Inverse Everest

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott 60 perc, 2018

Értékelés:

5 szavazatból
Szerinted?

A 2197 m mély Krubera-Voronya barlang az Everest föld alatti megfelelője, bolygónk jelenleg ismert legmélyebb barlangja. A Kaukázus nyugati peremvidékén, Abházia szakadár államban található barlangrendszer feltárását az 1970-es években szovjet barlangkutatók kezdték el, és 2001 óta tartja a mélységi rekorder pozícióját. Ide eljutni egyszerre presztízs és kihívás. A magyar Inverse Everest expedíció 2016 augusztusában lejutott a világ búvárfelszerelés nélkül elérhető legmélyebb pontjára, a 2080m mélyen fekvő Game Over terembe. A barlangkutatók és az expedícióval utazó filmes stáb egyedülálló felvételeket rögzített: a világ legmélyebb barlangjáról mindeddig nem készült ismeretterjesztő film.

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
M41 2150 2019 febr. 21. - 21:35:08 10/10
A filmnek ma volt a "nem hivatalos" mozibemutatója, és mivel hobbi szinten barlangászom, így volt lehetőségem moziban látni a filmet a készítők és szereplők társaságában. Fantasztikusan jó film lett, csodás képekkel, remek rendezéssel és narrációval!!!
Büszke vagyok, hogy az expedíció tagjai közül kettővel volt szerencsém hazai barlangokban túrázni, és remélhetőleg lesz is még alkalmam velük közös túrára.
Hatalmas 10 pont a filmre!!!

Itt a Port.hu-n meg kéretik Szersén Gyula nevét is feltüntetni, aki a film narrátora volt!