Hét nővér

Bakancslistához adom
Seven Sisters / What Happened to Monday
18 éven aluliak számára nem ajánlott angol-francia-belga-amerikai sci-fi, 123 perc, 2017

Értékelés:

288 szavazatból
Szerinted?

A nem is olyan távoli jövőben a túlnépesedést megakadályozandó, a világ kormányai bevezetik a Csak-egy-gyerek törvényt, amelynek értelmében a családoknak mindössze egy gyerekük lehet. Az állam különleges megfigyelési hálózattal igyekszik betartatni a jogszabályt, s mindenkitől elveszik a többedik szülötteket. Egy férfinak különleges kihívást jelent, hogy hét, egymásra tökéletesen hasonlító lányunokáját úgy nevelje fel, hogy az senkinek ne szúrjon szemet. A lányok egy személyi azonosság alatt élnek, mindegyikük hetente csak egyszer mehet el otthonról, a testvérek többi napi cselekedeteinek figyelembevételével. Egy nap egyikük nem megy haza, ezzel láncreakciót elindítva a többi testvér életében.
Bemutató dátuma: 2017. november 23. Forgalmazó: Vertigo Média Kft.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
doc.brandt jan. 19. 08:59:15 10/10
Sok sötét írja a Netflixet. Ez mozifilm. Elképesztően jó film. Jönnek itt a magukat piramishegyezőnek képzelők dramaturgiával, mindenféle butaságokkal stb a legdurvább lehúzásokkal. Amatőrök.
10/10
barbarasz 2023 jan. 29. - 15:51:57 10/10
Tegnap ment Rtl-n . Annyira nem volt rossz, ahogy itt lehúzzák. Nekem tetszett, fordulatos volt volt elejétől végéig, valóban kicsit 1984-hajaz, kicsit nekem Pusztító is bevillant. A patkányhús evésnél, szegénynegyeden átrohanás közben ...talán ezért elgondolkodtató story, hogy megint ehhez nyúltak, azoknak is akiknek nem tetszet.
És rámutat, bármikor kattant Nárcisztikus vezető kerül hatalomra, az mennyire megtudja változtatni egy társadalmat és emberek gondolkodását.
1/10
adeept 2023 jan. 03. - 01:43:19 1/10
Borzalmas. Nincsenek rá szavak, sekélyes, sablonos, 1984 + Útvesztő 3, közös szerelemgyereke
1/10
Szegényanyád 2022 máj. 07. - 20:53:45 1/10
Ja, Európa. De ez NETFLIX, így már érthető. Szemét.
Gergice 2021 okt. 27. - 01:00:40 Előzmény viskia01
Azért egy "spoiler" feliratot kivághattál volna, ha már lelövöd az utolsó percek egyik fordulatát....
DUNAWÖLD 2021 ápr. 17. - 23:49:13 Előzmény Belmont
A karanténból nem jössz rà?
Belmont 2021 febr. 21. - 20:50:25
80 percbe belefért volna. 50 perc után csak agyatlan menekülősdi lett belőle, a történet meg a jóindulatú homályba veszett. A végén azért a nagybetűs Miért megmagyarázását lezavarták kb. két mondatban, mint ahogy az első két percben lezavarták három mondatban, hogy „túlnépesedtünk, ezért génmanipuláltunk, ezért sok lett az ikerszülés, ergo ördögi kör".

Egy sima B-kategóriás film, amit A-kategóriás gépezettel csináltak meg. Nézhető, nyilván, hiszen ki ne szeretné a jó B-kategóriás filmeket. Csak ne várjon senki nagy durranást.
(Ui.: jé, ez a tetkós lány vót kb. 15 évvel idősebben? Akkor onnan ez az állandó faarc...)

SPOILER ALERT! Vagy olyasmi:


Múmia-mama: - Ha ez kiderül, botrány lesz belőle, nem kelthetünk feltűnést! => TEHÁT ahogy belépnek, fejbelövik a portást, szanaszét lőnek egy egész lakást és egy fél hadsereggel üldöznek egy nőt az egész városon át random járókelőket szívszélhűdés nélkül szarrá lőve. (Úgyis túlnépesedés van, na.)

Kommandó (Svarci): fószerre rárobban egy egész emelet => következő jelenet: fószer homlokán egy karcolás.

Burleszk: csaj kihullik a negyedikről gerincre, utána úgy elfut, hogy Tom Cruise is beszarna. (Mit tett a patkánydiéta, na.)



Csak egy kérdésem maradt a végére: mi a búbánatos bárdos nagyapja valagáért nem jutott eszébe egyiküknek se, hogy mindig ugyanaz a csaj járjon ki? Öööööööö...
8/10
offtopic
Sweet-But-Psycho 2020 nov. 04. - 13:48:10 8/10 Előzmény Nagy1A
A kipontozott részeknél cenzúráztad a magvas gondolataidat, vagy csak simán elaludtál?
Ha körülnézel, és senkit nem látsz magad körül, az biztos nem a vírushelyzet szigorú előírásai miatt van.
Nyugodj meg, nem bántottál meg senkit. Ahogy téged sem tudna senki.
8/10
Nótárius 2020 nov. 04. - 13:05:37 8/10 Előzmény Nagy1A
Mily pompás, hogy a mindenkiét felülíró, tökéletes összegző értékelése, amely megvilágosítja az elmét, végérvényesen lezáró pontot tett a szétkószáló vélemények zűrzavarára!
Mily nemes lélek, hogy becsmérlőn szólva sem akar csak azért megbántani senkit, mert miközben dohogva a film hibáit lajstromozta, sokan másoknak (köztük nekem is) netán különleges sajátságúan nagyszerű élményben volt része! Választékos stílusú bölcsölködése, egyéb erényei mellett, hű tüköre az írójának is.

Figyelemre érdemes apróság lehet, hogy "a Settman név majdnem ugyanúgy hangzik, mint a Settimana, ami olaszul a (hétfőtől-vasárnapig tartó) naptári hetet jelenti."
Nagy1A 2020 nov. 03. - 15:08:08
Na akkor megjött a főgonosz, a személyemben!! Senkit nem akarok megbántani.........akinek nem inge.......Ez egy illogikus, hatásvadász, forgatókönyvileg kidolgozatlan, rohadtul fárasztó, ezer sebből vérző, igazi Netflixes, iszonyatosan sz@r film, gyagya módon kreált teremtményekkel, minden realitást mellőzve, csak a szétkavart, összedobált, jelenetekkel a lehetetlen történetért és a látvány eladásáért!!
Eleinte az ember még nézi, amúgy az ötlet izgis és nem életszerűtlen, mert a történet nem a ............nem is olyan távoli jövőben......hanem a........... nem is olyan távoli múltban, Kínában is megtörténhetett volna!!!
Igaz.........leginkább arra voltam kíváncsi, hogy a jó öreg Willem hogyan oldja meg a gyerekek felnevelését, óvoda, iskola, közöségek, ahol az egyes emberek SZEMÉLYISÉGE, nem csak a személye van jelen, hogyan nőnek fel.....de ezt egy kézlegyintéssel megoldották........felirat jön....30év múlva..........és akkor már 30évesek lettek!! Minden probléma nélkül!!
Mondjuk az sem kevéssé érdekes, amikor az aszkéta alkatú Dafoe a sarki boltban 40 zsemlét, vagy 4 kiló kenyeret vesz naponta..............magának...........meg 20 kiló krumplit vesz, paprikás krumplinak.
Na azután csak tátogtam, hogy miként lehet ennyi marhaságot összezagyválni a szent cél érdekében, hogy eladják az ötletet!!
Nem is folytatom..............csak annyit, hogy aki tudja, hogy mennyi a kétszer kettő, az nem nézze meg!
Fájni fog!!!
Naomiról annyit még, hogy valóban kitett magáért, de a játéka igaziból kétsíkú volt, a laza egyénisége még jobban tetszett, a sapkás meg kimondottan szimpi volt, talán itt volt az egyetlen jól hozott személyiség. A keményebb énjeiben nagyon zavart, hogy a keménységet a közeliken az arcjátékának rendkívüli befeszítésével oldotta meg.
Igaz, lehet, hogy én más mércével mérek, mert, lehet, hogy nem tíz.........de hét szerepben láttam már színészt szerepelni!!...............igaz, Őt.............Sinkovits Imrének hívták............
10/10
nefefe 2020 szept. 02. - 19:57:30 10/10
Noomi megint nagyot alakított! Kiváló film! Remek történet, remek rendezés, remek színészi munka.
Glenn Close meg újra belebújt Szörnyella De Frász bőrébe. Végig izgalmas, fordulatos, tanulságos film.
ethan.hunt33 2020 aug. 29. - 23:25:08
Nagyon jó film! Csak ki az a kretén aki a magyar címet adta neki? Hét nővér!? Mit jelent?
charliewilson 2020 aug. 22. - 00:16:17
Ez egy irrrrrrrrgalmatlanul jó film, nálam 10/10, csodás mese arról, hogyan nyerheti vissza az emberiség az emberiességét, DE...

azért alternatíva hiányában a fő üzenete mégis csak az, hogy hiába a legnagyobb probléma a túlnépesedés, mégse keressünk rá megoldást. Emberi mivoltunkat fel nem adva... pusztuljunk ki a picsába, miután feléltük a bolygót.



Noomi-hoz meg csak annyit tennék hozzá, hogy imádom, imádom, imádom, imádom, imádom, imádom és persze imádom. :)
10/10
viskia01 2020 ápr. 09. - 21:18:38 10/10 Előzmény Kutasi Kovács Zoltán
"Teljesen kizárt, hogy a hetes ikrekből egy feladja a másik hatot, tudván, hogy biztos halál lesz a vége."

az anyai ösztön baszki. Mint amikor a Kill bill-ben mondja az Uma Thurman, hogy 1 perce tudtam meg hogy terhes vagyok, azaz most én vagyok a világ legveszélyesebb nője. Az óvó anya a gyermekéért harcba megy!
Más szempontból pedig méghozzá az evolóciójából, az ember elsődleges programja a szaporodás! Minden annak van alárendlve! Ha nem szaporodosz, kihal a vérvonalad, és az evolúció vesztese leszel. Ezek ősi ösztöneink, amelyet nem tudunk levetkőzni. Úgyhogy egyáltalán nem kizárt hogy a terhes nő feladja a testvéreit.
Kutasi Kovács Zoltán 2020 ápr. 01. - 21:38:15
Nekem leginkább az volt a bajom, hogy:

1. Teljesen kizárt, hogy a hetes ikrekből egy feladja a másik hatot, tudván, hogy biztos halál lesz a vége.
2. Sok volt az akció és emiatt nem lehetett kibontani a történetet.
3. Engem mindennél jobban zavart, hogy a lányoknak és a nézőknek esélyük sem volt arra, hogy együtt gyászoljanak egy-egy testvér elvesztése után. pld. Mint a gyűrűk urában, amikor azt hitték, hogy Gandalf-nak annyi.



Döbbenetesen sok benne a dramaturgiai hiba.
Véleményem szerint, bár a látvány kifogástalan és a színészi játék is élvezetes volt, de egy iszonyúan jó alaptörténetet sikerült elbaltázni az illogikus lépésekkel.

Kutasi Kovács Zoltán 2020 ápr. 01. - 21:01:27 Előzmény retrojedi
Maximálisan igazad van!
Én csak azért nem tudtam figyelni az első harminc percben, mert baromira zavart, hogy a készítők még csak érintőlegesen sem hozták szóba a magyar helyzetet. :(
7/10
retrojedi 2020 febr. 09. - 15:13:04 7/10
Az előzetes tartalmat olvasva kíváncsian ültem le a film elé, hogy vajon hogyan oldják meg a különböző etnikumok, országok eltérő demográfiájának ábrázolását - szerintem nem spoiler ha leírom hogy: sehogy. Az európai népesség szaporodik túl (innentől már nem is sci-fi, hanem fantasy), a világ egyetlen ország - vagy legalábbis egyetlen kormány irányítása alatt van - azt pedig hogy más kontinenseken (Kínában, Indiában, Afrikában) mi történik, nem is látjuk.
Ha valaki ezen a polkorrekt megoldáson túllendül, azért meg lehet nézni, már csak Rapace, Glenn Close meg Dafoe miatt is...
9/10
Dörflinger 2020 jan. 18. - 13:39:51 9/10
Jól kitalált érdekes történet, bár a kivitelezése majdhogynem lehetetlen, de ugye ez egy film. Összességében tetszett és végig lekötött. Noomi Rapace nagyot alakít benne. Érdemes megnézni, akár többször is. 9/10
Bordács Andrea 2019 dec. 30. - 00:54:56 Előzmény port_boy
A filmben még a gyerekkorukban elveszik a szülőktől.
Bordács Andrea 2019 dec. 30. - 00:19:03 Előzmény Naphinel
Mondjuk WD Jézusként sem főgonoszt alakított a Jézus Krisztus utolsó megkísértésében, de a New Rose Hotelben sem és még lehetne sorolni
Összes hozzászólás