Film

Hét nővér

/Seven Sisters / What Happened to Monday/
magyarul beszélő, angol-francia-belga-amerikai sci-fi, 123 perc, 2017 18 éven aluliak számára nem ajánlott
    • eny
    • mb
    • eny

Értékelés:

77 szavazatból
Szerinted?

A nem is olyan távoli jövőben a túlnépesedést megakadályozandó, a világ kormányai bevezetik a Csak-egy-gyerek törvényt, amelynek értelmében a családoknak mindössze egy gyerekük lehet. Az állam különleges megfigyelési hálózattal igyekszik betartatni a jogszabályt, s mindenkitől elveszik a többedik szülötteket. Egy férfinak különleges kihívást jelent, hogy hét, egymásra tökéletesen hasonlító lányunokáját úgy nevelje fel, hogy az senkinek ne szúrjon szemet. A lányok egy személyi azonosság alatt élnek, mindegyikük hetente csak egyszer mehet el otthonról, a testvérek többi napi cselekedeteinek figyelembevételével. Egy nap egyikük nem megy haza, ezzel láncreakciót elindítva a többi testvér életében.

Bemutató dátuma: 2017. november 23. (Forgalmazó: Vertigo Média Kft.)

Kövessen minket a Facebookon!

Stáblista:


Vélemény:

szavazat: 10/10 március 20. 17:10:09
március 20. 17:10:09
(30/30)

Mestermű. 10/10

március 06. 16:18:31
március 06. 16:18:31
(29/30)

Nem volt rossz.
Ez a GC hogy szétbotoxolta az arcát. Vagy csak smink?

február 11. 14:16:47
február 11. 14:16:47
(28/30)

Beleszülettem a diktatúrába. Viszont imádtam olvasni, szerettem a sci-fit. Azokban a regényekben a jövõt egészségesnek, igazságosnak, vonzónak mutatták be az írók. Egészen optimista lettem és szerettem volna megérni ezt az utópisztikus jövõt.
Késõbb a szabadság beszivárgott a könyvlapokra és a mozikba. Megérkeztek a vírusok, a zombik, az alienek, a kataklizmák, az apokalipszis. Brrr! Már nem is bánom, hogy nincs túl sok hátra. Hiszen a jövõben még rondább diktatúrák várnak ránk, vagy kõkorszaki gyilkolászás. Hát hiányzik ez nekem? Ráadásul igazán jó, szeretõ testvérekrõl még a mesékben is ritkán írnak. És akkor itt van ez a film: a jövõben játszódik és testvérekrõl szól. Aki nem képes magától kitalálni, hogy milyen lehet, az nyugodtan nézze meg.

szavazat: 7/10 január 27. 16:48:28
január 27. 16:48:28
(27/30)

Szerintem borzasztóan kiszámítható egy film. Félre értés ne essék, egyáltalán nem rossz, tetszik, hogy eltúlozva, nem túl futurisztikus, jó képi világa van, és az alapötlet is nagyon jó. De a film felétõl már megmondtam, hogy mi lesz a vége.

***SPOILER***
Amikor Adrian megjelent a lakásban, és mondta, hogy hívta Hétfõt a munkahelyén, már képbe is voltam. Tudtam, hogy kavarnak, az is rögtön átjött, hogy terhes a csaj, és hogy elárulta a többi lányt, nem tartják fogva.
***SPOILER VÉGE***

Ezt leszámítva tényleg egész jó, de pont ezért számomra kevés. :) Azért kap egy erõs 7-est.

szavazat: 10/10 január 22. 01:58:12
január 22. 01:58:12
(26/30)

SPOILER!
Oké de az összes lány ugyanazt a parókát hordta, ugyanúgy is néztek ki, tehát bármelyikük állhatott kapcsolatban a rendõrrel. Vagy mi volt neki a foglalkozása. Begyûjõ :D
Lehetett volna a hunyó az is akire épp senki nem gondol.
A szerzõdés szerintem arról szólt, hogy Hétfõ marad egyetlen plussz megtarthatja a gyerekeit, a testvéreit meg majd hibernálják aztán egy szebb jövõben ébrednek fel. A lány szerintem nem tudta hogy a testvéreket nem jegelik, hanem égetik, gondolom azért is akarta lelõni a végén Glenn Close-t, mert hogy totálisan átbaszta a fejét.
Tökjó film volt egyébként, leszámítva ezeket a brutál véres jeleneteket, minden nagyon ült, volt benne akció, meg szerelem meg minden. Én nyomtam is rá is kapásból 10 csillagot. :D Ezt a vonalat kéne követni Hálivudnak, oszt akkor tuti tele lennének a mozik.
Noomi Rapace hozta azt a formáját amit a Tetovált lány sorozatban megszoktunk, szóval szerintem a lényeg a lényeg ha kiszámítható volt a film ha nem - számomra egyébként nem - brutáljó volt ez a film.

január 17. 15:37:03
január 17. 15:37:03
(25/30)

Egész jó film csak a felétõl már mindent lehet tudni ha figyel az ember, így a vége kiszámítható. De látom nem mindenkinek jött át a dolog, vagy inkább nem figyelt a részletekre szóval válaszolok a kérdésekre:

Innentõl SPOILERES
Egy kis kihagyással sokkal jobb film lehetett volna. A hiba: a szerzõdés kiderülte, innentõl lehet tudni hogy Hétfõ adta fel a többi lányt, ezt egybõl követõ jelenetben megjelenik a tiszt, akinél mikor felmennek az õ lakására ott a kép Hétfõrõl és róla, már tudni lehet hogy Hétfõ szerelmes lett és már régebb óta tart a kapcsolat. A film elején pedig hányt is vacsora után, tehát gyanúsan terhes a férfitõl.
Mindezt el lehetett volna kerülni egyszerûen, mikor a kolléga lakásán van Csütörtök és pisztollyal meggyanúsítja hogy õ tud róluk és miért árulta el akkor a fickónak csak annyit kellett volna mondani: \"Tudok a titkodról, de ha tartod magad az egyezséghez amit kötöttünk és visszaadod az elõléptetést akkor kettõnk között marad\" és a mesterlövész itt lõné le. Így nem derülne ki semmi és maradna a misztikum Hétfõ eltûnésérõl és joggal hihetnénk hogy megölték.
A másik hogy a film végig sugallta hogy nincs valami rendben a gyerekek hibernálásával, én mondjuk arra gondoltam hogy lefagyasztják de nem lehet õket felkelteni többet. Végülis ugyanaz mint ami lett.

Válasz a felmerült kérdésekre:
\"Miért kellett új címet adni a filmnek? Miért kellett ez a Hét nõvér? Ami miatt az emberek többségének az orosz avítt Csehov dráma: Három nõvér jusson eszébe?
Mi a baj a: Mi történt hétfõvel címmel????????\"
Azért mert így egybõl tudjuk hogy Hétfõ különleges és a \"címszereplõ\" sosem hal meg 10 perc után. Több országban Seven Sisters néven fut a film egyébként.

\"Azt viszont nem értettem, hogy a testvérei elárulásával hogy akarta megvédeni a születendõ gyerekeit?\"
Ha Hétfõ lesz az egyetlen Karen Settman akkor õ élhet tovább ezzel a névvel (pont így hangzik el a filmben is: \"akkor valamelyikünk megkapja az életét\") és így már lehet párkapcsolata, gyereke is. 1 biztosan, de lehet a szerzõdésben volt valami erre vonatkozó rész, hogy 2-t megtarthat ez nem derül ki.

\"Továbbá miért is kéne hatéves gyerekeket elhurcolni (lefagyasztani) miközben már a terhesgondozás ideje alatt ki lehetne kaparni a nem kívánt magzatot?\"
Nem figyeltél. Eleve nem lehet 2-nél több gyereket szülni, az orvosnak kötelessége bejelenteni minden ilyen esetet. A film kezdetén beszélgetnek az orvossal mikor még 7 csecsemõ van ott és a nagyapa mondja az orvosnak:\"magában megbízott (a lánya - aki valszeg belehalt a szülésbe), tudta hogy maga nem jelentené fel, és nem csak a pénzért\". Tehát ha találtak egy lefizethetõ orvost akkor feketén megszülethetett a több baba is. Vagy otthon szültek ahol senki nem tudott róla.

\"Amit nem vágok, h miért vannak még a jövõben szegényebb népcsoportok (no go zónák) ha minden utcában csak ellenõrzéssel és karpereccel lehet átjutni...egyszerûen nem értem miért lehet egy testvér 8-10 éves mire rátalálnak...\"
Csak egy kaput láttunk a filmben, az pedig a bankszektor bejáratánál van (vagy a belváros bejáratánál) ahova a lányok dolgozni járnak.
Mivel korlátozott az élelmiszer (ugye patkányt esznek az elején) így sejthetõ hogy szegénység van úgy egészében. Mivel a film arról szól hogy túlnépesedett a Föld, valószínû 1 munkára 4 ember jut. Tehát 3 csak tengõdik, kéreget stb. Az 1 gyerek politika átfutási ideje ha mai szinten nézed akkor 50-60 év lenne mire csökkenne a népesség.
A másik felvetésre már írtam korábban, otthon szülte nincs a rendszerben, nem ment ki a házból stb. Csak mondjuk egy kedves szomszéd meg észrevette valahogy és bejelentette.

Azt hiszem minden kérdésre válaszoltam, amit a film alapján lehetett megtudni. :)

szavazat: 10/10 január 08. 00:00:00
január 08. 00:00:00
(24/30)

Ez a film 10 pont és 2017 legjobb filmje véleményem szerint. Noomi Rapace pedig végérvényesen a legnagyobbak közzé írta ezzel magát ezzel az alakítással.

január 07. 15:31:39
január 07. 15:31:39
(23/30)

Most, h megnéztem az ember gyermeke címû szintén utópisztikus filmet, összezavarodtam. Az emberiség legnagyobb problémája az eljövendõ idõkben, a túlnépesedés..õõõ...nem...az ember legnagyobb problémája az emberek terméketlensége lesz.

Most akkor melyik?:(((

január 06. 14:45:59
január 06. 14:45:59
(22/30)

Miért kellett új címet adni a filmnek? Miért kellett ez a Hét nõvér? Ami miatt az emberek többségének az orosz avítt Csehov dráma: Három nõvér jusson eszébe?
Mi a baj a: Mi történt hétfõvel címmel????????
De most komolyan?

január 06. 14:30:04
január 06. 14:30:04
(21/30)

SPOILER

Ezeken én is gondolkodtam a film közben, de szerintem csak azokat a gyermekeket kellett "lefagyasztani", akik titokban nevelkedtek és csak késõbb derült ki létezésük, nyilván a szegényebb népcsoportoknál. Amit nem vágok, h miért vannak még a jövõben szegényebb népcsoportok (no go zónák) ha minden utcában csak ellenõrzéssel és karpereccel lehet átjutni...egyszerûen nem értem miért lehet egy testvér 8-10 éves mire rátalálnak...

január 06. 14:18:12
január 06. 14:18:12
(20/30)

Nagyon tetszett a film, ha csak filmnek tekintjük, ebben az alternatív valóságban. Van humora a filmnek, van benne romantikus szál és rengeteg akció.

Enyhén off:
Amit igazából nem értek, az mai világunkban is jelen van, a legszegényebb rétegek nem ismerik egyedül a védekezés fogalmát. Ez igaz a hazánkban élõ kisebbségekre is és az afrikában éhezõkre is, hogy a többit ne is említsem.
Miért van az, h nem képesek emberek belátni, hogy anyagi határaik vannak illetve a filmben (és pl. Afrikában) táplálékhiány és ezért hát gumiban kéne szexelni vagy minimum megszakítós módszerrel?
Számomra érthetetlen...

Egyébként ilyen szempontból a film témája sem olyan sci-fi, hiszen Kínában úgy tudom csak egy gyermek engedélyezett minden családban, mert ott már most sincs elég koszt és sok mûkaját esznek az ottaniak.

január 06. 14:12:39
január 06. 14:12:39
(19/30)

Azért van benne pár véres jelenet, szétloccsantott agyvelõk stb... SPOILER gyermekégetések. SPOILER vége.

január 06. 14:11:06
január 06. 14:11:06
(18/30)

Pont attól.

január 06. 11:58:23
január 06. 11:58:23
(17/30)

Érdekel a film, de nem szeretem a véres filmeket. A bemutató alapján nem tûnik túl brutális filmnek. Mitõl kapta a 18-as karikát?

január 05. 09:49:32
január 05. 09:49:32
(16/30)

Életed legerõsebb filmje ?

szavazat: 9/10 2017 dec. 31. - 20:28:53
2017 dec. 31. - 20:28:53
(15/30)

Jó filmek tartom, elgondolkodtató minden esetre.

Azért jó, hogy elolvastam a hozzászólásokat, mert nekem nem volt egyértelmû, hogy a

SPOILER: végén mutatott embriók hétfõ ikrei lettek volna...

Ezért is jó utólag pár véleményt elolvasni... :)

szavazat: 1/10 2017 dec. 30. - 01:26:22
2017 dec. 30. - 01:26:22
(14/30)

A történetben volt fantázia. Viszont a filmben olyan hatalmas hibákat ejtettek, hogy szinte élvezhetetlenné tette az egészet. SPOILER Pl.: mikróhullámú sütõ jelenet, kiugrik a lány a harmadik emeletrõl és semmi baja nem esik stb. Egyéb iránt életszerûbb lehetett volna az egész, ha mondjuk Niameyben, Delhiben, Pekingben játszódott volna.

2017 dec. 27. - 18:17:35
2017 dec. 27. - 18:17:35
(13/30)

Az sem érthetõ, miért akart az egyetlen lenni ? Azonkívül az egyik nõvér állandóan edzett, míg a többi nem.Na most, akkor elõbb-utóbb csak fel kellett volna tûnni az õ(ket) ismerõknek, hogy egyik a nap a lány igencsak kigyúrt, míg a másik napon nem.Különösen akkor, ha a számítógépzseni jelent meg a nyilvánosság elõtt.

szavazat: 9/10 2017 dec. 26. - 18:24:18
2017 dec. 26. - 18:24:18
(12/30)

Nem volt rossz film, viszont a végét nem teljesen értettem.
SPOILER
Azt értettem, hogy a Hétfõ nevû lány árulta el a testvéreit, de az indítékai nem teljesen világosak. Ha jól értettem, akkor a munkájával kapcsolatban voltak nagy ambíciói és õ akart az egyetlen Settman lenni. Az is oké, hogy beleszeretett abba a rendõrbe és ikrekkel volt terhes. Azt viszont nem értettem, hogy a testvérei elárulásával hogy akarta megvédeni a születendõ gyerekeit? A törvény a testvérei kiiktatásával nem változott volna, õ se tudta volna felnevelni õket.

2017 dec. 25. - 10:10:02
2017 dec. 25. - 10:10:02
(11/30)

Noomi Rapace számos karaktert formál meg, kitûnõen. Az akció jelenetek viszont kissé öncélúak, azonkívül abszolút módon hihetetlenek és hiteltelenek. Mandrót pofán verik súlyzóval, vasalóval, vasrúddal, olyan robbanás van, hogy a lakást szétviszi, de a rossz fiúk kisebb karcolásokkal megússzák, stb. A logika meg érhetetlen számomra.SPOILER : A túlnépesedés ilyen módon történõ, holokausztot idézõ megakadályozása azonkívül, hogy borzasztó, de még érthetetlen is.Más:Hétfõ miért nem olyan egyezséget köt, hogy a testvérei is életben maradhassanak ? Hiszen õ adja az adományokat ( más kérdés, hogy nincs tisztázva honnan és mibõl ) az elnöki kampányhoz, azaz nála az adu.Ha meg így döntött, miért javul meg a végére, és miért akarja az elnökjelöltet megölni ? ) SPOILER vége.