Jean Seberg minden rezdülése

Bakancslistához adom
Seberg
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai-angol életrajzi dráma, thriller, 96 perc, 2019

Értékelés:

19 szavazatból
Szerinted?

Jean Seberg híres amerikai színésznő, aki Jean-Luc Godard „Kifulladásig” című filmjének női főszerepéről ismert. Nyílt házasságban él férjével, Romain Garyvel, akivel egy gyermeket nevelnek Párizsban. Hollywoodi útra készül, hogy ottani karrierjét népszerűsítse, és szeretetben elbúcsúzik férjétől.

A repülőgép első osztályán szemtanúja, hogy a Fekete Párducok híres aktivistája, Malcolm X unokatestvére jelenetet rendez. A férfi ragaszkodik ahhoz, hogy oda ülhessen, ahová akar, és azt állítja, hogy „királyi családtagként” kellene bánni vele; Seberg vonzódni kezd hozzá; a férfi Hakim Jamalként mutatkozik be.

Az Egyesült Államokba érkezve Seberg észreveszi, hogy a repülőtéren a fekete aktivisták kisebb tüntetésbe kezdenek, hogy jelezzék nemtetszésüket a bánásmód miatt, amelyet Jamal és útitársai kaptak a járaton, azt sugallva, hogy az egész incidenst a nyilvánosság és a légitársaság lejáratása érdekében rendezték meg. Seberg csatlakozik a tüntetőkhöz, és szolidaritásból felemeli az öklét a „fekete erő” tisztelgésével. A nő nem veszi észre, hogy az FBI beépített emberei a repülőtéren tartózkodnak, és lefényképezik őt az aktivistákkal együtt. A fényképet ezután feldolgozzák, és az FBI úgy dönt, hogy amíg az Egyesült Államokban van, figyelni fogják a tevékenységét, és elintézik, hogy a telefonbeszélgetéseit felvegyék.
Bemutató dátuma: 2021. november 25. Forgalmazó: Pannonia Entertainment Ltd.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
9/10
dt9250 2022 febr. 17. - 19:12:29 9/10
Nagyon tetszett a rendezés, a történet "modern" megfilmesítése, Kristen Stewart és a többiek játéka. Minden klappolt. Van egy hangulata a filmnek, az biztos. Dráma, tehát nem könnyű, de Stewart itt is -mint más filmjeiben- furán kívülálló marad, belengi egy sajátos atmoszféra, libben ide-oda oly könnyedén, mint egy pillangó. Érdekes egy nő.
7/10
Ildikó Nóra 2021 júl. 07. - 21:28:00 7/10
Az igaz történet alapján készült filmet egyszer meg lehet nézni, Kristen S-nak jól állt a szerep. Tetszettek a ruhák, kiegészítők, frizurák, sminkek, helyszínek és a szinkron is.
5/10
pihes 2021 jún. 22. - 14:38:07 5/10
Most ki volt az igazi apja a gyereknek, mert a néger férfin kívül nagyon mást nem tudunk a filmből.
Nem túl hosszú egy élet!

5/10
Nótárius 2021 jún. 20. - 22:30:15


"Jean Dorothy Seberg (Marshalltown, Iowa,1938. november 13. – Párizs, Franciaország, 1979.augusztus 30.) amerikai színésznő. Seberg Marshalltownban született 1938. november 13-án egy helyettesítő tanár és egy patikus gyermekeként. Családja evangélikus volt és svéd származású.

34 filmben, mint például a Kifulladásig és a Jó reggelt, búbánat! játszott többnyire fontos vagy főszerepet Hollywood és Európa között ingázva. Életének egy jelentős részét Franciaországban töltötte. Viharos életéről és megkérdőjelezhető öngyilkosságáról szól a Jean Seberg című musical és a Jean Seberg: American Actress című dokumentumfilm.

Négyszer kötött házasságot, egy ízben érvénytelenül. Második házastársa Romain Gary regényíró, filmrendező, II. világháborús pilóta, fordító, diplomata volt.

A radikális Fekete Párducok afro-amerikai polgárjogi mozgalom aktivistája volt, és ezért az FBI megfigyelése alatt tartotta. 1970-ben 7. hónapban volt terhes gyermekével, amikor az FBI alaptalan gyanúsítgatásainak feszültségében olyan sok altatót vett be, hogy elvetélt. Ennek évfordulóin újra meg újra megpróbált öngyilkosságot elkövetni, míg 1979-ben egy autóban olyan mennyiségű alkohollal és kábítószerrel a vérében találták holtan, ami lehetetlenné teszi, hogy az autót ő vezette volna."



https://youtu.be/WWlI5ftiQTs