Koller Éva bátorsága

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott magyar kisjátékfilm, 25 perc, 2018

Értékelés:

7 szavazatból
Szerinted?

1948. A fasizmus eltűnése után, egy új rendszer rendezkedik be a háború romjain. Koller Éva, egy fiatal holokauszt-túlélő egy nap összetalálkozik az egykori csendőrrel, aki annak idején deportálta és a marhavagonba zárta őt. A fiatalasszony elmegy az éppen kiépülő Államvédelmi Hatósághoz, hogy feljelentést tegyen de egy megdöbbentő igazsággal kell szembesülnie: az egykori csendőr ma már az új rendszer párt-funckionáriusa. Évát választás elé állítják: vagy aláírja, hogy tévedett, vagy újra rács mögé kerül. Hosszú dilemma után, Éva aláír. Bátran továbbmegy az életével.
A MAGYAR MÉDIA MECENATÚRA TÁMOGATÁSÁVAL

Stáblista:

Szereplők

Kardos György őrnagy
Szabó János
Egri Lajosné
Jávor Mária (Marika)
ÁVH sofőr 2
Gépírónő
Társbérlő 1
Társbérlő 2
Sepregető nő

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
LajtaJ 2019 dec. 28. - 15:41:12
Teljesen hihetetlen és hiteltelen történet!
Egykori csendőrtiszteket 1945 után egyáltalán nem vett át a kialakuló kommunista hatalom.
Ellenük már a kezdetektől fogva hajtóvadászatot indított a bosszúra szomjas ÁVO, akik legnagyobb része a "maradtak" köréből került ki.
Az egykori katonatisztek közül a kezdetekben még sok kiválóan képzett katonatisztet ugyan átvett az új hatalom, de kb. 1949-re már ezek nagy részét kicsapták, lecsukták, sőt sokukat ki is végeztek (pl. Pálffy (Oesterreicher) György, Sólyom László tábornokok).
A "maradtak" viszont már a kezdetetktől fogva bosszúszomjas hajtóvadászatot folytattak a csendőrök, főleg a csendőrtisztek ellen, az ő átvételük semmilyen formában sem valósult meg.
Emiatt teljesen hiteltelen, hazug a film története!