Karantén meló

Bakancslistához adom
Locked Down
15 éven aluliak számára nem ajánlott angol romantikus vígjáték , 118 perc, 2021

Értékelés:

39 szavazatból
Szerinted?

Linda (Anne Hathaway) és Paxton (Chiwetel Ejiofor) éppen szakítottak és elhatározzák, hogy szétköltöznek, ám Londonban épp kihirdetik a Covid-19 miatti kötelező karantént, így kénytelenek továbbra is egy fedél alatt maradni. Míg Linda, a sikeres marketingvezető új feladatai miatt kiábrándul a multinacionális munkakultúrából, a bűnözői múlttal rendelkező kreatív Paxton szárnyakat kap. A békés együttélésre irányuló erőfeszítéseiket a költészet mellett rengeteg borral is támogatják, és közben váratlanul újra felfedezik saját magukban azt a szabad szellemet, akik valaha voltak. Mindez végül a meggazdagodás mámorító lehetőségét is elhozza, amikor megkísérelnek ellopni egy nagy értékű ékszert. A Karantén meló okos, szexi és meglepő mese a Covid-karanténból.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
7/10
Katalin93 nov. 09. 21:02:59 7/10
A rengeteg negatív vélemény alapján sokkal rosszabbra számítottam. Szerintem abszolút nem rossz, a karantén része reálisan nevetséges (hisz megtörtént itthon is), az izgalmas melléksztori pedig sokat dob rajta.
6/10
Ildikó Nóra márc. 09. 11:26:13 6/10
A filmet egyszer meg lehet nézni, jobbra számítottam (már a főszereplők miatt is), többször unalmas, néha béna párbeszédek vannak benne és a vége is (a Harrods áruházban játszódó rész) már-már nevetséges, elég gyenge. Hosszú a két órás játékidő. A főszereplők jól játszanak, jól állt nekik a szerep. Sir Ben Kingsley-nek örültem, kár, h csak tablet-en keresztül látszódott és pl. nem ő fogadta a munkahelyén a férfi főszereplőt, Paxton-t.
5/10
nefefe márc. 07. 23:22:48 5/10
Azon kívül, hogy a film jól prezentálja a járvány miatti körülményeket, emberi sorsokat, lelkiállapotokat és a reménytelen (vagy a lehetséges jobb) jövő lehetőségét, mint film nem volt valami jó. Legalábbis az első fele. Sok unalmas dialóg, felesleges és magasröptű szöveg, eseménytelenség és hasonlók jellemzik a filmet. A színészek jók, de a helyzetet ők sem tudják jobbá tenni, így számomra eléggé élvezhetetlen volt. A második részben, amikor már a kreativitás veszi át a szerepet, kezd érdekessé válni. De ott is elvesznek a részletekben, és az is unalmassá válik. Aztán jön az évszázad rablása, ami nem tűnik fel senkinek... Hát, elég gagyi. Művészfilm keverve egy kis akcióval, na meg egy kis romantikával. Bizonyos rétegű nézőknek biztos tetszik. Számomra csak közepes.
6/10
dandelion83 márc. 07. 14:08:11 6/10
Nem olyan rossz a film, de a jó nem ilyen. Vannak benne jó pillanatok, de indokolatlannak érzem a hosszát. Ezt a filmet talán majd pár év múlva lesz érdemes megnézni, hogy újra eszünkbe juttassa, milyen jó is az élet Covid nélkül. Már, ha egyáltalán akkor vírusmentesen élhetünk....
1/10
lori80 márc. 01. 21:09:25 1/10
Vontatott es unalmas.El is aludtam rajta.
7/10
pihes febr. 27. 14:57:48 7/10
Mindannyian megéreztük már ezt a karantént, és a vírustól azóta is kapjuk, a film bizonyosság erre az egészre. Kis akcióval kiválóan tarkították ami történt.
Bírtam jól az egész filmet!

7/10
8/10
kareshu@citromail.hu febr. 07. 21:59:22 8/10 Előzmény kareshu@citromail.hu
És még Vajda Juditka kocakritikust is szeretnék más állásra biztatni, ne foglalkozzon olyan szakmával, amihez nem is ért. A filmekhez kell némi érzelmi intelligencia is. Kevés körítéssel - pl. lásd Házassági történet - is lehet a normális embereknek érdekes, értékes film.
8/10
kareshu@citromail.hu febr. 07. 16:30:06 8/10
Ja hét pontot adnék rá, mert egy icipicit esik a végére a varázsa, de most adok rá 8-at, hogy emeljem az átlagát.
8/10
kareshu@citromail.hu febr. 07. 16:26:26 8/10
A sok marveles szupertinis fércművek után végre egy nézhető film. Mi nagyon jól szórakoztunk rajta, tetszettek az apró hétköznap ellesett nüanszok. A szereplők maximálisan profin alakítanak, jó választás volt a szereposztás. A HBO GO után le is töltöttük a filmet házi videótárunkba, benne van a helye mondjuk a Top300-ban. A műmájer negatív megmondóemberekkel (lásd TóCsa nevű értelmiségi kritikusss) nem kell foglalkozni, nézzétek csak nyugodtan meg!...
6/10
Gabor1975 febr. 07. 10:14:47 6/10
A színészek játéka egyébként kiváló, azt elfelejtettem megemlíteni. Anélkül, meg persze a szellemes párbeszédek nélkül tényleg dögunalomba fulladna a film.
6/10
Gabor1975 febr. 06. 17:22:12 6/10
A film első fele éppen olyan, mint karanténban lenni: unalmas. Valószínűleg éppen azért, mert arról szól. A film humora hullámzó, de volt egy poén a pánikvásárlásról, amin elég jót nevettem.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu