Hét kis véletlen

Bakancslistához adom
BA - 16 éven aluliak számára nem ajánlott magyar filmdráma, 105 perc, 2020

A Hét kis véletlen egy pesti család életét követi többnyire a mai Magyarországon, néha visszatérve a közel-, és távolmúlt emlékeihez. Filmes kalandozás térben, időben, lélekben… A film központi alakja Gertrúd. Középkorú énektanárnő és feleség egy kihűlt kapcsolatban. Férjével és nagyfiával él valahol a nagyváros belsejében. Fanatikus rajongással kórust vezet. A huszonéves Albán Londonból érkezett haza. A két nő villámcsapás szerű hatással van egymásra. Gertrúdban egy pillanatra felvillan az újrakezdés lehetősége, de aztán ismét visszaáll az élet „rendetlensége és bizonytalansága”.

A film világpremierje az A kategóriás Varsói Nemzetközi Filmfesztiválon volt, nemrégiben meghívást kapott a november 6-14. között zajló Sevillai Filmfesztiválra és 2021 májusában látható a hazai mozikban a gyártó Filmpartners forgalmazásában.
Bemutató dátuma: 2021. május 20.

Stáblista:

Játszási időpontok

Hozzászólások

10/10
sincifinc 2020 dec. 27. - 23:47:10 10/10
Kellemes kis révedés Gothár módra. Művészfilm, többszer megnézős, de aki szereti az ilyet annak tetszeni fog.
1/10
Klein úr 2020 nov. 03. - 08:33:04 1/10
A varsói filmfesztiválon láttam a filmet. A Post Mortem után barátnőm nyugtatgatott, hogy ez csak jobb lehet. Hát nem! Egészen egyszerűen nincsenek szavak, amivel el lehetne mondani, hogy ez mennyire egy hitvány alkotás. Ezt még spoilerezni sem lehet. Vannak benne jelenetek, de ezeket bármilyen sorrendben lejátszhatod és nem változik semmi. Bármelyiket kiveheted és beteheted helyette bármelyik nap időjárásjelentést és ettől ez a film nem lesz kevesebb. Sőt. Annak legalább van némi értelme.
A film elején van egy jelenet, ami mindent elmond a filmről. Ha ezt láttad, akkor mindent láttál. Elkészül a főtt tészta, amit leszűrnek egy teniszütővel. Aztán pár másodpercel később elkészül a tepsiben sült hús. Ki eszik főtt tésztát a tepsiben sült húshoz? Senki! Egyébként ők sem. Hozzá sem nyúltak.
A film után az „O Boże”, Istenem szakadt ki több nézőből. Folyosói beszélgetés:
- Te mit láttál?
- Valamit Kazahsztánból, aminek nem volt semmi értelme.
- Én ugyan ezt láttam Magyarországról.
Nagyon nehéz pontozni mert nullát nem adhatok. Nagyon sok az az egy csillag ennek. Filmnek nem lehet tekinteni. Ahogy egy rakás vasat sem tekinthetünk autónak. Minden esetre ilyen hulladékot nem lehet véletlenül összehozni. Nem kis munka volt megírni azokat a párbeszédeket, amik soha nem hangoznának el és kitalálni azokat a jeleneteket, amik soha nem történnének meg.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu