Kontroll nélkül

Bakancslistához adom
Systemsprenger
16 éven aluliak számára nem ajánlott német dráma, 118 perc, 2019

Értékelés:

18 szavazatból
Szerinted?

A szívszorító történet kis hőse a kilencéves Benni. Szeretetéhes, nehezen kezelhető kislány, aki nem találja a helyét a szülő nélkül felnőni kénytelen gyerekek között. Az állami szervezetek és szakemberek tanácstalanul egymás között adogatják őt, agresszív természetével ugyanis folyamatosan veszélyezteti környezetét és saját magát. Pedig a kislány csak egyetlen dolgot szeretne: visszakapni az édesanyját – aki azonban lemondott róla.
Bemutató dátuma: 2019. november 7. Forgalmazó: Mozinet

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
7/10
cellasto jan. 01. 22:44:59 7/10
Értem en, hogy a szülő hiánya meghatározza a gyerek viselkedeset, de miért kellett ennyire brutálisan ábrázolni?
Egyébként a film nagyon jó, kiemelkedőek a színészi alakítások :-)
Pünkösdi Kató 2019 dec. 14. - 20:52:45 Előzmény Alysonnemaparker
Köszi a riportot, meghallgattam.
Alysonnemaparker 2019 okt. 20. - 14:34:26
A film a miskolci nemzetközi CineFest-en közönségdíjat nyert...
Ez talán már jelzi is a film megnézésére inspirálódásotokat :P
(Spoiler nélküli rádióműsor itt hallgatható a filmről: https://soundcloud.com/civilradiomiskolc/zavaros-esetek-a-csaladbol?in=civilradiomiskolc/sets/cirmi-2019-10-03-csutortoki-adas)
AnnaAnna 2019 okt. 19. - 10:03:11
Megrázó film.
Pünkösdi Kató 2019 szept. 22. - 15:42:21 Előzmény Pünkösdi Kató
Megnéztem újra a filmet, így jobb volt, hogy egyszer már láttam. Ettől függetlenül a hatás nem maradt el. A film közönségdíjas lett.
Pünkösdi Kató 2019 szept. 17. - 19:08:53
Megrázó történet egy kislányról, aki a körülmények miatt vagy egyszerűen így "kódolódott". A miskolci CineFesten láttam, gondolkodom, hogy ezt a filmet javasoljam közönségfilmnek. Azért gondolkodom, mert egy közönségfilm azt jelenti - véleményem szerint -, hogy izgalmas, tetszik, szórakoztató, stb. Erre a filmre egyik jelző sem igaz. A közönség egy részét nem értettem, mert voltak olyan jelenetek, amelyet viccesnek találtak, kis hahotával. Volt olyan jelenet, amit megkönnyeztem.
Úgy gondolom, hogy aki átélt hasonló jeleneteket, volt dolga ilyen kis "harci törpével", lehet, hogy ő elkerüli ezt a filmet. Megnézném újra a filmet, de csak kínoznám magam... - holott nem feltétlenül éltem át ilyen jeleneteket. Hihetetlen, hogy egy 9 éves kislányban ennyi erő, elszántság, akarat, de düh, rosszaság, gyilkos gondolatok lehetnek.
A film végére, amikor a születésnapját ünnepelték, 10 éves lett, akkor az jutott az eszembe, hogy a film elejéhez képest tényleg idősödött 1 évet. Tényleg nagyobbnak, idősebbnek tűnt.
Megrázó történet.