Isten hozott Csecsenföldön

Bakancslistához adom
Welcome To Chechnya
15 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai dokumentumfilm, 107 perc, 2020

Értékelés:

5 szavazatból
Szerinted?

Ramzan Kadyrov, Csecsenföld zsarnok diktátora 2017 óta aljas hadjáratot folytat, hogy a csecsen LMBTQ-emberek „vérét megtisztítsa”, ezért kormánymegrendelésre letartóztatják, megkínozzák és kivégzik őket. Mivel a Kreml tökéletesen szemet huny a dolog felett, és világszinten is alig ítélik el a történteket, helyi aktivisták, életük kockáztatásával próbálják menteni az életveszélybe sodródott érintetteket. Az alkotók megdöbbentő filmes eszközt használnak annak érdekében, hogy megőrizve a főhősök anonimitását, lerántsák a leplet a kegyetlenségekről, és elmeséljék a gonosszal szembeszálló rendkívüli csoport történetét.
Forgalmazó: HBO

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
5/10
sexykex 2020 dec. 30. - 15:26:07 5/10
Ne szépítsük, az iszlamisták nem csípik a melegeket. Allah hívői és katonái örök harcban élnek. Én sem szépítem, hogy az Ural hegyei közé tettem képzeletben a csecseneket és most a Kaukázusból toppantak elém. Továbbá azt sem tagadom, hogy szívből gyűlölöm az elmaradott barbár hordákat bármelyik hegyen bújócskáznak. A melegekkel sincs túl jó kapcsolatom, mert hihetetlennek tartom, hogy száz százalékig ferde hajlamokkal születtek. A közösség fele, de legalább harmada tanult meleg, divatmajmoló zavarodott fazon.
De se Isten barmai, se a szexőrültek nem képesek annyira megvadítani, mint az öldöklő, gyilkoló, mások szenvedésében kéjelgő szadista tetvek. Ha ítélkezhetnék ezek felett biztos, hogy Istenre bíznám a megbocsátást, mivel ezek nem emberek, semmi keresnivalójuk a Földön.
Amúgy a film nem sokat ér, hiszen a melegek elleni atrocitásokat már legalább három éve nem tudják megfékezni. És a meglepetés még ezután következik, hiszen a kimenekített melegek is csecsenek. Bárkinek a fejét képesek levágni, ha okot találnak rá. Bizonyíték erre Ausztria és Németország bűnügyi statisztikái valamint az Iszlám Állam csecsen kontingense.