Hang nélkül

Bakancslistához adom
A Quiet Place
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai thriller, 2018

Értékelés:

238 szavazatból
Szerinted?

Világunkat látszólag sebezhetetlen, ragadozó lények foglalták el, melyek a legkisebb zajra is azonnal lecsapnak prédájukra, kíméletlen, halálos erővel.
Egy leleményes családnak sikerült életben maradnia teljes csendben, úgy, hogy elnyomnak minden lehetséges zajt, ami a mindennapi életükkel jár. Egyik gyermekük már odaveszett a borzalomban, így a szülők és a két megmaradt gyermek a gyásztól sújtva küszködnek a túlélésért... és megpróbálnak minden lehetséges módon felkészülni egy újabb gyermek születésére...
Bemutató dátuma: 2018. május 3. Forgalmazó: UIP-Duna Film

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
1/10
marxengelszleninsz jan. 01. 22:24:19 1/10
A legunalmasabb film, amit életemben láttam.
5/10
Vanda4 2019 nov. 02. - 18:26:41 5/10
Hát horror tényleg nem. Meg ha akarták volna akkor biztos ki tudták volna nyítni a szörnyeket. A film elején számítottam arra hogy megtudjuk az előzményeket. Hogyan jöttek létre a szörnyek? Hogyan kerültek oda? A család hogy kavarodott bele? Mik is ezek a szörnyek? De ezzekre nem kaptunk választ, pedig biztos voltam benne hogy választ kapunk valahogy mert ez a normális. A második részben meg nem tudom mit akarnak tenni mert semmi érteleme nem lenne. Ennek se volt vége, meg is lepődtem hogy csak így vége és 6 percig megy, hogy ki csinálta meg a szereplők...stb. Jobbra számítottam.
6/10
dandelion83 2019 okt. 06. - 20:37:54 6/10
Én nagyon szeretem a mély mondanivalóval bíró drámákat és az izgalmas horrorokat is, de ennek a két műfajnak az ötvözése elég furán hatott, és nekem már egy kicsit sok volt. Elég beteg alkotás. Nem keresem a bakikat a filmben, én teljesen beleéltem magam, de mégis közben borzalmat éreztem, és nem a jól eső félelmet, mint egy másik horror alatt. Lekötött, izgultam, de még így is vártam, hogy vége legyen. A folytatását egészen biztos, hogy nem nézem meg. Ennél sokkal jobb alkotások születtek 2018-ban, az imdb magas pontszámát sem értem.
1/10
Tibcsike68 2019 máj. 21. - 00:53:06 1/10
Nulla történet, kidobott idő volt megnézni. A vége meg..... Ja, nem is volt vége, tán elaludt az író? Vagy elfogyott a film? -1\10.
2/10
kissattila4 2019 ápr. 20. - 23:19:01 2/10
Szeretem az ilyen tìpusú paráztatós filmeket, ám ez extra fosinka volt.
8/10
szimbol 2019 márc. 30. - 14:20:23 8/10
John Krasinski szerintem nem tudta átlépni egyelőre a kedves és "jó kisfiús", komikus karaktert. Persze kedves tőle, hogy szakállat növesztett, de ettől még nem lett komolyabb az képe.

A film horrornak nagyon light-os volt. Szerintetek lehet horror filmnek nevezni az olyan alkotást, amelynek a megtekintése közben nem fél, vagy legalább szorong az ember?

Bár a hivatalos besorolás szerint van még a horror mellett dráma is, illetve "rejtély".

Tehát horrornak nem horror. Drámának akkor nevezném, ha a szereplőket jobban megismerhettük volna. De a karakterábrázolás ebben a filmben, kimerült annyiban, hogy "Van egy család, akik veszélyes szörnyek között élnek és ettől félnek a szereplők."

Rejtély az tényleg van benne:

SPOILER

Nem feltétlenül kell persze megmagyarázni, hogy honnan jöttek ezek a lények és a teljes bolygót letarolták, vagy csak ezt a környéket, ahol a film játszódik. De azért jó lett volna valami háttértörténet. Szokott ilyesmi lenni egy filmben. Vagy néhány mondatban elmesélik az elején, vagy a történet közben bontakozik ki lassacskán. Itt ennek nem érezték a szükségét. Nem baj. Így is értettük, hogy csendben kell maradni. Kb. 40 percig ezt magyarázták nekünk.

Van a családnak fegyvere. 3 lényről tudunk, aki garázdálkodik a ház környékén (ez a pincében található precíz kutatásról árulkodó feljegyzésekből kiderült). Miért nem lőtték még le őket?

A közelben található vízesés mellett lehet ordibálni is. Miért nem laknak ott?

Honnan van áram? Generátor termeli az energiát? Az elég zajos tud lenni...

Miért nemzettek kisbabát? Nem tudták, hogy azok sírni szoktak?
Vagy úgy tervezték, hogy ha hasfájós lesz a baba, akkor mindig augusztus 20-át rendeznek és tűzijátékoznak?

Ha vadbaromállatveszélyes szörnyek lapulnak az erdőben, akkor miért leghátul megy a legkisebb gyerek?

Miért nem hajlították vissza azt a rohadt szöget, amibe az anyuka belelépett a lépcsőn? A film egész hátralévő részében ott meredezett a lépcsőben.

Az anyuka a szülés után hogyan vágta el a köldökzsinórt? Biztos voltam benne, hogy elrágta. Hatásos lett volna, hogy amikor a zuhanykabint elhúzza az apuka, akkor csupa vér lett volna az anyuka szája. De legalább a gyereken látszódhatott volna, hogy 5 perce született.

A zuhanykabin egyébként jobb búvóhely, mint a kád? Ha nem lát a lény, mi a fenének kellett behúzni az ajtaját? Arról nem beszélve, hogy minek mászott ki a kádból? A lény elszaladt a silóhoz. Maradhatott volna ott fekve.

Apróság, de soha a büdös életben nem tudta volna kihúzni a kisfiú fél kézzel a testes nővérét a termény és takarmány alól. De azért jó, hogy megmentette. Örültem neki.

Az egyik lény elsüllyedhetett volna a silóban. Tök jó lett volna, hogy egyesével elkezdenek leszámolni velük. Morzézni volt eszük, de egyetlen rohadt lényt se tudtak több száz nap alatt eltenni láb alól?

Amikor a szörny megpróbálja kiberhelni a két gyereket a kocsiból, az apuka meg feláldozza magát. (minek?) Mi volt a biztosíték arra, hogy miután egyetlen mozdulattal kettécsapja a gonosz látáskorlátozott idegen, nem kezdi el rögtön megint a gyerekeket tovább vegzálni?
Ez olyan, mintha egy testőr megöletné magát a védett személy mellett.

Pátoszos és sekélyes volt, amikor az apuka a kislánynak mutogatja, hogy szereti. Ilyen igénytelen, hatásvadász jelenetet legutóbb a Képletben láttam, amikor beszáll az űrhajóba Kebab vagy hogy a francba hívták a hülyegyereket benne, és mutatják egymásnak az apjával (Nicolas Cage), hogy "örökké a szívemben őrizlek" vagy ki tudja már mit jelentett az a hüvelykujj körül köröző mozdulat.

A lény fülével amikor halljuk, hogy ketyeg az óra, kapunk egy fogalmat arról, hogy mennyire érzékeny a fülük. Ha valaki teljes tüdejéből ordítana, nem hogy odaszaladnának, de kínjukban visítva elbújnának.
A puskalövés hangjáról nem beszélve...

Összességében egy kellemes, könnyed hangvételű volt. Ha Krasinski átengedte volna a rendezést valakinek aki ért is hozzá, akkor lehetett volna ijesztő is.
kriszaz 2019 márc. 17. - 12:10:52
Tök jó film. Aki már egyszer volt emberek között és figyelt tudja hogy az élet nagyon sokszor nem logikus, a döntések sokszor nem logikusak és az eredmények se. Van a filmben valamennyi logika, nem több mint az életben nem is kevesebb.
7/10
doktormacko1 2019 márc. 10. - 21:06:05 7/10
7 / 10 Már az újszerűségért is jár a pont.
Desire_ 2019 febr. 04. - 01:17:08
hiba hiba hátán a filmben, az ötlet remek, csalódás a film
7/10
HarleyQuinn 2019 jan. 25. - 23:22:04 7/10
*SPOILER*
Az alapötlet zseniális, DE! Egy szörny, ami teljesen vak, nincs szaglása, meg úgy egyáltalán semmilyen érzékelése a hallásán kívül, viszont bárminek, ami zajt csap, azonnal és gondolkodás nélkül nekiugrik, nemhogy nem sebezhetetlen, de nagyon is sebezhető. Említették, hogy a bőrük erős páncél, de na, ha mondjuk egy erősebb hanggal becsalják egy ipari aprítógépbe, onnan még ez sem jön ki egyben. Plusz egy hiperérzékeny hallású lénynél nem igaz, hogy SENKINEK a világon nem jut eszébe, hogy esetleg egy extrém magas/alacsony frekvenciájú hanggal ki lehetne készíteni... végülis csak teljesen egyértelmű. :D
A "minek szül gyereket ilyen világba" érv is teljesen helytálló, illetve az is, hogy hogy lehet, hogy senki másnak a világon nem sikerült ilyen rafináltnak lenni és túlélni. Néhány súlyosan testi fogyatékos űrszörny kompletten kiirtotta az emberiséget, lezúzott minden hadsereget, tankokat, vadászrepülőket, rakétákat, és sehol senki nem tudott sem elbújni, sem harcolni ellenük, csak ez a két böszme a két még böszmébb gyerekével. +,- 1, éppen hol tartott a film...
Szóval abszolút semmi realitás vagy komolyság nem volt a filmben, de szerintem nem is szántak bele. Különösebb magyarázatot vagy háttérsztorit sem kaptunk, totálisan logikátlan volt az egész, nem volt semmi tudományos vonatkozás, csak a 4 főszereplő, a hendikepes ortopéd amplifonos óriásmajombékapókok és az alaphelyzet végig. Ha zajt csapsz, jönnek. Lényegében a visszaemlékezést leszámítva a család egy átlagos napját láthattuk.
Az, hogy végig csend volt a filmben, és amikor zaj volt, akkor tudtuk, hogy baj is van, szerintem zseniális és hangulatos volt egyrészről, másrészről alapból halló emberként kicsit unalmas. A hangtalan beszélgetős részeknél néha elkalandozott a figyelmem.
A képek, a tájak tényleg gyönyörűek voltak, arra abszolút jár a pont.
A csúcs számomra az a rész volt, mikor elöntötte a házat a víz, a nő beleereszkedett és elindult a babáért, a szörny pedig lemerült és eltűnt a víz alatt... hát számomra ez ezerszer horrorisztikusabb és ijesztőbb, mint bármilyen hentelős véres horror. :D
A legvégén lettem teljesen biztos benne, hogy nem szántak semmilyen komoly hangvételt a filmnek, az utolsó képek stílusán egyértelműen látszott. Ez nem dráma, a karaktereket meg sem ismerjük igazán, horrornak gyenge, sci-finek tudománytalan, thrillernek unalmas... számomra ez a "könnyed esti mozi" kategória, popcornnal és kólával, esetleg barátokkal, de akár egyedül is.
Nagyon szeretem a hasonló filmeket, ezért ez is tetszett, de még egyszer max. akkor nézem meg, ha a tv-ben adják és pont ráérek. :D
topikutya 2019 jan. 15. - 22:59:21
új év, új vasalások, új filmek, soha rosszabbat, de inkább jobbat :)
5/10
idõjós1010 2019 jan. 09. - 22:42:07 5/10
Az alapötlet nem rossz, csak épp a kivitelezés lett borzasztó. Jól meg van animálva a szörny, nem erről van szó, de nem volt kellőképp végig gondolva a sztori. Jó nagy logikai bukfencektől hemzseg az egész. Vizuálisan igényes munka, és újszerű a gondolat, ami alapján született, de ennyi. Innentől SPOILER
Kezdjük ott, hogy gyereket csinálni ilyen körülmények között, nem tudom hogyan lehetséges három kiskorú mellett, síri csöndben, magánszféra nélkül. Aztán erre a világra meg is szülni életszerű óvintézkedés nélkül, az kifejezett öngyilkosság. Az évek, esetleg hónapok során igazán kereshettek volna már egy óvóhelyet maguknak. Egy beton bunkert, ahová nem tudnak betörni a szörnyek, és hangszigetelt is, vagy kiköltözhettek volna a tengerre, egy tankhajóba, vagy mit tudom én. Mindkét esetben volna hová gyereket szülni, teljes biztonsággal. De a legfontosabb az lett volna, hogy fegyverük legyen szörnyek ellen. A végén ugye kiderül, hogy kezükben a megoldás kulcsa. Mégsem alkalmazták soha. Sem ők, sem a hadsereg. Szóval ezek teljesen elképzelhetetlen apokaliptikus körülmények.
Racsenko 2018 dec. 02. - 23:39:53
Arra vàrtam, hogy a predator a végén megjelenik, azt jól levadàssza a férgeket! Nem jött be...????
Ivy00 2018 nov. 17. - 04:11:36 Előzmény m3246
Nagyon jól - és főleg viccesen szórakoztatóan - leírtad nagyjából ugyanazt, amit én is gondoltam a filmmel kapcsolatban, amikor megnéztem. Még a Támad a Mars is ugyanígy eszembe jutott a végén. Szerintem onnan csórták az ötletet. Csakhogy a Mars egy humoros film, ez meg ugye nem annak volt szánva.
Pedig érdekelt az alapötlet, és ezért nagy várakozással kezdtem megnézni, de nagyot csalódtam. Többen felsorolták a súlyos hibákat, amelyekkel tönkrevágták a filmélményt, nem ismételném.
Talán csak annyit tennék hozzá, hogy ilyen helyzetben a nő helyében inkább csomót kötöttem volna a férj micsodájára, nem hogy szüljek... Mégis mit gondoltak? Hogy fog cseperedni hang nélkül az a baba?
7/10
andraszoltan 2018 szept. 24. - 10:15:49 7/10
jó kis film ez, érdekes, izgalmas.
bár néhány helyen kissé erősen klisés.

(ez egy film, nem a valóságról szól, néhány kommentelő ezt igazán észben tarthatná XD)
sexykex 2018 aug. 20. - 11:42:31
Nem hiszem, hogy láttam volna valaha jobb horrort. Tulajdonképpen ez sem igaz, mivel a Hang nélkül valóban inkább thriller, mint horror, de aranyos! Tudománytalanul fantasztikus, vagy fantasztikusan tudománytalan, ki-ki majd eldönti. Nekem tetszett.
Norodia001 2018 aug. 18. - 10:11:29
simán egyszer nézhető film.
1/10
stupek2 2018 aug. 11. - 19:07:08 1/10
Csak ismételni tudom az előttem szólót:
őszintén megmondva soha nem láttam ennél unalmasabb filmet!
és azért egy horrorfilm esetében ez ultra gáz.
Maga a család viselkedése is hihetetlen számomra, egyfelől a legkisebb gyerek megy a sor végén ???
A gyerekek össze vissza kóricálnak, egyedül, miközben 2 méteres szörnyek vannak mindenütt.
10/10
zimike 2018 aug. 09. - 17:29:49 10/10
Egy agyatlan, igazi TÖRTÉNET nélküli , ijesztegetős horror .
Egyszer nézhető , szép operatőri munka ,gyönyörű tájak ...Emily Bluntot a Sicario
után kellemes meglepetés volt ebben a filmben látni .
Az egész film a csendbe berobbanó óriási zajeffekteknek köszönheti a
az idegborzoló hatását .
2x nem fogom megnézni ....
Az " Az" című filmmel egy két hasonlóság felfedezhető .
10/10
Antal Forgács 2018 júl. 31. - 21:03:28 10/10
Nem értem a fikázásokat. Nekem nagyon tetszett. Én kikapcsolódni szeretek, nem pedig hibákat keresni a kikapcsolódás eszközében. Számomra ez egy kitűnő thriller volt, amit egy-két év múlva lehet, hogy ismét megnézek. Nekem tetszett, csak ajánlani tudom...
Összes hozzászólás