Kék Bogár

Bakancslistához adom
Blue Beetle
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai-mexikói sci-fi akciófilm, 2023

Értékelés:

63 szavazatból
Szerinted?

Kék Bogár színre lép. Méghozzá nagyon hatásosan. Jaime Reyes végzett az egyetemen, tele van nagy álmokkal, és elég hamar kénytelen rájönni, hogy a valóság egészen másképp néz ki. Már éppen elkeseredne, amikor a sors közbeszól, és mindent felforgat. A srác véletlenül megszerez egy ősi múltból származó, földön kívüli eredetű biotechnológiai szuperfegyvert: a szkarabot. Pontosabban: az szerzi meg őt. A szkarab – ki tudja miért – Jaimet választja magának új gazdatestjének, úgyhogy testpáncélt, hihetetlen technikájú fegyverarzenált és legfőképpen különleges, mindig új meglepetést okozó képességeket ad neki. Ajándék, de nem lehet visszaadni. Soha többé. Jaime lesz Kék Bogár. És rajta múlik, mihez kezd ezzel. Először majd megőrült. Azután élvezi az új helyzetet. És végül kénytelen harcba szállni. A DC régi hőse még új a mozivásznon, de hamar kiderül, hogy ott a helye: a vizuálisan különleges, őrületes kaland egyszerre izgalmas és nagyon vicces!
Bemutató dátuma: 2023. augusztus 17. Forgalmazó: InterCom

Stáblista:

Szereplők

Jaime Reyes / Blue Beetle
Victoria Kord
Conrad Carapax
Rocio Reyes

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
2/10
BrierIey nov. 27. 12:29:08 2/10
Értéktelen darab; felejthető az egész. (Sztori, szereplők, miliő.)
2/10
BalageDavid nov. 27. 11:30:03 2/10
20 percet bírtam, ez vmi rettenet rossz.
5/10
Böhöm nov. 26. 14:04:34 5/10
Az előző véleményeket olvasva nagyon gyenge filmre számítottam, amin kiválóan el lehet aludni az első 10 percben. Ehhez képest végignéztem, és nem is untam. Jó, tényleg nem egy erős alkotás, eléggé bárgyú, már-már kellemetlenül bugyuta “fordulatokkal”, ha egyáltalán lehet bármit is fordulatnak nevezni ebben a filmben. Az egész film olyan, mintha két gyenge értelmi szinttel megáldott, súlyosan elhanyagolt öt éves játszaná a történetet.
De azért nekem szórakoztató volt. A látvány is egész jól össze lett hozva. Lehet hogy az a kulcsa ennek a filmnek, hogy abszolút nulla elvárással kell nekiállni, ha éppen semmi más értelmesebbel nem tud elütni az ember 2 órát, de aludni meg nem akar. Ilyen állapotban egész élvezhető.
2/10
TheOldMan nov. 20. 19:40:59 2/10
Vasárnapi matiné, 6 éves kor alatt élvezhető ! 2/10.
Egy FRÁSZT ! ÉN NEM NÉZEM LE A 6 ÉV ALATTIAKAT SEM, NEM ÚGY, MINT A KÉSZÍTŐK.... EZ KRITIKÁN ALULI !!
2/10
Aldo Damon nov. 01. 08:49:32 2/10
Sajnos ez egy nulla. Miguel inkább maradjon a Cobra Kai sorozatnál.
egerilla nov. 01. 08:05:55
Nem tudom mi volt ez. Valami értelmetlen katyfasz.... vagy agyfasz.... Borzalom a köbön.
3/10
kaloz44 okt. 29. 17:28:25 3/10
Az első szuperhősfilm ami nem kötött le. Nem tudom megmondani hogy miért... talán a gyenge színészi teljesítmények talán maga a story egyszerüen nem tudott elvinni berantani. Egy két poén jó volt meg aranyos kis mexikói család de kb ennyi ami megmaradt a filmből.
2/10
karesz76 szept. 29. 19:43:03 2/10
Hát a DC az nagyon nincs a helyzet magaslatán, de még csak a közepén sincs.
Én nem értem a filmkészítőket, szerintük tényleg az a vicces, ha szupernagyi otthonkában egy dico gömbböl fabrikált gépágyúval hadonászik?
Az elcseszett család elcseszett kölyke cím jobban illene a filmhez.
Minden nagyon bénán van megcsinálva, inkább nevetséges lenne, de ahoz többet kellene inni, hogy nevessek (vodkát).
Az egyetlen nézhető szereplő a Kord lány volt.
3/10
hoktar szept. 26. 01:07:46 3/10
Sokan, sokmindent leírtak már a filmmel kapcsolatban (PC szál, túlerőltetett poénok, sztereotipizálás... már csak azonosnemű vonzalom hiányzott a rózsaszín maszlagból). Az érzés, ami a leginkább hatalmába kerített a film nézése közben az a tehetetlenség és a düh abból kifolyólag, hogy hogy lehet valaki ennyire szerencsétlen, idióta, picsogós, töketlen, életképtelen sza.darab. Egyedül a negatív főgonosznak volt kisugárzása a filmben. Merítettek itt rendesen Vasemberből, Venomból, de még azok nyomába sem ér. Egyet dolgot vártam már nagyon, mégpedig hogy vége legyen!
3/10
szamóca67 szept. 24. 21:22:31 3/10
Mikor már azt hittük az Asylum-nál nincs lejjebb, akkor jön ez a borzalom. Ez a futószalagos hősös filmek legalja.
2/10
Nico71 szept. 23. 14:51:06 2/10
Olyan, mintha visszatértem volna évekkel korábbra, amikor a 10 év alatti gyerekeimmel néztük a Kémkölykök filmeket. Ez lehetne az újabb része a filmsorozatnak.

Avval egyet kell értsek, eléggé rasszista elképzelés, hogy a gonosz fehér nő porig alázza, gyilkolja a latinó embereket. :-( Jobb lett volna, ha a főgonosz is latinó. De mégis, mit várunk egy olyan alkotástól, amelynek se füle, se farka.
1/10
AlexWolf szept. 22. 16:49:36 1/10
Az hogy miért is néztem végig ezt a szarkupacot, nem tudom megmagyarázni.
2/10
Lámai Dala szept. 22. 11:16:38 2/10
Korrekt kritikája a filmnek, lájkolnám, ha lehetne.
SS nagyon gáz minden téren.
5/10
The Cortez szept. 22. 01:02:14 5/10
Latinós szuperhősmozi a DC-től, ami egy eredetsztori is egyben. A főkarakter olyan, mintha Vasembernek, Pókembernek, Zöld lámpásnak és Miss Marvelnek lenne a keveréke. Már a The Flash is egy teljesen marveles feelingű + kinézetű alkotás volt, ez pedig egy még harsányabb képi világú, még inkább színesebb-szagosabb, neonfényesebb, nyárias hangulatú agymenés lett.
A történet korrektül épül fel, a társadalmi különbségeket, a jól ismert gazdagok vs csórók, kizsákmányolók vs kizsákmányoltak témát helyezi a középpontba, viszont cserébe hamar klisésbe fordul az egész. A humorizálás erőltetett, sőt nem egyszer szánalmas, a mexikóiak (plusz a fehérek) sztereotip módon vannak kezelve, a főhős családja meg kibaszott irritáló, főként a lánytesója. Mindezek mellet fájdalmasan PC-náci a a film: mennek a hulladék polkorrekt poénkodások, ráadásként eljutottunk odáig, hogy egy DC-adaptációban lefasisztázzák Batmant.
A főszereplő szódával elmegy, Susan Sarandon nagyon nem illik bele a főellenség szerepébe, Bruna Marquezinede korrekt, de a legtöbb színész játéka kritikán aluli szintet súrol. Több jelenetnek igencsak szar a rendezése, az akciók elmennek, a CGI felemás, ugyanakkor az összeválogatott zenék legalább jól sikerültek.
2/10
3,14159 szept. 04. 10:42:24 2/10
Nehéz megszólalni a film után, mert tulajdonképpen egy semmi.
Tökmindegy is lehetne, ki a főhős. Minden eredetiséget nélkülöző, dögunalmas kliséhalmaz.
Ezeket a filmeket max az eredetiségük tenné egyedivé, konkrétan a szkarabeusz, honnan jött, mit akar, mi célból, stb stb...
és ezekből kapunk a legkevesebbet. 3 percben letudják, a maradék két óra, a világ legkiszámítahóbb lerágott csontja.
A másik, hogy nem bírtam magam célközönségnek érezni. Se mexikói, se amerikai nem vagyok.
Amit érdemi történés helyett az idő nagy részében megkapunk, a mexikói életvitel, hablaty, és katyvasz, ami a Győzike show bármelyik részével helyettesíthető, 1000-szer inkább idegesített, mint szórakoztatott.
A mexikói sztereotípiákra írt poénokat -lévén, hogy amerikai sem vagyok- nem túlzottan értékeltem, már ha egyáltalán értettem. Mert rejtett utalások azért bőven vannak, lásd a kék, és piros államokat, ahogy odaát mondják, és nézd meg a kék és a vörös harcát, ahogy a kék, kegyesen meghagyja a vörös életét... Nekünk ez semmit nem jelent, a tengerentúlon ez polgárháborús dühöt szít!
Szóval ez az egész inkább egy újabb politikai seggnyalás, és megfelelni akarás, film értéke nem sok van.
Ezt a "kritikát" is csak azért írom ilyen hosszan, mert ugye ez az "első filmje" a DC-nek, mióta J.G. átigazolt. Bár a DC ezt úgy kommunikálja, a Superman lesz az első film, a Kékbogár az első bemutatott karaktere egy nagyobb ívű történetnek. (tehát még ők se nevezik filmnek? )
1/10
tapir761 aug. 23. 15:55:40 1/10
Szényen és gyalázat, hogy Susan Sarandon elvállalta a szereplést ebben a mocskos, rasszista, uszító filmben.