Közel a horizonthoz

Bakancslistához adom
Dem Horizont so nah / Close to the Horizon
16 éven aluliak számára nem ajánlott német romantikus dráma, 109 perc, 2019

Értékelés:

6 szavazatból
Szerinted?

Egy nagy szerelem romantikus története. Történet a bizalomról, bátorságról, fájdalomról, kétségekről, és az elengedés erejéről. Igaz történet. Jessica fiatal, nem szereti a bonyodalmakat, és sokat ígérő jövő vár rá. Amikor egyik este elmegy otthonról, nem sejti, hogy a nagy szerelmével fog találkozni. Nem sejti, hogy ez a találkozás az egész világképét meg fogja változtatni. És főleg azt nem sejti, hogy hamarosan élete legnehezebb döntése előtt fog állni… Történet egy olyan életről, amely derűlátás, remény és félelem között ingadozik. Nyitottan, őszintén és tág rálátással számol be a múlt eseményeiről, és közben nem egy tabutémát érint.
Bemutató dátuma: 2020. február 13. Forgalmazó: ADS Service Kft.

Stáblista:

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
prokrusztesz febr. 18. 08:31:07
Az nagyon gáz Vizer Balázs részéről, hogy nem jut eszébe az Orion raumpatrouille, mint német sci-fi..... Hogyan írhat kritikát valaki, aki ennyire tájékozatlan? Vagy éppen azért?
10/10
alicehone febr. 16. 04:14:40 10/10
A hozzászólás moderálva lett.
5/10
Maja22 febr. 15. 21:56:46 5/10
Nagyon vártam már ezt a filmet de elég csalódott vagyok miután megnéztem. Szerintem nagyon sok lényeges dolog nem jött át. A könyv után napokig hatása alatt voltam a történetnek ehhez képest a film végén még csak a szemem sem lett könnyes. Nagyon hiányosnak éreztem a végén hogy Danny "csak úgy" elment. Pont azok a tabu témák nem kerültek kifejtésére amiket ez a történet nagyon érint, az erotika nagyobb szerepet kapott benne. A színészi alakítás is néhol elég gyenge volt. Danny jellemét sem ismerhettük meg igazán és azt sem, hogy a három szereplő között kialakult barátság milyen mély köteléken alapult. Nyilván nem vihettek bele minden esemény szálat a könyvből de sok olyan rész maradt ki amely még inkább nyomatékosította volna a sztorit. Sajnálom, hogy a film átmenet egy tipikus tini drámába, amiben valamelyik fél valamilyen betegséggel küzd ez pedig szerelmük útjában áll. Ezekből az utóbbi időben valljuk be volt már elég, Jessica (igaz) történetében ennél jóval több rejlik. Nagyon ajánlom a könyvet mindenkinek ugyanis ráébreszt arra mik számítanak valódi problémának és hogy az élet mennyire kib*szttul igazságtalan..
2/10
Nomostar febr. 15. 16:38:15 2/10
Az egy dolog, hogy az előzetes elspoilerezte az egyik fő mozgatórugót, még az eredeti műhöz sem volt sok köze, amit maga Jessica írt meg. Danny életét sokkal jobban befolyásolta a betegsége, a végére heroinfüggő lett... A film felületesen érinti a HÍV-témát, ráadásul romantikus/erotikus vonal nagyon bekerült, pedig Danny utálta, ha megérintik. Én minden filmen sírok, ami olyan, de ez a színészi játék olyan borzalmas volt, hogy csak könnyezni tudtam. Az első felében a szereplők, ha sírásra került a sor, valami erőlködést mutattak be, ami számomra egyáltalán nem volt meggyőző. Néhány helyen nagyon rossz vágások voltak. Nagyon haragszom, hogy ennyire eltér a könyvtől, kár, hogy ilyen csöpögős filmet csináltak Jessica és Danny életéből. Olvassátok inkább el a könyvet, 1000x jobb.
fizsuu febr. 14. 15:56:36
Az előzetes olyan remekül bespoilerezte, hogy felesleges is megnézni. Időz és pénzt takarítunk meg :D
10/10
Révész Renáta Liliána febr. 13. 20:54:53 10/10
Sokáig a hatasa alatt voltam. Nehéz tabu témakat érint, fontos film.