Kicsinyítés

Bakancslistához adom
Downsizing
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai vígjáték, 135 perc, 2017

Értékelés:

157 szavazatból
Szerinted?

Mi történne, ha norvég tudósok új megoldással állnának elő az emberiség egyik legnagyobb problémájára, a túlnépesedésre?
A megoldás a következő: zsugorítsuk az embereket úgy egy arasznyira, és adjunk 200 évet a teljes globális kicsinyítésnek.
Az emberek lassan rájönnek, mennyivel tovább tart a pénzük egy miniatürizált világban. Egy jobb élet ígérete Paul Safranek átlagembert és feleségét, Audreyt is arra készteti, hogy hátrahagyva stresszes omahai életüket, lekicsinyíttessék magukat, és beköltözzenek a kisméretűek közösségébe. Ez a döntésük életre szóló kalandokat indít be...
Bemutató dátuma: 2018. január 11. Forgalmazó: UIP-Duna Film

Stáblista:

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
8/10
Pünkösdi Kató jan. 01. 00:41:23 8/10 Előzmény janderka
Különböző településeken kicsinyítettek, aki tudott fizetni, eladtál mindenüket, hitellel vagy anélkül. A hajléktalanok így nem tudom, hogy kerültek oda. Volt, aki csak mulatott és üzletet tervezett. A kicsinyítés végleges volt. Akit ez érdekelt, erről beszélgetett, boldog volt és találkozhatott korábbi kicsikkel. Annyira tetszett a film alapötlete, csak a -i nő ne lett volna.
janderka 2019 dec. 30. - 09:30:52 Előzmény Pünkösdi Kató
Mivel sajnos a film legelejéről lemaradtam, pont a jobb részeket nem láttam és a kicsinyítés folyamatát, de nem úgy volt, hogy ez a gazdagok vagy a kiváltságosok "játéka" volt? Nincstelen prolikat (úgymond) miért miniatürizáltak volna csiliárdokért? Meg aztán mi lett a nagyokkal? Hogy nem keresztezték soha a hőseink útját? Különben is hogyan kell elképzelni ezt a vegyes társadalmat? Egymás mellett éltek vagy rezervátumszerűen? Az emberek mellett az őket kiszolgáló teljes ipart/iparokat is lekicsinyítették?
8/10
Pünkösdi Kató 2019 dec. 28. - 19:25:13 8/10
Nekem is addig tetszett nagyon, amíg kiderült, hogy

Safranek egyedül maradt, elkezdett egyedül kószálni, mi legyen vele?


Aztán nagyon leült a történet. Amikor megjelent a vietnámi nő, még egy ideig elviseltem, de amikor már Safranek neki dolgozott, akkor lett sok belőle, az utasítgatásaival, a parancsolgatásaival, a szinkronjával...
Az alapötlet zseniális és az is, hogy mi lett Safranekék kicsinyítéséből, inkább ezt kellett volna folytatni,

hogyan éli meg a fiatal pár, hogy szétmennek. Esetleg meggondolja magát a neje, de addigra már Safranek tovább áll és a vége legyen az, ami, hogy jónéhányan még lejjebb vándorolnak a Földbe, mert jön a vég.Hogy miért is voltak nyomornegyedek? Ez érdekes kérdés, hiszen a nagyok építették a kicsinyített világot. Szerintem a kicsik nem tudták tovább építeni a környezetüket, tovább erősíteni és lerongyolódtak. Mármint nem volt nehéz, ha a kicsi nagy korában is hajléktalan volt, akkor a kicsi világban is csak ennyit képes elérni.
janderka 2019 dec. 24. - 01:47:25
Semmi köze az alapötlethez. Egy sima társadalmi dráma. Csupa ellentmondással az eredeti felálláshoz képest. Hiszen ha megmaradt a normál méretű világ is, ahonnan egy liter piát átcsempészve(?), importálva(?) hektoliterszám lehet mini-litereket készíteni, akkor hogy lehet hogy a mikrovilágban is lett nyomornegyed? Az ő utópisztikus világukat ki építette és miből? És miféle betonfalon túlra?
Baromság az egész. (Függetlenül a vietnámi nőcske nyomorúságos megmentendőségétől.)
3/10
Ochoa 2019 jún. 06. - 13:13:29 3/10
Katasztrófa hogy ezt elvállalta Christoph Waltz és Matt Damon. Mínusz egy óra az életemből, mert addig bírtam.
5/10
Berguson 2019 márc. 31. - 14:06:54 5/10
Az ötlet ami a film alapja, az teljesen jó szerintem. Kicsinyítés, új élet, új lehetőségek stb. De sokkal többet kilehetett volna hozni belőle, mint amilyen lett. Matt Damon filmjeit szeretem, de ez annyira nem jól sikerült.
4/10
noeyes 2019 febr. 17. - 12:29:47 4/10
Borzasztó film. Tényleg nem ajánlom senkinek.
Ahogy előttem szólók is írták, jó ötlet és az eleje jó. Ez tényleg így van. De onnantól kezdve, hogy megjelenik az a vietnámi nő az egész film egy marék fos lesz. De tényleg. Irritálóan affektáló az akcentusa. És ne mondja nekem senki, hogy ennyi idő alatt nem tud megtanulni rendesen angolul. Nyálas a vége, erőltetett, és tényleg semmi értelme az egésznek. Ritka szar film.
magicvoice 2019 febr. 06. - 14:58:02
Az alapötlet kiváló, de a forgatókönyv gyenge. Egy elvontabb szinten, vagy valamivel kalandosabb vagy viccesebb stílusban a film üzenete sok embert megérinthetett volna. Nem az észre, a szívre kellett volna hatnia. A vietnámi nő gyenge próbálkozás volt erre, mert minden értékes emberi tulajdonsága ellenére se lehet azonosulni vele. Pedig ha belegondolunk, hihetetlen amin átment, és ahogyan éli a mindannyiunk számára példamutató életét. Szerintem, mégis érdemes megnézni, mert elgondolkodtat néhány olyan globális problémáról, ami az emberi civilizáció vesztét okozhatja a közeli jövőben.
kriszta.g 2018 dec. 09. - 08:58:16
A filmkészítők nem tudták mit akarnak nincs műfaj mindenbe belekaptak de semmi nem lett kibontva. Az alapötlet szuper ebből lehetett volna egy klassz vígjáték CGI dömpinggel vagy utópisztikus sci-fi vagy családi fantasy esetleg egy erős dráma netán még sötét thriller is. Bármelyik vonal érdekes lett volna. A film első fele önmagában megállja a helyét klassz megoldásokkal érdekes képi világgal aztám a fordulat is ütött és jött a dráma eddig okés. Aztán hozzácsaptak egy tök másik filmet kidolgozatlan idegesítő karakterekkel hiteltelen romantikus szállal ( a vietnami nő borzasztó) és egy tök nagy zagyvasággal a végén aminek a kicsinyítéshez semmi köze nem volt. Az első fele nekem 10 pont, a második fele egy külön film amit erőszakkal beledolgoztak az első filmbe az 0 pont. A kérdéseket fel se tenném annyi van. De hogy minek kellett a filmbe Jason Sudeikis , Kristen Wiig, Laura Dern, Neil Patrick Harris fél percre azt tényleg nem fogom fel.
kombika 2018 nov. 26. - 22:51:10
A vélemények tök jól tükrözik korunk társadalmát.
Azok akiknek ez a film szar, na Ők ölik meg a földet, ők azok akik leszarják, hogy mi lesz, Ők azok, akik szerint a világban minden rendben van, és csak pánikkeltés folyik.. és igen, ők vannak többen, és éppen ezért nem fogjuk tudni megmenteni a földet, mert a többség még mindig nem érti mi történik velünk.. kár is ezen vitatkozni.. boldog tudatlanságot nektek.. :(
btz1983 2018 nov. 21. - 21:08:22
Ma néztem meg ezt a filmet.
Szerintem a lényeg az a filmben, hogy lehetsz te kicsi vagy nagy, problémáid ugyanúgy lesznek. Végetér a házasság, sz@r kiüresedett életed is lehet, lehetsz akár gazdag is, ha lelkileg semmi vagy. Meg is fogalmazza a gazdag maffia faszi a főszereplőnek, hogy jó volt a buli meg minden, de bellül láttam, hogy sírtál.
A társadalmi egyenlőtlenségek sem fognak megváltozni. A javak elosztása továbbra sem lesz egyenlő. Aki gazdag volt előtte, az itt is gazdag lesz, aki csóró az itt is az lesz, csak kiscsóró. A fogyasztói luxus társadalom mellett ugyanúgy ott van az illegálisan lekicsinyített csórók nyomornegyede. Hiába a gazdagság, a jólétből, akkor sem részesülhetnek.
Persze igen felületesen van ez bemutatva és tényleg elcsépelt lett a vége, de akkor is érdemes ezen elgondolkodni. És széjjelnézni a világ valóságába a lekicsinyített luxus burkunk fedle alól kilépni.
1/10
Zoldtraktor 2018 okt. 26. - 16:56:13 1/10
Ne nézzétek meg! Botrány sz*r!!!
4/10
Gabó28 2018 szept. 23. - 12:39:02 4/10
Ez a film miről szól? Hova akar eljutni?
1/10
CaptainTiboo 2018 júl. 27. - 15:42:18 1/10
Emberiség ellen való vétek.
Fájt, fizikailag fájt. Gyenge vígjátéknak még jóindulattal se nevezhető, 135 perc tömény érdektelenség.
Szerintem pár percre elaludtam a moziteremben...
4/10
sorozatneked.hu 2018 júl. 08. - 14:02:58 4/10 Előzmény Bigpapa
4/10

Nagy jóindulattal is csak négy pont. Még jó, hogy nem moziban néztem meg. Egyébként meg min nevettetek ezen a filmen? Nem is vígjáték, inkább valami dráma kategóriába sorolnám be. A kínai csaj meg nem kínai volt, hanem vietnami (a színésznő meg thai). Ez a film tipikus példája annak, amikor a trailer alapján teljesen mást szűr le az ember, aztán beül rá és egy óriásit csalódik. Nem is beszélve arról, hogy pár jelenet szerintem benne sem volt a filmben, amit viszont mutattak a bemutatóban. A történet érdekes lett volna, de a megvalósítás...tényleg olyan volt, mintha nem is lettek volna kicsik. Esküszöm a Zootropolisban sokkal jobban megvalósították ezeket a "kérdéseket".
6/10
idõjós1010 2018 jún. 18. - 07:16:52 6/10
Nagyon alul pontoztátok ezt a filmet. Mondjuk az tény, hogy anno az első előzetes után én sem arra számítottam, amit végül kaptam. Humort ugyanis valójában csak nyomokban tartalmaz. Viszont ahogyan azt írta már más is, az alap ötlet jó, és ami nálam megmentette az egész filmet, az az, hogy felvet egy sor kérdést a szituációval kapcsolatban, amit ha komolyan veszünk, érdekes dolog belegondolni. A film pedig szépen adagolja is mellé a maga válaszait, megoldásait. Talán nem lett egy kacagtató film, de került bele egy-két csavar, és elég jól kidolgozott lett. fantáziadús, amibe érzelmek is kerültek, és helyenként nagyon jól átjönnek Paul gondolatai, identitászavara. Két-három szálon garantáltan a mozog a film, ami tökéletesen megtölti azt tartalommal, mégis talán jobb lett volna, ha többször lehet benne kacagni, és valamiképp megmenteni attól az érzéstől, ami olykor-olykor már engem is a hatalmába kerített: Hosszú, és unalmas. Matt Damon fizimiskája meg valahogy most kifejezetten irritált. lehet högy csak Paul Safranek életunt, sótlan karaktere miatt. no mindegy. Nálam 6/10
4/10
davidosz 2018 jún. 14. - 22:36:15 4/10
Tetszik az alapötlet, de a film az egy nulla, tulajdonképpen a sztorinak nincs is köze már hozzá, csak az elején. Sokkal többet vártam, sajnos a 4 körüli értékelés reálisnak bizonyult.
1/10
karesz76 2018 jún. 11. - 10:41:52 1/10
A bemutató alapján jónak ígérkezett a film. Végre valami új (ha nem számítjuk a 25-30 évvel ezelőtti Drágám a kölykök összementek filmeket, amik 10000% jobbak (már amennyire emlékeim nem csalnak))
A film az első 20-30 percben még egész tűrhető, de ahogy lekicsinyítik Matt Damont a film meghal.
innentől a történet is egy dög unalmas valami lesz.
A filmnek két nagy hibája van:
1: Roppant unalmas semmitmondó történet, de tényleg, ennyire unalmas történetet még soha nem láttam. Gyakorlatilag a kicsinyítés után, egy parancsolgató ázsiai csajt cipel a hátán, miközben "tearézanyát" játszik, és azt kell nézni, ahogy az ótvaros gyereket "gyógyítgatja", ételt oszt, meg a lakásokat porszívózza. (hűűű, de izgalmas volt, mintha a híradót néztem volna, karácsony környékén)

2: A legrosszabb az egészben az, hogy a film a kicsinyítés után nem tudja bemutatni, azt, hogy a szereplők kicsik, gyakorlatilag olyan mintha a történet a normál világban normál méretek között játszódna. Gyakorlatilag el kell hinnünk, hogy az emberek most kicsik, mert semmi, de semmi nem utal erre. Sehol egy méretes fűszál, egy légy, egy bazi nagy kavics, egy egér, egyszerűen SEMMI! Jaj bocsi, ez igy nem igaz, felsorolom: egy rózsafej van a film közepén, a végén, pedig pár vizes palack, és 1 pár másodperc erejéig feltűnik egy szitakötő (árnyéka) és két lepke persze ezek is jó messziről, ellenfényben, és olyan hülyén bemutatva, hogy ebből sem derül ki, hogy ezek mennyivel is nagyobbak.

Ez a film nem arról szól amiről kellene, hogy bemutassa, azt hogy a kicsinyítésnek milyen jó és rossz oldalai vannak. Annyi izgalmas dolgot lehetett volna berakni filmbe, például egy hétköznapi kutya vagy macska is milyen meghökkentő látvány lehetett volna a filmben.
A film alapötlete adta volna a jobbnál jobb sztorikat, a jobbnál jobb látványvilágot, de ebből semmit nem tudtak kihozni.
Az első 20 perc 5 csillag, a többi az 0 csillag.
6/10
LanyUs 2018 jún. 05. - 20:25:49 6/10
Amerika oktató filmje... az benne a bizarr, hogy éppen ők a legnagyobb szennyezők... átlagos gondolatokat fogalmaz meg a film. A történet viszont fantasztikus volt, kár a megvalósításért... Matt Damon miért?
2/10
sogam 2018 jún. 05. - 17:29:42 2/10
Ez egy rettenetesen semmi film! Nem szól semmiről! Próbál magvas gondolatokat ébreszteni, de nagyon gyenge! Tök jó téma, rengeteg mindent ki lehetett volna hozni belőle! Sajnos koncepciótlan, sztori nélküli zagyvaságra sikeredett.Ez így nokedli!
Összes hozzászólás