Karel, én és te

Bakancslistához adom
Karel, já a ty / Karel, Me and You
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott cseh vígjáték, filmdráma, 111 perc, 2019

Értékelés:

4 szavazatból
Szerinted?

Karel és Sasa házassága válságos helyzetben van. A kapcsolatuk annyira megromlott, hogy Sasa úgy dönt, egy időre elköltözik otthonról. Az asszony ideiglenesen az egyik régi ismerősük, Dusan házában talált menedéket. A film találkozásokat, beszélgetéseket, rövid epizódokat mutat be, amiken keresztül Karel és Sasa felidézik kapcsolatuk alakulását, hol csúszhattak félre a dolgaik. Miközben megpróbálják egyenesbe hozni a kapcsolatukat, ki-ki a saját szemszögéből meséli el a történteket...
Forgalmazó: HBO

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
Sofiona 2021 márc. 25. - 15:13:52 Előzmény Sophie_Western
Pedig szerintem éppen hogy nagyon eltér a magyar filmektől. Ezek a színészek egészen spontán módon természetesen játszanak, én ilyet magyar színészeknél időtlen idők óta nem tapasztalok. A számomra kifejezetten érdekes film, értelmes, gondolkodó emberek beszélgetnek, van dramaturgia – amit szintén nagyítóval kell keresni a magyar filmekben –, érdekes a probléma, amire keresgélik a választ, szépen van filmezve és van benne egy csomó finom humor. Anélkül, hogy a készítők kényszeresen kikacsintgatnának a filmből, teleraknák hülye gegekkel, sztereotip jópofáskodással, visítozó hisztikkel, amikről azt hiszik hogy ettől lesz trendi és fogyasztható egy film. Pedig a bátorságtól lesz az, hogy őszinte merjen lenni, és a szakmai igényességtől.
Sophie_Western 2020 nov. 17. - 21:04:16
Ez olyan, mintha magyar film lenne. Úgy látszik, ez valami közép-kelet-európai életérzés. Ez sajnos nem feltétlenül dicséret.