruniak korruptságát, főleg pedig a vén főg...i adoptált szeretőjének figuráját.

Mindezt figyelembe véve érdekes történetet hoztak össze - igaz, a könyvben jóval hangsúlyosabb hajtóvadászat a filmen csaknem a háttérbe szorult. Ez persze a magyar kiadásra is visszavezethető, mert egy olyan cím, mint Hajtóvadászat sokkal jobban hangzik A Marco-effektusnál.
Ordító egér jan. 01. 21:51:11 Előzmény Sweet-But-Psycho
A könyvek közül szerintem ez a leggyengébb kötet. Ahogyan az előzetesből látom, itt is teljesen átírták, bár annyira talán nem rontották el a filmváltozatot, mint a sorozat legjobb kötete, a Palackposta esetében.
Sweet-But-Psycho 2021 nov. 17. - 11:26:30
A Q-ügyosztály korábbi darabjaihoz képest gyengébb produkció sikeredett. Gyakorlatilag egy átlagos Tetthely krimiepizód feszültségét hozza, nagyobb dramaturgiai fordulatok és különösebb izgalom előhívása nélkül. Nem tett jót a filmnek a főszereplő-csere sem. Ulrich Thomsen hozza a kötelezőt Carl Mørck szerepében, de semmit nem tesz hozzá a karakterhez. Zaki Youssef pedig jóságosan bárgyú figurát formál meg Assadként. A jelenlegi gyér kínálatban persze nézhető a mozi, de semmi újat nem nyújt.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu