Film

Kincsem

magyar romantikus kalandfilm, 121 perc, 2017 12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott
    • mb
    • mb
    • mb
    • mb
    • mb

Értékelés:

543 szavazatból
Szerinted?

Blaskovich Ernő mindenét elvesztette a szabadságharc után. Céltalan, kicsapongó életet él, amikor egy nap megjelenik élete nagy lehetősége, Kincsem, a csodaló, akivel sikert sikerre halmoz az európai lóversenypályákon. Ezzel a sors tálcán kínálja neki az elégtételt, hogy nemes küzdelemben győzze le ősi ellenségét, von Oettingen bárót. Egyre durvuló rivalizálásukat azonban bonyolítja, hogy Ernő menthetetlenül beleszeret Klara von Oettingenbe, apja gyilkosának lányába. Vajon mi a fontosabb, a szerelem vagy a bosszú?

Bemutató dátuma: 2017. március 16. (Forgalmazó: Fórum Hungary)

Kövessen minket a Facebookon!

Stáblista:

Szereplők

Blaskovich Ernő
Klara von Oettingen
Mike Madden
Otto von Oettingen
Blaskovich Bertalan
Franz von Vogel
Hesp Róbert
örömlány

Vélemény:

szavazat: 3/10 július 02. 12:47:12
július 02. 12:47:12

Most pedig valami rendszerhiba folytán a felesleges spoiler felirat kivételekor az egész hozzászólásom törlődött, így másolhatom ide újra:

Nos. Pár hete már megpróbáltam végigolvasni ezt a topikot, de rájöttem, hogy erre nincs elég idõm, így bocsánat, ha ismétlem valaki véleményét. Még azt is szeretném leszögezni, hogy a véleményemnek nincsenek politikai okai.:)
Szóval: aki ismer még itt, a fórumon, tudja, hogy nagy lórajongó vagyok, nagyon szeretem a lovas filmeket, és van is közöm a lovakhoz, mármint van itthon belõlük kettõ.:) Ezért aztán az errõl a filmrõl alkotott véleményemet is nagyban befolyásolja ez a tény. Kincsem eredeti történetét elég jól ismerem, és az elõzetest látva és a megjelent cikkeket olvasva ("Ez a film nem Kincsemrõl szól, mert az õ történetét úgyis ismeri már mindenki." - valahogy így nyilatkoztak az alkotók.) már eléggé aggódtam, hogy mit fogok látni, így nem is nagyon rohantam az elsõ vetítést megnézni. De végül csak megnéztem, és lovasként még úgy is csalódás volt, hogy felkészültem rá. Nem keveseltem a lovas jeleneteket, nem problémázom azon, hogy kanca vagy herélt (biztos nem csõdör) játsza-e Kincsemet, de ennyire átírni a történetét, az nem volt szép dolog. Ha ez a film bármilyen más címmel kerül a mozikba, és a lovat nem Kincsemnek hívták volna, azt mondanám, gratulálok hozzá, felér a hollywoodi filmekhez! Ami azért kétes dicsõség, de tény, hogy bevonzza a nézõket a mozikba, eléggé szórakoztató, és sok pénzt hozhat a készítõknek. De Kincsem nevét reklámra használni, aztán belesz...-ni a történetébe, az nekem nagyon visszatetszõ. Azt nem tudom, mennyire volt kezelhetõ ló Kincsem, de ez a "vásárolt, betörhetetlen rodeóló" történet nagyon nem illett hozzá, fõleg, hogy valójában Blaskovich nem vásárolta, hanem õ tenyésztette, õ adta neki a Kincsem nevet, és nem véletlenül.
Pedig mikor lassan két éve a keszthelyi Festetics Kastélyban jártam, és elnézést kértek, hogy az épület bizonyos részei le vannak zárva, mert forgatják a Kincsem-filmet, ujjongtam örömömben, és borzasztóan vártam, mikor kerül a mozikba. És tényleg beleadtak mindent, ami a díszletet, jelmezeket, lovas jeleneteket illeti, ezt nem lehet vitatni. És erre kellhet is az a temérdek pénz, nem vitatom. Azt is megértem, hogy olyan forgatókönyvet akartak készíteni, amire bemennek a nézõk (szerelem, akció, állatok...). Csak így kár volt Kincsemet belekeverni.:(
És még Kincsem neve nélkül is kár volt azért a hatásvadász, de sokakban visszatetszést kiváltó jelenetért, mikor

SPOILER

Blaskovich megveri a lovat (majd bocsánatot kér tõle, mintha ezt egy állat meg tudná érteni).:/// És hatásvadász volt a tûzbõl kimenekülõs rész is.

SPOILER vége

A bálon az a modernebb táncbetét, ha külön nézem, tetszett volna, de egy ilyen kosztümös filmbe nekem nem illett bele, ahogy a nõi fõszereplõ némely ruhája sem, a "lájkolom" meg hasonló "poénok" meg fõleg nem, de nyilván ízlések és pofonok... A színészek játéka tetszett, örültem neki, hogy láthatom újra Gyabronka Józsefet, és le a kalappal a fõszereplõk lovastudása elõtt!:)

szavazat: 8/10 június 17. 15:02:44
június 17. 15:02:44

Végre egy jó kosztümös film! Nekem nagyon tetszett, 1 percig sem unatkoztam. 8/10, mert arányaiban egy kicsit több lehetett volna a szuper lóról.

szavazat: 3/10 június 05. 11:17:40
június 05. 11:17:40

Olcso,hiteltelen.Feszitenek itt bőrszerkóban meg napszemcsiben,a báli jelenetben még jó hogy nem rappeltek.Kicsit magyar Vadiúj vadnyugatként hatott.Hulladék.

szavazat: 10/10 április 24. 19:11:04
április 24. 19:11:04

Sokan fennakadtak a kb. 10 millió eurós büdzsén mert állami meg a mi adónk meg bla bla, fárasztó emberek. Én még adtam volna mellé még egszer ennyit, hogy a képi világ még filmszerűbb legyen. A film meglepően jó lett nagyszerű zenével aminek van egy kis Transformers és Rush beütése, de ez nem baj.

szavazat: 10/10 március 25. 16:03:44
március 25. 16:03:44

Ízlések és pofonok....én meg a Budapest Noir-ba nem toltam volna egyetlen fillért sem mert annyira gyenge mű-művész film lett.

március 23. 13:59:48
március 23. 13:59:48

Itt ebben az esetben sem a nézőszám az első hiszen nem történelmi filmről, pusztán egy kalandfilmről beszélünk. Annak valóban nem rossz de nem nemzetközi színvonalú.
Ad az állam bácsi 3 milliárdot a kurvájának vegyen belőle üzletet, butikot, fánkozót, bábszínházat mindegy. Nem kell, hogy hasznot hozzon csak szeressék állam bácsit ha igazságos, ha nem.
Ha van egy művészeti galériám itthon nem kapsz rá támogatást csődbe megy, mert nem hoz hasznot a bürokratikus rendszer miatt, pedig nagyon sokan megnézik de ez a működtetéshez nem elég. Kihelyezem Németországban a galériát ott nagyon jól működik, mert ha nem ott is bezárna. A bizalom és a szerelem az üzletben nagyon kevés garancia. Nem állok rosszul de túl biztos sem vagyok a dolgomban, hiszen a művészet az ahol a legjobban lehúzhatnak ha nem állok ott minden kép mellett. Ha nem haladja meg a kiadást a bevétel akkor bizony gyatra munkáról beszélhetünk.
Vagy nézzük úgy, hogy egyszerre megkapták azt az anyagi támogatást, amibe belefér még 3-4 film leforgatása.

március 19. 11:22:25
március 19. 11:22:25

A csodatévő macska és a bicebóca lány esete a csodaló csoda gazdájával. Kérdéseim: Létezik tisztesség a politikában? Főző verseny, vagy kifűző verseny? Országomat egy lóért, vagy lovamat egy nőért?
Elkészült az Egri csillagok és az Egy magyar nábob méltó utódja. Ha hozzácsapjuk A Hídembert, akkor 50 évig ismét lesz mit nézni.

szavazat: 10/10 március 18. 21:46:52
március 18. 21:46:52

Nagyon nagyon jó és szép film. Látszik, hogy sok pénzt öltek bele. Nekem kifejezetten terszettek a modern elemek benne. A színészek nagyon jót alakítanak és gyönyörű helyeken játszódik. Bármikor újra nézném és fogom is. 10/10.

március 15. 22:05:16
március 15. 22:05:16

Valaki irta elottem, hogy Ervinben semmi nemesi attitud, Andreaban meg semmi noiesseg.... sajnos ebben kell hogy ertsek....(Pedig egyikojuket sem tartom tehetsegtelen szinesznek kulonben, csak nem igazan rajuk illetek ezek a szerepek.) De a leginkabb az zavart, hogy tenyleg alig szolt a lorol... valahogy azt vartam volna... Latvanyra annyira ramentek, hogy nehol mar olyan erzesem volt, hogy az visz el mindent - de nem is mindig jo iranyba... unni azert nem untam, vegig lehet nezni. Kikacsintos reszekrol (szelfie, tetko, modern tanc) olvastam h direkt kerultek bele egyfajta “kikacsintaskent” a mai tarsdalomra, de megis olyan funkciotlannak ereztem oket. Legyen 10/6.

szavazat: 10/10 március 14. 09:51:24
március 14. 09:51:24

Imádom a kosztümös filmeket. Hiányzik is a mai palettáról. Emlékszem gyermekkoromban mennyi kosztümös filmet néztünk együtt a családdal hétvégén. Végre! Nekem nagyon bejön, alapból romantikus vagyok, így aztán pláne. Lehet sokszor szirupos és kiszámítható, de egy biztos sokszor nézős lesz. Soundtrack is szuper.

március 12. 18:43:33
március 12. 18:43:33

Még mindig nem sikerült megnézni...

március 12. 17:57:18
március 12. 17:57:18

Azt tudjátok, Kincsem barátja miért egy macska volt?
Mert a háziasított állatok közül a macskának maradtak meg igazán az ősi ösztönei!
....és fordítva

szavazat: 7/10 március 10. 14:58:16
március 10. 14:58:16

Majdnem jó volt

március 07. 11:16:06
március 07. 11:16:06

Nem biztos, hogy mindenkit felírtak! Az ötletet kiszívták az ujjukból?
Most akkor azt kell eldönteni, hogy ez a film rendszerváltás elõtti vagy rendszerváltás utáni?!
Mikor volt mindenkinek munkahelye?

március 06. 21:29:13
március 06. 21:29:13

"Egyedül az fáj csak (és nézzétek el a szociális érzékenységem), hogy durvadrága volt. Ennyiért nem szabadna ma ebben az országban filmet csinálni addig ameddig!"
Ha valaki kivárta a film végén a stáblistát, láthatta, hogy durvahosszú. Van lóidomár, lóvezetõ és lófestõ, továbbá fõkertész, segédkertész és ügyeletes kertész, valamint egy csomó egyéb közremûködõ, akiknek a nevére/funkciójára nem is emlékszem.
Nyilván õket is fizetni kellett valamibõl.

szavazat: 1/10 március 06. 08:42:10
március 06. 08:42:10

3 pont maximum. Minden élére vasalt benne, fuldoklik a szirupos mázban, erõszakos, giccsesen magyaros zene, túltolt érzelgõs jelenetek, arcbamászóan hatáskeltõ belassítások, túljátszott szerepek ripacskodó színészekkel. Nagy Ervinnél ellenszenvesebb színészt pedig keresve sem találhattak volna erre a szerepre. BÕR STRICIFRAKK! A CGI szerencsére nincs túltolva, viszont hasonlóan csilivili látványterv-hatású, mint az egész film. Végig éreztem, hogy egy felfújt presztízsfilmet nézek, ami erõszakosan tolja a képembe hogy milyen jó ebben az országban élni. A szerencsétlen ló szerepét is úgy felmagasztalták, mintha az egész birodalom sorsa a gyõzelmén múlna. Ezért kár volt megcsinálni, a 3 milliárdot inkább tolták volna a Budapest Noirba ehelyett.

szavazat: 8/10 március 06. 00:55:55
március 06. 00:55:55

Miert is van tul ertekelve, szerintem szep kosztumos, egy kicsi csavar ,es egy kicsi minden ,szep lovak ,tajak , es a sztori is jo volt ,kisebb nagyobb hibava, de jo volt a film. Nem tudom , szerintem tul le van ertekelve a hozza szolasokban .

március 04. 19:00:25
március 04. 19:00:25

Elõször is: 10/10
II. Nagy Magyar film
III. Nagyon jó film
IV: Valaha csinált legjobb Magyar film
Csók valamennyi, filmhez borzalmasan hozzáértõ honfitársamnak!

szavazat: 3/10 március 03. 15:42:36
március 03. 15:42:36

Meg kell néznem gyorsan legalább 5 jó filmet, hogy helyreállítsam a hibákat, amiket ez az izé a filmérzékelõ relémben okozott !

szavazat: 3/10 március 03. 15:28:30
március 03. 15:28:30

10/3

Összes hozzászólás
Budapest Bár a MÜPÁban
Budapest Bár a MÜPÁban

2018. október 22., 20:00, MÜPA

Jegyvásárlás