Jurassic World: Világuralom

Bakancslistához adom
Jurassic World: Dominion
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai kalandfilm, sci-fi akciófilm, 146 perc, 2022

A Jurassic World rendezője, Colin Trevorrow új filmje, a Világuralom négy évvel azután játszódik, hogy a Nublar-sziget elpusztult. A dinoszauruszok most már világszerte az emberek között élnek – és vadásznak. Ez a törékeny egyensúly átformálja a jövőt és egyszer s mindenkorra meghatározza, hogy az emberi lények maradnak-e a fő ragadozók a bolygón, melyen most a történelem legfélelmetesebb teremtményeivel kell osztozniuk.
Idén nyáron tanúi lehetünk az eddig 5 milliárd dollárt hozó Jurassic-korszak nagyszabású lezárásának, melyben a két generáció most először egyesül. Chris Pratthez és Bryce Dallas Howardhoz csatlakozik az Oscar-díjas Laura Dern, Jeff Goldblum és Sam Neill a Jurassic World: Világuralomban, ebben a merész, időszerű és lélegzetelállító kalandban, mely felöleli az egész világot, eddig sosem látott dinoszauruszokkal, nyaktörő akciókkal, és elképesztő, új vizuális effektekkel.
Bemutató dátuma: 2022. június 9. Forgalmazó: UIP-Duna Film

Stáblista:

Szereplők

Claire Dearing
Owen Grady
Soyona Santos
Alan Grant
Ellie Sattler
Lowery Cruthers
Ian Malcolm
Franklin Webb
Zia Rodriguez
Dr. Henry Wu
Barry Sembène
Ramsay Cole
Kayla Watts
Rainn Delacourt

Hozzászólások

Bionika ápr. 20. 00:08:41
146 perc, ha ez igaz, akkor ez lesz az eddigi leghosszabb játékidejű jurassic-film :D.
Kovács kolléga febr. 10. 19:21:12 Előzmény Findzs
Nem lesz igazad. Szerintem abszolút kasszasiker lesz és csak az a kérdés, hogy le tudja-e majd nyomni a Marvel-filmeket vagy az új Avatart.
Findzs febr. 10. 18:53:02
Sajnos már a trailer előre vetíti a buktát.
Túl sok mindent akarnak már. Dínós motoros üldözés a városban, havas lovas üldözés a pusztában, régi szereplők vissza hozása stb.
De ne legyen igazam.
Bionika 2021 jún. 11. - 00:25:43
Hol nem volt hol nem lesz, már mozikba került volna a Világuralom. :(

Tavaly januárban boldogan azt mondtam, hogy "túl vagyok a várakozás felén, és az addig hátralévő idő is jól fog telni. Addig is remekül bizonyítok az iskolában (mind jegyekben mind magatartásban) a hátralévő másfél évemben a gimiben, elmegyek Londonba meg még egy pár klassz helyre, és gyakorlatilag ez vár a végén. Ez tök jó.", ahhoz képest tavaly októberben a rendező már azt írta ki Twitteren, hogy "egy évvel tovább kell ugyan várni, de megéri türelmesnek lenni. Addig is maradjunk egészségesek és vigyázzunk egymásra.", ami gyakorlatilag az ellentéte annak, amit én 9 hónappal korábban kimondtam. A két mondat közé kellene tenni, hogy "VS." és kb az "szimbolizálhatná", hogy hogy képzeltem el és mennyire nem úgy alakult. Már boldogan kimondtam, hogy kevesebb idő van hátra a 3. részig mint amennyi eltelt a 2. óta, csak hát sajnos nem számítottunk koronavírus-világjárványra.

Nekem emellett még az volt a sajnálatos, hogy úgy éreztem hogy a Jurassic World 3, az 2021-es filmként állt volna jól és nem 2022-esként, mert a trilógia évszámai szinkronban lettek volna egymással (2015-2018-2021), és úgy lett volna esztétikus, mert ha a Jurassic World első része 2014-es lenne a második pedig továbbra is 2018-as akkor esztétikus lenne az hogy a harmadik rész 2022-es, így viszont eléggé "szabálytalanul" helyezkednek el években a részek. Emellett azért is tetszett volna a 2021, mert az egyik kedvenc számom eleve a 21, és kereken 20 évvel a Jurassic Park 3 (2001) után jött volna, első ízben lett volna egy korábbi rész kerek "jubileumi" évfordulóján a bemutató. És egyben mindegyik rész évszámában meglett volna az 1-es számjegy (mármint a Jurassic Park részekkel együtt mind a 6 film évszámában), és az is tetszett volna, hogy a naptárban a három JW film oda vissza az lett volna, hogy: epizód év - szökőév - nem szökőév - epizód év - nem szökőév - szökőév - epizód év. Dehát sajnos semmi nem jött össze. :(
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu