Film

Kedi - Isztambul macskái

/Kedi/
feliratos, török-amerikai dokumentumfilm, 79 perc, 2016 korhatárra tekintet nélkül megtekinthető
  • eny

Értékelés:

17 szavazatból
Szerinted?

  Isztambulban több ezer macska él az utcákon, a metropolisz életének szerves részét képezik. A meditatív hangulatú, színes dokumentumfilmben hét gyökeresen különböző személyiségű macska (a Simlis, a Szerető, a Pszichopata, a Bulikirálynő, a Játékos, a Vadász és az Úriember) szemén át láthatjuk az ókor óta létező, pezsgő kulturális életű városnak és lakóinak mindennapjait.

  Bemutató dátuma: 2017. szeptember 14. (Forgalmazó: Cirko Film)

  Kövessen minket a Facebookon!

  Stáblista:

  Alkotók


  Vélemény:

  értékelése: 6/10
  február 24. 10:48:33
  (1/7)

  Tulajdonképp minden elõttem szólóval egyetértek, még a kritikát megfogalmazó blaze86-tal is :)

  De azért egy nagyon kedves, szívet melengetõ filmrõl beszélhetünk, ami kiragad a mindennapokból, és nem szájbarágósan, nem mélységében, de szól barátságról, törõdésrõl, empátiáról, ember-állat viszonyról (milyen állatok vannak Budapesten testközelben? Szinte kizárólag csak kutyák, meg mondjuk galambok. Télen varjak is. Csúnyán "állattalanul" élünk a nagyvárosokban). Isztambulból tényleg jó lett volna egy kicsit több.

  értékelése: 4/10
  2017 nov. 25. - 22:51:51
  (2/7)

  Van egy sanda gyanúm, hogy az eddigi jó szavazatok mind macskarajongóktól jöttek... én is szeretem a macskákat, de ez a film tipikusan az, ami ha a tévében megy, az ember simán elkapcsolja 15 perc után. Nem vártunk bonyolult sztorit, de a trailer igen megtévesztõen valamicske történetet sejtetett, ehelyett egyszerû emberek \"világmegváltó gondolatait\" hallgathattuk pár macskáról, akiket egyébként alig ismertük meg. Volt viszont a rendezõnek több órányi nyersanyaga nézelõdõ macskákról, abból elég sokat belevágott, de az egész film egy 20-30 percnél nem igazán ért volna többet. Látom magam elõtt, hogy ott volt a nagy márketinges ötlet, hogy \"te figyelj, van itt rengeteg macska, meg hát ez mégis Isztambul, csináljunk már a kettõrõl egy filmet, biztos kapunk rá támogatást is!\". Aztán vakargatták a fejüket a sok órás nyersanyag fölött, de mégis 80 percesre csinálták, mert miért ne? Legalább Isztambult jobban megismerhettük volna... Az emberek egy részét megismertük, a macskaimádókat. Ennyi.

  értékelése: 10/10
  2017 nov. 22. - 02:02:42
  (3/7)

  Nagyon szép film, nem csak macskaimádóknak!

  2017 szept. 25. - 23:20:05
  (4/7)

  Hatalmas film,azt hiszem sokszor megfogom nézni.Persze érintett vagyok,rajongok mindenért,ami délkelet -európa/értsd balkán/ és akad otthon dögönyöznivaló is...mindenféle..de nem /csak/ezért imádom....hanem mert ülsz,és nézed,hogy emberek és állatok igy együtt közösen milyen gyémánttisztaságú életigazságoka jutnak csak azáltal,hogy megállnak és figyelnek egymásra...jó helyre kerül a fókusz..és kerekedik a világ

  2017 szept. 19. - 01:07:59
  (5/7)

  A város szereti macskáit. Majdnem olyan gyakran, mint maguk az állatok, találnak olyan apró mûanyag edényeket, amelyeket az emberek a nekik megszabottak. A kis viharos házak között futsz, amelyek védettséget nyújtanak viharok idején. Sok más városban pestészetet tartanak számon, és \"szembesülnek\" valamilyen különös módon, de Isztambul összpontosítja erõfeszítéseit a gondozásra. Nagyon szívmelengetõ.

  2017 szept. 13. - 13:45:13
  (6/7)

  Torrentrõl le lehet szedni, angol felirat is van hozzá a neten, talán opensub-on

  értékelése: 10/10
  2017 szept. 13. - 13:39:11
  (7/7)

  Volt szerencsém premier elõtt látni a Mûvész Moziban. Most újra meg fogom nézni, mert annyira elragadó, bájos és megható, ugyanakkor elgondolkodtató, hogy egyszerûen muszáj. Imádnivaló az egész!