John Wick: 3. felvonás - Parabellum

Bakancslistához adom
John Wick 3: Parabellum
18 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai akcióthriller, krimi, 130 perc, 2019

Értékelés:

91 szavazatból
Szerinted?

PORT.hu:
John Wick (Keanu Reeves), a rémkirály, a rettegett bérgyilkos még sosem volt ennyire szorult helyzetben. A világ összes gyilkosa őt akarja, méghozzá holtan. A befolyásos nemzetközi bérgyilkos szervezet, a Felső Kör ki akarja iktatni, mivel megszegte a legfőbb szabályt: a bűnözőknek menedéket nyújtó Continentál szálloda területén gyilkolt. És ha mindez nem lenne elég, a sebesült Wickre 14 millió dolláros vérdíjat is kitűztek.
A magányos harcos a hotel igazgatójától egy órányi előnyt kap. Ám, ha a száműzött státusza életbe lép, egyetlen ember sem lesz a városban, akitől segítségre számíthat. Wick békét akar. A legenda utolsó esélye, egykori bajtársa, a dögös bérgyilkos, Sofia (Halle Berry). A nő támogatásával a profi gyilkos egy mindent elsöprő véres háborúra készül…

Az alkotók még kreatívabb, még látványosabb harcművészeti jelenetekkel rukkolnak elő a John Wick-sorozat legújabb, legvadabb részében. Keanu Reeves ezúttal is nagyon kemény és stílusos akciókkal lepi meg a filmrajongókat.
A kultikus John Wick-sorozat 3. felvonásában Keanu Reeves olyan sztárokkal az oldalán akciózik, mint Halle Berry, Laurence Fishburne, és Anjelica Huston. A rendezői székben az előző nagysikerű akciófilmekhez hasonlóan most is – az egykori kaszkadőr koordinátor - Chad Stahelski foglal helyet.
John Wick, az ikonikus bérgyilkos 2014-es bemutatkozása óta töretlen népszerűségnek örvend: a legenda sztorijából azóta képregényt írtak, a rémkirály videójátékokban köszön vissza, és már egy TV-sorozat is szerepel az alkotók tervei között, a The Continental címmel.
Bemutató dátuma: 2019. május 16. Forgalmazó: Freeman Film

Stáblista:

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
trev dec. 05. 23:32:29 10/10
Feszes tempójú, remek film. Egyik legszórakoztatóbb jellemzője az abszurditása. 9/10
8/10
mikipapa56 dec. 03. 16:38:19 8/10
Nagyon jó film!
3/10
Owl nov. 25. 22:06:13 3/10
A film, amiben mindenki lő és szúr, de csak Wick talál!
Akciófilmnek nem nevezhető, látványharc áradás.
Mása1 nov. 25. 19:14:44 Előzmény k11zoltan
Tökéletesen egyetértek. Semmi történet, csak videojátékszerű harcok.
3/10
pihes nov. 25. 15:11:15 3/10
Korábban az előző kettőt is magamba erőltettem, és most ezt is. Ahogy olvasom lesz egy negyedik rész is, az lesz a ráadás!

3/10
bubó74 okt. 29. 21:41:31
A John Wick-filmeknek kizárólag az a lényege, hogy elképesztően látványos akciójeleneteket látunk. Ez nem Bond vagy MI, vagy Bourne-film. Itt nem kell forgatókönyvet keresni/bírálni. Ez kizárólag a legdurvább akció-koreográfiákra épül, amiben verhetetlen. Szerintem ennyi.
Sz. Péter okt. 27. 16:00:26 Előzmény Richard Kovács
Persze, hogy jön a negyedik.
Még mindig nem zárták le a sztorit. :)
1/10
Man3 okt. 27. 15:27:01 1/10
Az első része nagyon jó volt kerek történet méltó befejezés.A folytatások feleslegesek voltak.A másodikat egyszer meg lehetett nézni,de untam.Ezt a harmadikat meg nem bírtam végig nézni agyatlan öldöklés az egész 0 sztorival ha lesz negyedik rész bele sem fogok kezdeni.
k11zoltan okt. 13. 17:01:45
Látványos csihi puhi, de a történet szó szerint nulla.
Forgatókönyvet sem kellett írni. 2 óra 10 perc tömény verekedés, magas szinten eltúlozva. (A szokásos)
Richard Kovács szept. 20. 11:55:04
Ja azért írtam, hogy lassan már trilógia, mert nem láttam, hogy már májusban megjelent. Én kérek elnézést!
Richard Kovács szept. 20. 11:51:28 Előzmény pappulisszesz
Sőt a fenti cikkben azt olvastam, hogy 2021-ben jön a 4-es. Jesszus.
pappulisszesz szept. 20. 09:56:58 Előzmény Richard Kovács
bizony, bizony, ami három részes, abból lassan-lassan, de trilógia lesz...
Richard Kovács szept. 20. 09:18:30
Hihetetlen, hogy ennyire bejön az embereknek ez a film (lassan már trilógia). Szerintem semmi számottevő nincs benne. Révész lelő benne kismilliónyi embert 10 centiről, kb. ennyi. Manapság ennyi is elég a sikerhez.
3/10
vászonpeti szept. 08. 11:15:10 3/10
Ahogy lenni szokott egyre gyengébbek a sorozat tagjai. Ha valaki szeretne egy videojátékot nézni filmen annak kiváló lehet, de ha valaki egy akció filmet keres, ezt inkább feletse el. Nagy kár volt egy ilyen jó látványlehetőséggel és jó szinészekkel rendelkező lehetőséget elpazarolni.
10/10
nexus6 aug. 26. 01:11:37 10/10 Előzmény domo.robi
nagyon tetszett a jellemzés, és a filmből nekem egy-két akció rész tetszett. a többi 2 chipssel és 3 sörrel elment:)
2/10
pigor11 aug. 25. 01:25:58 2/10 Előzmény hunati
Ez tényleg baromi gyenge lett. Az akciójelentek paródiának is gyengék, pedig "komolynak" szánták őket, Az utolsó párbeszéd meg röhej
Sz. Péter aug. 24. 16:30:58 Előzmény hunati
A 2. rész mivel volt jobb mint ez? Igazából olyan ez mint egy sorozat, nyilván jön majd a 4. rész is hisz teljesen nyitva hagyták a sztorit.
1/10
hunati aug. 24. 14:53:31 1/10
Jesszusom! 1 rész jó volt, 2. egy kicsit gyengébb de még mindig tetszett, hisz ez egy jó kis akció film. De ezen...majdnem kimentem a moziból :D Lehet nem jó hangulatomba voltam :)
10/10
Wine aug. 15. 22:48:13 10/10
Várom a 4. részt
domo.robi júl. 06. 00:09:19
​Fürge róka lábak, vérdíj után járnak
Hopp- hipp, jön Wick.
Híres nagy vadászok, jobb ha félreálltok
Hopp- hipp, jön Wick.
Ő az Felső Körtől sohase fél,
bár a Continental csupa veszély.
Azt mesélik róla, Rotring heggyel ölt ma.
Jön, lát, lő, fut.
Felcsillan a pénz is, a szerződés él is:
Hopp- hipp, John Wick.

​"Végülis a Mortal Kombatnak is a 11. részénél járunk már​" - nyugtattam magam a moziteremből kifelé menet.
"És ott sem a szereplők motivációját nézzük, hanem a látványos kivégzéseket" - próbáltam magammal elfeledtetni a történet hiányosságait,

az "1 kutya, 2 kutya, egykutya, haaaaj, azt hiszi hogy megfogja a mudzsahedet" dallal fémjelzett paradoxonnal együtt, amely miatt az egész casablancai harc idejére kiestem a filmből, és azon agyaltam, hogy most egy kivágott jelenet magyarázta volna meg a halott-de nem halott kutya sztoriját, vagy majd a harc végén a nő árulja el a titkot, hogy így idomította a jószágot, és a dog, miután bekamuzza a hótt dogot, felpattan, és segít a harcban. De nem, nincs magyarázat.

Mielőtt végleg elengedtem az egydimenziós gyilkológéppé vált Jonatánt (fehérorosz kiejtéssel Dzsardanit), még elmorzsoltam néhány könnycseppet a szabályokat ismerő/tisztelő, majd nem tisztelő főhős koncepciójának sírja mellett. Tiszta Mátrix. Ahol a végén Morpheus illetlenül elenged egy galambot a vendégei előtt, azok pedig szétkaszablankázzák 7 vágással. De nem hal meg, mert miért is halna meg? Ebben a filmben nem hal meg a kettes számú kutya, a tetőről leeső főhős, és a végén már az egyszerű kommandós sem, kivéve, ha a sisak illesztéseinél sikerül néhányszor meglőni. Fejbe.

Ez a film azt hirdeti, hogy szabályok nélkül olyanok vagyunk mint az állatok. Jelentem, sikerült ide elérni! A szabályokat megszegtük, az állati szintet elértük. John például a róka szintjére érkezett el, aki a csapdába esve lerágja az egyik lábát, vagy levágja az egyik ujját, csak hogy szabadulhasson. De kitől is? A műbeduintól, aki annyira hatalmas, hogy a Felső Kör felett áll. Mégis a sivatagban tengődik. Biztosan a homok eladásából gazdagodott meg, ezért él egy gagyi sátorban, a semmi közepén. Valahol Marokkóban, vagy Algériában, attól függően, hogy a csillagászatilag hülye John az éj melyik szakában kezdte el követni az égbolton körbe forgó Kis Kutya csillagképet. Tudom, a csillagkép utalás a probléma gyökerére, a kölyökkutya kicsinálására, amire John bepöccent, de akkor is hülyeség. Bár metaforaként értelmezhető, mert egy olyan valaki, akinek nincs célja, csak az életet akarja élni, hogy emlékezhessen, az nyugodtan menjen egy csillagkép után. Majd forog szépen körbe-körbe.A végén az volt a benyomásom, hogy a film egy újabb: "X" vagy, öld a többi "X"-et, mert te vagy a nézők számára szimpatikus (de nem jó, vagy erkölcsös) "X". Az "X" helyére a halandóságért halhatatlanokat hentelő halhatatlan Hegylakó, Wámpír Wadász Wesley Snipes, vírussal virgonckodó, vírusfertőzötteket verő vénlány Jovovich, vagy akár a többi gépgyilkost legyilkoló Jason Bourne is behelyettesíthető.

Jó film a JW3? Nem
Érdemes megnézni? Igen
Többször? Dehogy...
Lesz a filmből játék? Persze.
Összes hozzászólás
Parno Graszt lemezbemutató koncert a Müpában február 14-én!