Film

Hidegháború

/Zimna wojna / Cold War/
lengyel-francia-angol romantikus dráma, 88 perc, 2018 12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott
    • eny

A lengyel Pawel Pawlikowski előző munkájával, az Idával elnyerte a legjobb idegen nyelvű filmnek járó Oscar- és BAFTA-díjat, illetve öt Európa Filmdíjat, köztük a legjobb filmét és a legjobb rendezését. Pawlikowski legújabb alkotása egy évtizedeken és országokon átívelő, se veled, se nélküled szerelmi történet.
A Hidegháborúban két lengyel zenész kapcsolata bontakozik ki előttünk, akiket egy idő után elválaszt a férfi disszidálása. A nő a kommunista rendszerben igyekszik érvényesülni, miközben szerelme a lüktető párizsi szalonokban és jazzklubokban próbál szerencsét. Európa különböző pontjain keresztezik egymás útját, hiába telnek az évek, a köztük lévő vonzalom úgy tűnik, hogy erősebb az őket körülvevő világnál.

Bemutató dátuma: 2019. február 14. (Forgalmazó: Mozinet)

Stáblista:

Kapcsolódó cikkek:


Vélemény:

2018 dec. 20. - 16:17:58
2018 dec. 20. - 16:17:58
Az öt Európai Filmdíj és az Oscar-jelölés ismeretében kíváncsi voltam Pawlikowski új darabjára, aki az Idával pár éve már tarolt. A Hidegháború fő erénye rövidsége valamint a hitelesnek mondható korszak- és környezetábrázolás. A cselekmény azonban számomra teljességgel hiteltelen-hihetetlen, a fordulatok életszerűtlenek, a végkifejlet csapnivaló. Vergilius óta tudjuk, hogy "omnia vincit amor"...lehet, hogy a szerelem mindent legyőz, ez a film azonban engem nem győzött m e g.
2018 dec. 16. - 09:15:07
2018 dec. 16. - 09:15:07
Öt kategóriában győzött Pawel Pawlikowski lengyel rendező Hidegháború című filmje az idei Európai Filmdíjon

https://www.delmagyar.hu/szorakozas/pawel_pawlikowski_hideghaboru_cimu_filmje_5_kategoriaban_gyozott_az_europai_filmdijon/2582830/