Felejthetetlen utazás

Bakancslistához adom
Head Full of Honey
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott német-amerikai vígjáték, 127 perc, 2018

Értékelés:

31 szavazatból
Szerinted?

Matilda (Sophie Lane) nagypapája, Amadeus (Nick Nolte) Alzheimer-kórban szenved. A szülők, Nick (Matt Dillon) és Sarah (Emily Mortimer) úgy gondolják, hogy a nagypapának otthonban a helye, mivel nem tudnak róla gondoskodni. Matilda nem szeretné elveszíteni a nagypapáját, ezért úgy dönt, hogy elrabolja, és valóra váltja az utolsó nagy álmát. A furcsa páros elszökik Velencébe, ahol Amadeus egykor megismerte a nagy szerelmét.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
4/10
Bau17 2023 febr. 07. - 13:02:58 4/10
újranéztem. kicsit megkövetem magam,mert nézhető film,de nagyjából tartom magam az előzőekhez. van néhány jelenet ami megállja a helyét ,de vaééjuk be nNolte-nak nem nagyon kelllett bevetnie a tehetségét. szerintem az egyetlen jó alakítás az apáé Matt Dilloné. Szerintem mnnagyon jó hozta a fiú karakterét,aki nem akarja belátni az apja segítségre szorul és ő kevés hozzá. a feleség egy hülye pi..csa. mikor felgyújtja a konyhát amadeus érthetetlenül pálfordulat és átöleli. tudom,tudom.... de akkor is. én ezen nevettem. sikongatt,háborog és hirtelen átérzi.. aham......
4/10
Bau17 2023 febr. 07. - 09:10:49 4/10
Ráadásul a lövöldözős jelenet után, egyértelmű, hogy sajnos nem maradhatna a családban. soak mondják milyen jó film az alzheimerről. hát nem!!!!
4/10
Bau17 2023 febr. 07. - 09:08:32 4/10 Előzmény csvkata
csak tele van az Alzheimer- kórral ellentétes dologgal. emlékszik a pin kódra? hahahah. felmegy az elején a temetésen beszédet mondani? és az összefüggő is nagyjából? hahahaha.Aki kicsit is vágja a betegség milyenségét elmegy a kedve a filmtől. Tele van túlzásokkal, giccses erőltetett gegekkel. Biztos kértek tanácsot szakértőtől,de azt gondolták: Ja, ilyen ez a betegsaéG? mindegy. éesz..om, akkor is beteszek néhány nekem tetsző jelenetet, mégha ellentétes is a kórra jellemző tünetekkel. Til schweiger filmjei amúgy is tele van túlzásokkal, giccsel, hatásvadász jelenetekkel. ez is olxan. és még as forgatókönyvbe is belekontárkodott. remake ide vagy oda, nick nolte jó játéka ellenére is közepest üti. Úgy gondolom az Alzheimer -kór a filmbe csak azért van ,hogy érzelgőssé is tegye a filmet. Mellesleg nem értem a film eelején miért tolják be azt a szálat, hogy a lány szülei félredugtak, leginkább az anya. Semmi dramaturgiai hatása nincs, minek kellett ezbele? és ráadásul as kislány szájába adni azt a pár mondatot?
8/10
Zsuzsi68 2023 jan. 27. - 18:32:14 8/10
Nagyon kedves film, aki valamilyen szinten érintett a témában, annak a humoros jelenetek ellenére kicsit olyan fájdalmasan tragikomikus is. Kicsit döccenős az eleje, de érdemes kitartani szerintem.
napraforgó 2022 nov. 02. - 08:42:25
Nem tudtam aludni, igy kapcsolgattam a távirányitót. igy találtam erre a filmre.
Tündéri történet! A kislány és a nagyapa is csodásan játszott. És valóban, sehogy nem értem, hogy az ilyen emberi, szép filmeket miért csak és kizárólag éjszaka játszanak, miért nem lehet emberi időben, kora este leadni? semmi olyan nem volt benne, ami miatt a főműsoridőben nem lehetett volna nézni.

Sajnos a főműsoridő tele van mindenféle szeméttel, realitykkel, celebek és egyebek, na, hát azokat én nem nézem.
kabat 2022 febr. 10. - 07:29:00
"Gratulálok" a z összes csatorna műsor készítőjének, hogy "emberi" időben unásig ismételt filmeket adnak! Viszont a ritkán látott, érdekes, emberi , alig ismerteket(mint például ez is) megnézhetjük hajnalban! Mitől nem lehetne levetíteni szombaton, főműsoridőben?! Jó pár filmmel sajnos , ugyanez a helyzet! Képtelenség megnézni!Hisz rendszeresen, kizárólag csak hajnal 1-2 körül adják!
Edmond Dantes 2022 jan. 04. - 08:04:27 Előzmény csvkata
Nézze meg pl. a Father-t, akkor majd lát!
8/10
olahmiki1959 2022 jan. 04. - 07:37:04 8/10
Szép, megható és elgondolkodtató film volt, bár kicsit hosszú.
A Port természetesen minden szükséges információt közölt, két "jelentéktelen" apróság kivételével.
A stáblistán elfelejtették feltüntetni, hogy a főszereplő kislányt ki játszotta - Sophia Lane Nolte -, és azt is, hogy ő pedig nem más, mint Nick Nolte saját kislánya!!!
Mondjam azt, hogy gratulálok?
Nem mondom!
9/10
csvkata 2022 jan. 01. - 20:36:02 9/10
Több filmet készítettek már Alzheimer-kórról, de ettől szebbet még nem láttam!
Nick Nolte fantasztikus alakítása közelivé hozza mit él át az, aki ilyen kórban szenved.
A film igazi különlegessége azonban az egész család, de elsősorban a kislány szeretete, amivel körbeveszik az öreget. Még ha valóban ön és közveszélyes cselekedetei vannak is.
Biztos vagyok benne, hogy aki érző lélek és elég intelligens, annak élmény lesz a film megtekintése!
moxika 2021 dec. 27. - 08:00:32 Előzmény adelheid
Pedig úgy vártam ezt a filmet. Mivel nagyon későn adták, csak az elejébe néztem bele, de már az sem tetszett. Gondoltam hátha lesz valami felemelő ebben a filmben ha megnézem egyben, de véleményed alapján is már megkérdőjelezhető, hogy végig nézzem-e.
1/10
adelheid 2021 dec. 27. - 00:21:59 1/10
2 óra tömör szenvedés, pedig 10 perc után világos, hogy a bácsi ön és közveszélyes