Kölcsönlakás

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott magyar romantikus vígjáték , 95 perc, 2019

Értékelés:

186 szavazatból
Szerinted?

Nem is lehetne két egymástól jobban különböző férj, mint Balázs (Haumann Máté) és Henrik (Klem Viktor). Balázsnak a család fontos meg az otthona – amit éppen felújítanak. Henriknek viszont a csábítás fontos meg az otthon – amit a haverja éppen felújít, - hogy legyen hova meghívni legújabb hódítását. A két férj és feleségeik: a gyerekre vágyó Anikó (Balla Eszter) meg a férjén minden áron bosszút állni vágyó Linda (Martinovics Dorina), valamint a lakást felújító dizájner (Szabó Simon) és az őt rajongásával üldöző csaj (Kopek Janka) mind arra vágyik, hogy végre egyedül maradhasson a felújítás alatt álló lakásban, és belépjen a nagy Ő. De sajnos túl nagy az átmenő forgalom. Egyetlen, zűrzavaros napon egymásba botlik, akinek nem kéne, lebukik, aki ártatlan, és elcsábul, aki hűséges. Nagy szívű, ám még nagyobbakat füllentő hőseink vágyak, szerelmek, átverések hálójából próbálnak kikecmeregni, amibe egyre jobban belegabalyodnak. Néha, egy-egy pillanatra az őszinteséggel próbálkoznak – és abból lesz a legnagyobb bonyodalom...

A miniszter félrelép írójának színdarabjából vérbő, tarka és nagyon mulatságos vígjáték született – kiváló színészek segítségével.
Bemutató dátuma: 2019. február 13. Forgalmazó: InterCom

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
2/10
molni88 aug. 21. 14:47:42 2/10
Nem akarok gonosz lenni, de egyszerűen gagyi. Borzalmas, amikor minden pillanathoz kell egy aláfestő zene, hogy szájba rágja mit kell érezni minden pillanatban mint néző. Plánok TV-sek, fényelés túl szaturált, styling nevetséges. Röviden tömören a gyártás olcsó és ízléstelen. A rendezésről, forgatókönyvről és színészi játékról már ne is beszéljünk.
8/10
frenk32598 júl. 21. 12:58:15 8/10
Csodát nemkell várni,de teljesen jó kis film.
2/10
Tímea2 júl. 15. 14:10:30 2/10
Unalmas, poéntalan, vontatott és fárasztó egy film. Sajnálom én is a színészeket. Ha nincs szerep, akkor nehéz mit eljátszani. Ciki lehet visszanézni magukat ebben a szörnyűségben. Remélem - és kívánom mindannyiuknak – hogy gyorsan felejtsék el ezt a kínt, és kapjanak normális forgatókönyvet egy minőségi rendezővel! Ha mindenáron meg akarjátok nézni a darabot, a Játékszín előadását ajánlom.
4/10
issti júl. 13. 23:39:00 4/10
Sajnáltam a remek színészeket ahogy végig szenvednek. Egy kis színházban még ellötyöghetne, de így filmen kínos.
4/10
stupek2 júl. 10. 16:07:02 4/10
Dobó Kata első filmjéhez képest jó! Viszont túl sok a szereplő, ezért már az elején megmagyarázzák ki-kicsoda. Belezavarodtam. De végignéztem. Jó!
10/10
Bogi0629 júl. 05. 23:36:43 10/10
Az elején azt mondtam,adok még 10 percet ennek a filmnek.Aztán úgy felpörgött és annyira jó lett!Imádtam végig!Kiszámítható,de tele van poénokkal,nagyon jól játszanak a színészek,jó a sztori is.Könnyed,jól sikerült magyar vígjáték.Én is bedőltem a 4,7 pontnak,negatívan álltam a filmhez.Kellemesen csalódtam.Ajánlom mindenkinek.Szuper a végén a zene!!!
tortura jún. 30. 17:52:20 Előzmény DeathAdder
Majdnem egyetértek, de mégsem.
Én inkább úgy találom, kifejezetten trendi szidni (sőt néha már kötelezőnek érzem) az amerikai filmeket. Ha másért nem, azért mert amerikai. Amcsi szar, hollywoodi maszlag, stb. Ilyen jelzőket lehet találni általában egy olyan filmről, amiben nem hal meg a főhős a végén. Ha igen, akkor jó, mert az megfelel a magyar keserű ízlésnek. Ha valami vidám, kellemes, humoros és a vége is happyend, annak az isten se kegyelmez, úgy le fogják húzni.
Szerintem nem kell annyira komolyan venni ezeket a dolgokat. A filmet láttam én is, egyszer nézhető és kész. Nem is túl jó, nem is túl rossz.
kareshu@citromail.hu jún. 26. 17:29:29 Előzmény DeathAdder
Teljesen jól összefoglaltad ezt az agymosott generációt. Aztán pont miattuk nincs is jó film a mozikban, mert ez a IQ hiányos igénytelen kereslettre adják kínálatként a filmproducerek ezeket a mai borzalmakat. Régen nem gyóztük DVD-re kiírni a sok remek filmet. Most meg nincs olyan két éve, ami moziba vonz, vagy legalább online kétszer is megnézném. Zárójelben: igaz ez a mai zenei felhozatalra is, a Petőfi adó egész nap kamasz szemetet öklendezik magából. Inkább hallgatom az MP3 lejátszót, vagy a Kossuth rádiót zene nélkül!!
kareshu@citromail.hu jún. 26. 17:13:03
Eddig a kevés pont miatt nem néztük meg. Lám, aztán kellemes csalódás volt. Sokat nevettünk. Kimondottan ügyes magyar vígjáték. Ügyes minden figurája, és jól hangsúlyozzák a poénokat. Gondolom, ïgy Dobó Katát is megilleti egy dicséret. Csak azt tudom üzenni a csüggedt alkotóknak, hogy kár foglakozni a durva pont lehúzással. A köznép java nem túl erős ízlés dolgában. A jó filmeket osztják, mert uncsi, ellenben a zombis/szuperképességes stb. fércművekre 9-est adnak.. No comment.
DeathAdder jún. 25. 13:09:33
Annak azért nagyon örülök, hogy a filmek előtt soha nem olvasom el a hozzászólásokat, mert akkor rengeteg jó filmet nem néztem volna meg, és rengeteg rosszat meg igen.
Komolyan nem értem.. a 25 éve lerágott csont amerikai romkomokat úgy zabálják itt és szórják rá a 10/10-et, mintha nem lenne holnap, és még jönnek rá a baromi komoly kommentek is hogy hát igen "ÁTJÖTT A MONDANIVALÓJA"... A MONDANI VALÓJA :DDDDD Mert a végén a szerelmespár a tengerparton belefut a lenyugvó napba :D
A tömeg sajnos ezekhez a romkomokhoz van szocializálva, ami meg kicsit is elvontabb, nehezebben érhető azt rögtön lepontozzák, ahogy rengeteg kőkemény drámát is (most nyilván nem erre a filmre gondolok).
Ez a film semmi más mint egy bohózat, így is kell kezelni, nem kell keresni az erkölcsi tanulságokat, amit az amerikai boldogságeszmények végén megért a rendkívül szemfüles panelproli is, és olyan komoly katarzissal éli meg, hogy csak úgy szórja rá 10/10-eket.

Kíváncsi vagyok akkor is lehúznák-e, ha nem egy magyar film lenne. Hozzászólásokból is a magyar kisebbségi komplexus rí le, hogy mi lenne ha ezt meglátná hollywood? Mi lenne? Ez egy ízig-vérig európai film, az ehhez hasonló Pierre Richard filmeket nem hiába imádták régen is. Nyilván nem közelíti meg azt a szintet, de egy másfél órás szórakozásnak ez is tökéletesen megfelel.
1/10
kisbogesz jún. 24. 21:34:31 1/10
Ez valami borzalom... eszetekbe ne jusson megnézni! Sejtettem, hogy nem várhatok tőle túl sokat, de ez mindent alulmúlt! Kedves Dobó Kata, valami mással kéne próbálkozni, ez nem megy! Unalmas, vontatott, bűn rossz színészi alakításokkal (pár kivétellel....) csak azért pontoztam 1-essel, mert 0-ást nem lehet adni... Sajnálom :(
luci87 jún. 23. 21:11:20
Félreertesek vigjátéka....nem volt olyan rossz,mint amire szamitottam...konnyu kikapcsolodas.
5/10
steelprophet jún. 23. 17:42:22 5/10
Azért ennek a filmnek is van egy erénye: Kiss Ramóna segge...
2/10
Tiberio jún. 23. 00:02:17 2/10 Előzmény Faludi Gusztáv
Dehogynem: ehhez meg kell nézni az Egy szoknya, egy nadrág remake-jét. Na, az alá tényleg nem fér be semmi. Azazhogy Puzsér szerint mégis: a legrosszabb magyar film az Álom.net. Ám utóbbit nem volt szerencsém látni (szerencsém volt nem látni), így nálam marad az Egy szoknya... a No.1.
Faludi Gusztáv jún. 22. 23:04:14
van ami alá nem lehet menni
3/10
doricki23 jún. 22. 21:48:12 3/10
Több Cooney darabot láttam már, mind nagyon tetszett. Itt is jó lenne az alapmű, de a rendezés az borzasztó. Sikerült a poénokat nagyon gázul hozni. Kern és Koltai nagyon értette ezt a humort, műfajt. Dobó Kata közelébe nem ér ennek sajnos. Nekem a szereposztással is voltak gondjaim.

Nem tetszett ez a film, nem is gondolom, hogy újranézem valaha.
robertsuzuki jún. 22. 19:11:17
Nem is lehet mást várni, egész egyszerűen ennél a pontnál már gyilkos a remény.
1/10
feketekave jún. 22. 18:23:07 1/10
Miért nem tud a magyar filmgyártás ettől a bugyuta sémától szabadulni? Latabár óta erre a kaptafára húznak mindent. Annyira szánalmas, hogy ilyen gárdával kell szégyenkeznünk a külföld előtt.
Időszerű lenne a tehetségeket felkarolni és nem ezt a "kinek-a-kicsodája", szocialista berögződést támogatni.
A végén a zene pedig egyenesen visszataszító. Legyél hazug, egy megcsaló....tényleg ez az üzenet? Nem vagyok öregember, de erre én is azt mondom...szegény mai generáció.
norbertobaggio jún. 22. 15:07:04
Tényleg ennyire szar mint ahogy itt lepontozzák?? Már csak azér mert gondoltam megnézem
1/10
entouragefan jún. 12. 19:03:46 1/10
Elmentem rá, mert szeretném támogatni a magyar filmgyártást, de csak baráti társaságban és 2 deci Hubertussal volt úgy ahogy elviselhető.
Összes hozzászólás
Lakatos Mónika - Romanimo
2019. november 12., 19:30 Lakatos Mónika - Romanimo

Évszázados roma balladák és ritmusos pergetők a Müpában.

Jegyvásárlás