Katie Fforde: Ház a tengernél

Bakancslistához adom
Katie Fforde: Ein Haus am Meer
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott német romantikus film, 90 perc, 2020

Értékelés:

4 szavazatból
Szerinted?

Anne Clark szereti ügyvédi hivatását, ám elérkezik számára a nagy nap, amikor kollégái búcsúztatják. Nyugdíjba vonulásakor úgy dönt, hogy vesz egy házat a tengerparton. Lánya, Holly új párjával meglátogatja, azonban mikor megérkeznek, nem várt meglepetésben lesz része Anne-nek.

Stáblista:

Szereplők

Joe Coleman
Holly Clark
Leonard Morris
Mike Birnbaum
Sophie Birnbaum
Steve Bernstein
Miss Darling

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
surildi ápr. 24. 18:56:30 10/10
Aranyos film ☆☆☆☆☆
1/10
grosz_i jan. 26. 10:26:09 1/10

Fforde - Ház a tengernél (2020) - 39. epizód

A bosztoni ügyésznő, Anne Clark még soha nem érezte ennyire a korát: ugyanis az ügyvédi kamara korára hivatkozva megszüntette a hivatalát, illetve a kamarai státuszát. Amikor pedig találkozik az ifjúkori szerelmével, Joe-val, úgyszólván fel sem ismeri. Tehát, ha az ember elmúlik hatvan, akkor mindennek vége?

Aki betöltötte a hatvanat, az távozzon tőlünk - így szól a cégük mottója, ahol Anne 25 évet ledolgozott. Pontosabban véve ez a fiatalkor-őrület csupán a nőkre vonatkozhat, ugyanis a majdnem azonos korú férfi kollegáját, Leonardot felveszik az ügyvédi kamarába társnak.

Anne kényszeredetten kiszáll a szakmai életből, és máris jelentkeznek nála ilyen-olyan pénzügyi gondok.

Hivatalosan csak annyit látni, a nő megvalósítja élete nagy álmát: vesz egy kis tengerparti házat. Nem hivatalosan pedig Anne-nek elképzelése sincs miből is finanszírozza a felújításra szoruló ház iparosok által benyújtott számlák tömkelegét. A lánya, Holly több-kevesebb sikerrel befejezte a jogi tanulmányait, neki sem kell és már nem is tudna havi rendszerességgel pénzt utalni.

Leonard annak ellenére, hogy Anne-t elbocsátották, mégis egy folyó ügy kapcsán felkeresi, segítségét kérve. Anne itt lehetőséget szimatol arra, hogy a pályakezdő lányát élete első állásához hozzásegítse. Fellelkesülve hívja meg Anne Leonardot is a közelgő anya-lánya együtt töltendő hétvégére.

Holly viszont nem egyedül érkezik, hanem provokatív, sokkoló kísérettel: az új barátja társaságában. Az új barátja pedig nem csupán olyan idős mint az anyja, hanem ő Anne ifjúkori szeretője, a fittnek kinéző Joe. A férfi szemtelenül meg is játssza, hogy nem is ismeri fel Anne-t, sőt még fel is húzza a nőt azzal, hogy no lám, Anne már hatvan évesen mellékvágányra került.

Joe, akiről 40 év után is Anne kifejezetten rossz emléket őriz, mégis reméli, ezen a jelentős hétvégén nem torpedózhatja meg Joe a lánya szakmai jövőjét. Joe viszont nem lenne Joe, ha nem éppen azt tenné.

Katie Fforde - Helmut Metzger - vagy csupán aki megnézi, de a csalódás garantált. Mi állhat e film elkészítésének szándéka mögött?
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu