Ip Man 4: Finálé

Bakancslistához adom
Yip Man 4
16 éven aluliak számára nem ajánlott hongkongi-kínai életrajzi dráma, akciófilm, 107 perc, 2019

Értékelés:

15 szavazatból
Szerinted?

Egy hongkongi emigráns harcművészeti iskolát alapít, és meglovagolva a Bruce Lee-hisztériát, a sportágat népszerűsítő könyvet ad ki, mely azzal kecsegtet, hogy meg lehet belőle tanulni az eredményes önvédelmet és a harc alapjait. Csakhogy miután egy fegyverbolt tulajdonosának fia életét veszti, mert azt hitte, hogy a könyvekből meg tud tanulni küzdeni, és ezért rátámadt egy csapat kisstílű gengszterre, a fegyverboltos a hongkongi férfin akar bosszút állni. Az emigránsnak minden tudására szüksége lesz, ha túl akarja élni.

Stáblista:

Szereplők

Barton Geddes
Hartman Wu
Wan Zong Hua

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
buncow febr. 22. 20:28:47
még annyi, hogy az különösen röhejes ahogy a fehér gonoszok sárga szarozzák a kínaiakat és a kung fujukat, miközben japán karatéra verik a mellüket :D teljes képzavar, kínai propaganda film szaga van az egésznek, talán a kínai állam is beszállt a büdzsébe, de azért az nem rossz, hogy Scott Adkins az egyik főboss :D
buncow febr. 22. 20:09:24
Egyébként érdekes, hogy a kínaiak, akárhol találkozok velük, kb. ilyen rasszisták, mint a fehér karakterek a videóban. Ők üzleti szempontból költöznek mindenhova, beilleszkedni nem akarnak, mert a saját kultúrájukat felsőbbrendűnek tartják, rádsózzák az ócó távolkeleti vackokat, vagy a sokszor fosatós kínai kajájukat - esetleg más ázsiai kajákat -, és hazamennek pénzt számolni, kb. ebből áll az életük, a vendéglátó ország és lakói egyáltalán nem érdeklik őket.
buncow febr. 22. 20:06:00
Már-már képregényszintű faji előítéletek, és rasszista fehér karakterek, de végülis az egész sorozat túlzásokból áll - pl. a Myke Tyson-os rész, szóval belefér.
7/10
Nótárius 2023 máj. 21. - 02:18:18 7/10
Én evvel együtt még csak két részét láttam az Ip Man sorozatnak, de a fenti ismertető* tartalma (most) biztosan nem ezé a filmé,
.... és átlapozva az IMDb-re, aszerint sem.

Ezért ahelyett*, például ezt az IMDb-s ismertetőt ajánlanám:
"Ip Mannak San Franciscóba kell utaznia, hogy új iskolát találjon fiának, akit éppen kirúgnak. Amikor megpróbál egy ajánlólevelet kapni a Kínai Jótékony Szövetségtől, azt tapasztalja, hogy a harcművészetek mesterei dühösek Ip Man egyik tanítványára, aki Kung Fu-t tanít amerikaiaknak. Mindeközben a kínaiakkal szembeni diszkrimináció még feszültebbé teszi a dolgokat, mivel Ip Man-nek honfitársaiért is ki kell állnia."
1/10
lupin17 2022 szept. 06. - 21:22:27 1/10
Az első 3 IP Man nagyon tetszett. Ez viszont túl piszi lett és nagyon ki lett hegyezve faji kérdésekre, és megint a fehér embert állítják be, hogy mennyire fajgyülölő! Ezzel nem értek egyet! Így általánosítani nagy hiba és pont ettől rasszista a film! Sokszor mondják a filmben a fehérek, hát persze! Ja nem! Hangulatában, történetében utol sem éri az előzőeket! Piszi! Egy fehér ember véleménye!
offtopic
ilali 2022 jún. 12. - 18:24:56
"Nem az a kérdés, hogy megőrizzük-e a hagyományokat, (és melyiket) hanem hogy a hagyományok megőriznek-e minket?"
9/10
Palyika 2021 ápr. 30. - 12:53:04 9/10
Régen láttam kung-fu filmet, nem számítottam nagy durranásra.
Azonban nagyon kellemesen csalódtam. A harcjelenetek nagyszerűek.
Azt hiszem a többi IP Man filmet is meg fogom nézni.