Kalandok olasz módra

Bakancslistához adom
Est - Dittatura Last Minute
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott olasz vígjáték, filmdráma, 105 perc, 2020

Értékelés:

5 szavazatból
Szerinted?

Visszarepülünk az időben a berlini fal leomlása előtti korszakba, és elkísérünk három olasz fiatalt, akik életük utazásába vágnak bele. Pago, Rice és Bibi kalandot keresve csendes szülővárosukból tíznapos nyaralásra indulnak a szovjet irányítás alatt álló Kelet-Európába. Útközben találkoznak Emillel, a román menekülttel, aki megszökött hazája diktatórikus rendszere elől. Emil egy gyanús kéréssel áll elő: szeretné, ha a fiúk elvinnének egy bőröndöt a feleségének és a lányának Bukarestbe. A fiúk megsajnálják és amúgy is izgalomra vágynak, ezért belevágnak egy olyan utazásba, amely minden képzeletüket felülmúlja. Szürreális helyzetekben találják magukat, a titkosszolgálat elől bujkálnak, és veszélyes alakok közé keverednek, akiktől az életüket is félteniük kell.

Stáblista:

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
tóthlászló jan. 15. 15:40:53 10/10
Megrendítő és torokszorító történet három olasz fiúról, akik csencselni indulnak Magyarországra 1989 októberében, de már elkésnek a határnyitás miatt. Egy ismeretlen román férfi megkéri őket, hogy vigyenek egy bőröndöt a családjának. És itt kezdődik egy félelmetes, hátborzongató utazás Romániban a decemberi puccs előtt. A történet igazából a számunkra már a ködös múltba vesző romániai viszonyok között, ami lassan ráébreszti hőseinket arra, hogy felelősséget kell vállalni mások szenvedéseinek enyhítésért. Részemről 10/10
2/10
sexykex 2021 dec. 29. - 13:13:40 2/10
Egyszerűen nem értem az IMDb pontjait, bár 300 ember szavazata nem tekinthető mérvadónak. Három fiatal talján idióta nem Görögországba vagy Szicíliába megy nyaralni, hanem keletre indul az októberi őszben. Piacozni és csajozni szeretnének, amihez Románia nem a legjobb terep. A bőrönd körüli hercehurca és 1989 dokumentálása viszont a filmmel együtt kész katasztrófa.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu