Film

Kedvencek temetője

/Pet Sematary/
amerikai horror, 101 perc, 2019 16 éven aluliak számára nem ajánlott
    • mb
    • mb

Értékelés:

32 szavazatból
Szerinted?

A nagy hatású Stephen King regény alapján készült film Dr. Louis Creedet (Jason Clarke) követi, aki feleségével, Rachellel (Amy Seimetz) és két kisgyermekükkel Bostonból kiköltözik vidékre, Maine-be.
Louis a család új otthona mellett, az erdő mélyén felfedez egy titkos és rejtélyes temetkezési helyet. Amikor beüt a tragédia, Louis segítséget kér a fura szomszédtól, Jud Crandalltől (John Lithgow), és ezzel egy olyan veszélyes láncreakciót indít el, amely felszabadít egy kifürkészhetetlen gonosz erőt, és ez szörnyű következményekkel jár...

Bemutató dátuma: 2019. április 4. (Forgalmazó: UIP-Duna Film)

Stáblista:

Kapcsolódó cikkek:


Vélemény:

szavazat: 6/10 április 12. 20:56:13
április 12. 20:56:13
Az eredeti filmet többször láttam, mikor meghallottam, hogy remake készült el is mentem a moziba megnézni. Elég nagy csalódás volt, mikor véget ért az első gondolatom az volt, hogy ez nem remake, hanem paródia volt. Az alapsztori ismert, vannak benne változtatások , amiken elgondolkodik az ember, hogy ez meg mégis minek kellett? Még a feléig le is köti a figyelmet, vannak benne ijesztő jelenetek, de onnantól, hogy elássa a gyereket végképp paródiaként hat, értelmetlenné válik. A vége is egy baromság. Otthon egy unalmas délután egyszer érdemes megnézni, hogy "na ilyen is van", de moziba felesleges rá pénzt és időt pazarolni.
április 12. 19:16:03
április 12. 19:16:03
Az első film teljesen rendben volt. Nyilván lehetett volna jobbat csinálni egy akkori A-fimes költségvetéssel, de ami kellett, benne volt.
Itt gyakorlatilag a kárhozatra ítélt szereplőt változtatták meg a legártatlanabbról, akinek az értelme még éppen nyiladozik, és fogalma sincs életről-halálról, egy egoval, öntudattal rendelkező gyerekre. Hát kösz, nem kell remake, ha ez ezzel jár, és nem, nem kell nyakonönteni valami orránál fogva odarángatott gyerekrítussal, aminek semmi, de semmi köze az egészhez, amiről King sztorija szólni akarna.
Szóval igen, tudom, tudni vélem, mi "ebben" a lényeg (mire is irányult a kérdéses? az eredeti sztorira? másra nem is lenne nagyon értelme kérdezni), mit boncolgatott olyan szinten King, ami már gyakorlatilag zsigeri szinten fájt nekünk.
szavazat: 7/10 április 09. 23:51:12
április 09. 23:51:12
Picit vegyes érzéseket hagyott bennem. A 89-es verzióhoz képest,itt tényleg sokat dob a filmen hogy jó színészi alakításokat láthatunk. Engem (pedig többször láttam az eredeti verziót) nem zavart volna egyáltalán ha a sztorit nem bolygatják meg.Kivéve,azt hogy itt a nagyobbik gyerek hal meg,mert az valóban javított a filmen. De a végét sajnáltam,hogy megvariálták. Nekem addig 10-10 pontos volt,amíg az anya,vissza nem jön a kis kölökkel,szembesülve a helyzettel... utána nem tetszik, sőt a befejezés sem. Ami itt jobban tetszett,az az anya vissza emlékezései,látomásai a beteg nővérével kapcsolatosan. Illetve pár apróság... például a 89-esben ahogy hintázik a kislány veszi észre az erdőbe vezető ösvényt (jobb volt) illetve,az amit tényleg apróság.. hogy ott többször lehetett hallani, az elszáguldó kamionok hangját,ami szinte már nyomasztó volt.. de megmaradt. Mindent összevetve,ajánlom a remake-et is,mindenképp. 10/7 részemről.
április 07. 17:23:20
április 07. 17:23:20
A hozzászólás moderálva lett.
április 05. 21:04:03
április 05. 21:04:03
Normát megemlítette ... az eredetiben nem volt benne. De a kisfiú ... nem lövöm le a poént, eléggé kitekerték.
szavazat: 4/10 április 05. 07:41:28
április 05. 07:41:28
Szerintem megosztó film lesz. Vannak egész jó néhány perces jelenetek és több helyen jó beállások. A baj, hogy ezeket igazából már láttuk a trailerben. És van egy csomó közhelyes rész, változtatások a korábbi filmekhez képest a sztoriban, néhány “fordulattal”, amik hát... Biztos többen szeretni fogják ezeket, szerintem komolytalanná, amolyan tipikus 2019-es slasher-ré teszik a filmet. Az utolsó fél óra szinte olyan, mintha egy új Horrorra akadva filmet néznénk.

Kis spoiler és teória:

Érdemes visszanézni az utolsó trailert a film után. Van egy-két képkocka, ami a filmbe nem került bele. Egy ilyen, amikor a film elején látott álarcos gyerekek éjszaka állnak egymás mellett a temetőben, és mintha a középső már a halálból visszatért Ellie lenne. A film végére ugye “a zombi bosszújaként” Ellie és Church elintézik, hogy az egész család élőholt legyen. De ebbe belegondolva, mi van akkor, ha ez már a sokadik eset a környéken? Gyakorlatilag alig látunk embereket a film alatt, akik épek és egészségesek. Mi van, ha az eredeti terv az volt, hogy már évek óta megtelt a kisváros a temetőből visszahozott emberekkel, akik “köztünk élnek”? Például a gyerekek álarcos menete lehet, hogy valójában élőholtakból állt volna? Ellie is a visszatérés utáni első jelenetben felvette az álarcot. Szóval játszunk el a gondolattal, hogy “nem ugyanúgy térnek vissza”, de ebben a filmben önállóak és életképesek, még cinikusan viccelődnek is, csak a haláluk traumatizálta őket. És ha így van, akkor 1-200 év alatt a helyi lakosok fura dolgokat művelhettek.
Azt gyanítom, ez lehetett az eredeti forgatókönyvben, csak a stúdió vagy a tesztvetítések ezt elkaszálták.


április 04. 22:46:06
április 04. 22:46:06
Tetszett... Kimondottan jó kis remake lett. Nekem kellemes meglepetés a film, jól van adagolva, sokkal rosszabbat vártam, de ebbe most nem nagyon tudok vagy akarok belekötni, úgyhogy mi a párommal jól szórakoztunk.
szavazat: 6/10 április 04. 11:20:28
április 04. 11:20:28
Nem is volt olyan rossz!
április 02. 21:05:03
április 02. 21:05:03
Gyakorlatilag tudod te mi ebben a lényeg???
A másik dolog meg az, hogy mi értelme lenne újraforgatni ugyanazt a filmet??? Senkit nem érdekelne, mivel mindenki - ismerve a sztorit - megvárná míg le lehetne szedni. Ez sokkal ütősebb lesz, mint az első film. Mellesleg a film sem volt túl könyvhű.
április 01. 15:49:13
április 01. 15:49:13
Szar lesz. Gyakorlatilag a történet velejét, a lényeget változtatták meg.
2018 okt. 12. - 21:36:06
2018 okt. 12. - 21:36:06
A trailer alapján nem számítok semmire... Jud öregapó kb, semmi tartás, szikárság nincs benne, Victort egy néger játssza a hülye "szabályozás" miatt... az álarcos dobosok meg tök felesleges mellékszál. Kíváncsi vagyok, de a néger Pascow hatalmas mínusz.