Film

Három óriásplakát Ebbing határában

/Three Billboards Outside Ebbing, Missouri/
amerikai-angol dráma, 115 perc, 2017 16 éven aluliak számára nem ajánlott
    • eny
    • eny
    • f
    • f
    • eny

Értékelés:

372 szavazatból
Szerinted?

Hónapok teltek el Mildred Hayes (az Oscar-díjas Frances McDormand) lányának meggyilkolása óta, ám a tettes azóta sem került elő. A nő most vakmerő lépésre szánja el magát: kibérel három óriásplakátot, melyeken provokatív üzenetet címez William Willoughby rendőrfőnöknek (az Oscar-díjra jelölt Woody Harrelson). Miután egy másik rendőr, az egyszerű és erőszakra hajlamos Jason Dixon (Sam Rockwell) is beleártja magát az ügybe, a viszony Mildred és az ebbingi hatóság közötti egyre inkább elmérgesedik.

Bemutató dátuma: 2018. január 25. (Forgalmazó: Fórum Hungary)

Stáblista:

Kapcsolódó cikkek:


Vélemény:

szavazat: 10/10 október 09. 18:00:30
október 09. 18:00:30
A hozzászólás moderálva lett.
szavazat: 10/10 október 09. 17:40:35
október 09. 17:40:35
A hozzászólás moderálva lett.
szavazat: 10/10 október 09. 16:11:43
október 09. 16:11:43
A hozzászólás moderálva lett.
szavazat: 10/10 szeptember 11. 10:05:22
szeptember 11. 10:05:22

A történetben nagyon durván megtört, lelkileg megnyomorított karakterek vannak, ezért azok a nézők, akik a habos-babos kis világukban élnek ezt a filmet sosem fogják megérteni. Aki csak álomvilágban él, annak ez a film túl nyers. Szerintem fantasztikusan megkomponált mű, lenyűgöző jellemfejlődéseknek lehetünk tanúi. A filmben mindenhol érezhető az ok-okozati viszony, az egész történetszál vezet valahova. Ritka az ilyen jó film. 10/10

szavazat: 10/10 szeptember 01. 13:26:13
szeptember 01. 13:26:13

Sablon-hagyó, ütősen jó film, nem mindig ugyanarra vágyóknak!
Frances McDormand főszereplőkénti remeklése önmagában is érdemes a 10/10-es értékelésre!

szavazat: 3/10 szeptember 01. 11:39:51
szeptember 01. 11:39:51

Túlértékelt 1x nézhető művészfilmnek sem nevezhető sznob alkotás. 1x amiatt nézhető mert az érdeklődést fenntartja, mozijegyet viszont nem éri meg. Inkább közel áll a sci-fi-hez, mert akkora anarchiát amit bemutat még egy kongói konténerfalu rendőrőrsén sem láthatunk (nincs rendszer, maffiarendőrség, fehér emberek terrorja). Vígjátéknak pedig nagyon morbid, így csak 3 csillag.

szavazat: 1/10 augusztus 26. 17:11:16
augusztus 26. 17:11:16

Bírom Woody Harrelsont, viszonylag nagy elvárásokkal is álltam neki, hát nem jutottam tovább fél óránál. Ami nem jött be, hogy a rendőrök ripacskodnak, megtört anyuci és családja pedig olyan betegagyú, hogy a nézése közben azt gondoltam, meg is érdemlik, hogy irtják őket, mert ez maga a fertő. Nem adja oda a kocsiját az anya a lányának, az erre picsázik meg ribancozik? Anyuci meg a fogorvos kezébe vágja a szikét, mert csak?!
Félreértés ne essék, nehogy most valami barom elkezdjen oltogatni, hogy "mert te ezt nem érted, mert hülye vagy", mert értem, de 1. a karakterekkel nem tudok azonosulni, mert egytől egyik irreálisak 2. ebből kifolyólag irreálisak a motivációk és cselekedetek is
Illetve én ebben a fél órában úgy éreztem, hogy ez nem egy komplex film, hanem random minőségben felvett/eljátszott jelenetek egymás után összevágva, az egység mindenféle hiányával.
Utólag a Gyilkos Joe jut róla eszembe, amiben szintúgy beteg állatok a főszereplők, de ott mégis működik a feketehumor és a karakterek.

1/10

szavazat: 10/10 augusztus 26. 01:13:30
augusztus 26. 01:13:30

Na megnéztem ezt a filmet mert nagyon ráértem. Eddig háromszor nem akartam megnézni mert annyira bénának tűnt a sztori. Egészen elképesztő hogy mégis mennyire jó filmet csináltak ezek. Nem ismerem őket de ez a rendező, vágó, operatőr és forgatókönyvíró olyan filmet csináltak amiben egy perc se volt felesleges. Nem vígjáték és nem akció de minden perc érdekes volt. Ha ebből a sztoriból ilyen filmet csináltak, mi mindent csinálhatnának még! Na és a színészek is nagyon odatették magukat Sam Rockwell szerintem eddigi legjobb alakítása, bár nem ismerem minden munkáját, és Woody Harrelson is zseniális. Persze aki betmen vagy missönimpászible rajongó az nem fogja értékelni. Nekem 9/10 legalább

augusztus 13. 22:00:16
augusztus 13. 22:00:16

Most láttam a filmet. Első gondolatom az volt, hogy a rendező átaludta a film végét. Mikor jobban átgondoltam a képkockáit, akkor nekem azt üzente ez a mozi, hogy az erőszak és az önbíráskodás nem biztos, hogy kifizetődő, és azzal az eredménnyel jár, amit elvárunk tőle / utána. A szereplők jellemfejlődése során már nem is fér bele a cselekménybe egy átgondolatlan rossz tett. Meginognak. Viszont, ezt temperamentuma szerint mindenki másképp ítélheti meg. Így látom én a filmet.

szavazat: 2/10 augusztus 06. 22:08:29
augusztus 06. 22:08:29

2 óra a nagy semmiről. Felesleges időpocsékolás.

július 09. 21:47:38
július 09. 21:47:38

No akkor én leírom mire jutottam az elkövetővel kapcsolatban:
SPOILER!
A filmben szereplő információk alapján az elkövető a hencegő faszi, - aki az ex rendőrt megverte- valamelyik ismerőse vagy rokona aki elmondta az erőszakot a hencegőnek, aki később úgy mesélte el a gyilkosságot, mintha ő követte volna el. A nő meg az ex rendőr ezért megy a végén a hencegőhöz, hogy kiverje belőle, kitől hallotta az erőszakot. Mást nem tudok kitalálni.
Nem értem mi a faszért nem lehet normálisan befejezni egy filmet. Utálom ha nekem kell pontot tennem a végére. Amúgy nagyon jó film, de a végével ki volt a tököm.

szavazat: 8/10 július 07. 00:42:24
július 07. 00:42:24

SPOILER IS LEHET BENNE!!!
Nos, hát elolvasgatva a hozzászólásokat, mindenképp van köztük néhány érdekes meglátás. Ritkán szoktam ilyen jellegű filmet nézni, ezért sem nagyon tudtam, hogy mire számíthatok a megtekintése előtt. Mindössze annyi volt számomra ismeretes, hogy Oscar-díjat nyert, de annak sem néztem utána, hogy milyeneket. Most látom, hogy a legjobb női főszereplő (Frances McDormand) és a legjobb férfi mellékszereplő (Sam Rockwell) díjakat nyerte el, ami akár tekinthető reálisnak is, az egyik legalábbis mindenképpen.
A legjobb kategória, amibe besorolható az talán a dráma, vígjáték elemekkel fűszerezve. Ez a kettő viszont valahogy üti egymást, mégis szórakoztató tud lenni a film a komoly témája ellenére is. Számomra egyáltalán nem irreálisak a szereplők viselkedési formái, simán el tudom képzelni, hogy egy anya egy ilyen helyzetben így cselekszik. A cselekmény lassúságával sem volt bajom, egyáltalán nem éreztem unalmasnak, amiben nagyban közrejátszottak a vígjáték elemek. A színészek nagyon jók, Frances McDormand, Woody Harrelson és Sam Rockwell (nagyon jól hozza a keményebb zsaru karaktert és a végére a jellemváltozása/fejlődése is érthető és jó húzás) is, akiket ki kell emelni a többiek közül. Ahogy látom, Sam Rockwell mellett jelölve volt Harrelson is a legjobb férfi mellékszereplő kategóriában, hát, nagyon úgy tűnik, hogy Harrelson sem fog Oscart kapni soha, vagy max. öregségére. Valamint, mindenképp érdemes még megemlíteni Peter Dinklage-t, aki szintén remek és feldobja (mint ahogy Abbie Cornish is, csak ő másképpen) az amúgy szinte végig feszültséggel teli és komor filmet, illetve John Hawkest (aki eddig számomra mindig is az Alkonyattól pirkadatig boltosaként maradt meg, pedig biztosan láttam már másik filmjét is).
A helyszín, az amerikai kisváros is remek, találó, még ha nem is létezik ilyen nevű helység. Viszont egyszer szívesen elmennék a forgatás helyszínéül szolgáló kisvárosba. A film zenéje és a magyar szinkron is rendben volt. Engem is érdekelt volna a végkifejlet, de így sem volt rossz a film befejezése (azt mondjuk kicsit furcsállom, hogy gyakorlatilag semmit sem tudunk meg az igazi elkövetőről, pedig köré/miatta van felépítve az anya egész történetszála).
Nem egy hétköznapi film, de néha ilyeneket is érdemes megnézni.
8/10

szavazat: 1/10 június 29. 18:36:50
június 29. 18:36:50

Ez egy nagyon nagyon nagyon nagy SEMMI.Egy értékelhetetlen unalmas,1 perces reklámba belefoglalható nagy nulla.Csak az amerikaiak értékelték fel saját maguk miatt,mert amerikai.de szerencsére más országokban élő emberek is értékelhetik maguknak.
Szerintem 1/10 (az is csak azért mert ..).
NE nézd meg nincs értelme.
:):)

szavazat: 10/10 június 19. 12:55:29
június 19. 12:55:29

Minden pozitív véleménnyel egyetértve: az igazán nagyhatású, zseniális alkotások, amint ez a film is, sokszor szükségszerűen a morál, a befogadhatóság és az eltérő ízlések határterületein mozognak. Az ízlésvita természetesen ez esetben is értelmetlen. Senkitől nem lehet elvitatni az általa már átélt, felkavaróan nagyszerű (vagy számára viszolyogtató) élményét.
OFF
A fogalmakat viszont tárgyszerűen helyre kell tenni, hogy tudjuk miről beszélünk! Sznobság: Jellemző, hogy a sznob, sznob-módon önmagát mintegy kiemelve és ekként feljogosítva, másokat minősít sznobnak csak azért, mert eltér az ízlésük. A sznob ugyanis éppen az az ember, aki olyan viszonyulást, stílust vesz fel, amivel az általa magasabbrendűnek vélt "elit"-csoport tagjának szeretné mutatni magát. Ennek egyik formája az álintellektuális sznob, aki az átlagnál műveltebbnek akarja feltüntetni magát egy olyan területen, amihez alig vagy egyáltalán nem ért; és eközben épp a fogalmi zűrzavarával leplezi le magát. Ebből következően legközelebb, mielőtt önmagát minősítené értelmetlen használatukkal, érdemes lenne fogalmilag tisztáznia az itt szintén öncélú oktalansággal ismételgetett (?) "szociopata, idióta, retardált autista" (?) kifejezéseket is. Szerintem ugyanis, aki akár csak érintőleg is foglalkozott valaha "pszichológiával és kommunikációval" vagy csak egyszerűen tájékozottan kulturált az feltétlen tartózkodna ezen szavak másokra tukmálásától. Javaslom tehát, hogy az eltérő ízlésűek minősítgetése helyett, adjuk vissza ezt a felületet eredeti céljának, a filmekről szóló értékeléseknek!
ON
Aki nem akar kihagyni egy rendkívül különleges hangulatú, sajátos humorú, a feszültséget végig fenntartó, mélyen átélhető ugyanakkor vitatható és továbbgondolható, páratlan filmélményt, az semmiképp ne hagyja ki! Szerintem.

szavazat: 10/10 június 19. 12:15:51
június 19. 12:15:51
A hozzászólás moderálva lett.
június 10. 13:31:03
június 10. 13:31:03

Nagyon jó film. Einstein mondta, hogy "két dolog végtelen: a világegyetem és az emberi butaság, bár az elsőben nem vagyok biztos". Ez a film jól példázza ezt. Az emberi indulatoknak, erőszaknak, előítéletességnek és gyűlöletnek számtalan formáját mutatja meg, de mégsem végletesen. Nincs jó vagy rossz, a pillanatnyi helyzet, a saját érdeke teszi éppen jóvá vagy gonosszá a karaktereket, ettől válik az egész emberivé. Érdemes megnézni.

szavazat: 1/10 június 06. 21:16:22
június 06. 21:16:22

Valóban kissé elragadták az érzelmei, de csak azért, mert nem tudta kontrollálni a film rá gyakorolt hatását illetve túlzottan feldühítette... Miért is baj az ha elutasítja ezt az abnormális viselkedést, amit felvázoltak a filmben? Nem biztos, hogy mindenkit kikapcsol ez a művészet a szomorú és tragikus valóságról. Ha van szabad 2 órám egy hónapban nem feltétlen szeretném az "ereim felvágni". Harelson miatt érdemes volt nézni, a többi lecsó... és ha egy idegen szónak van magyar megfelelője, akkor illik használni, különben túlontúl emelt szintűvé válik a komment...

május 08. 18:18:45
május 08. 18:18:45

Ha ilyen mozit is lát az ember, akkor kénytelen elhinni, hogy a film nem csak szórakoztatásra, a hétköznapok nyűgéből való kiszakadásra alkalmas. Nem bizony, hiszen a film a legvalódibb, a legtöbb emberhez eljutó művészet, ha értő kezek és lángoló elmék alkotják meg.

szavazat: 9/10 május 04. 21:37:28
május 04. 21:37:28

Várj... Azért mert három éve pszichológushoz jár, aki a külvilággal tanítja kommunikálni, még nem kellene, hogy vegye a bátorságot ahhoz, hogy ennyi irreleváns ostobaságot ideböfögjön nekünk. Mindenesetre azt azért sikerült elérnie, hogy végre valaki foglalkozzon vele. Besétáltunk a napszemcsis pubi csapdájába... Emberszámba vettük a trollt.Negligálnunk kellett volna inkább, mert ugyebár pofán mégsem vághatjuk. Esetleg verbálisan, de azt úgysem érti...

szavazat: 9/10 május 04. 20:46:06
május 04. 20:46:06

"...komolyan retardált autisták írták ezt a filmet? látszik ez a meetoos trump ellenes hollywoodi elit a 100-200M vagyonaikkal, már a választások alatt is látszott h totál elvesztették a kapcsolatot a való világgal, a hétköznapi, főleg egyszerű vidéki emberek problémáival..."

Amellett, hogy némileg spoileres volt a hozzászólásod, szerintem egyrészt inkább Te nem ismered az embereket. Vannak olyan családok, ahol ezek a dolgok sajnos meg tudnak történni, csak Te egy rózsaszín álomvilágban élsz. Másrészt ez egy film, ezért nem is kell mindennek valósághűnek lennie.

Összes hozzászólás
Angyalok és pásztorok
Angyalok és pásztorok

Sebestyén Márta és Andrejszki Judit adventi koncertje

Jegyvásárlás