Film

Kubo és a varázshúrok /Kubo and the Two Strings/

magyarul beszélő, amerikai animációs film, 101 perc, 2016 12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott


Értékelés:

58 szavazatból
Szerinted?
A LAIKA animációs stúdió (Coraline, Paranorman A doboztrollok) új, nagyszabású akció-kalandfilmje egy képzeletbeli Japánban játszódik. Hőse az okos, jószívű Kubo, aki azzal keresi szerény kenyerét, hogy történeteket mesél a tengerparti városka lakóinak. Ám nyugodt élete egy csapásra a feje tetejére áll, amikor véletlenül megidéz egy szellemet a múltjából, aki alászáguld az egekből, hogy végrehajtson egy régi bosszút.
A menekülni kényszerülő Kubo összeáll Majommal és Bogárral, és nekivág az izgalmas kalandnak, hogy megmentse családját, és megfejtse elesett apja rejtélyét, aki a világ legnagyobb szamurája volt. Varázserejű hangszere, a shamisen segítségével Kubónak istenekkel és szörnyekkel kell megvívnia, köztük a bosszúszomjas Hold Királlyal, és a gonosz lányikrekkel, hogy feltárja örökségének titkát, újra egyesítse családját és beteljesítse hősi végzetét.

Bemutató dátuma: 2016. október 6. (Forgalmazó: UIP-Duna Film)

Kövessen minket a Facebookon!

Stáblista:

Szereplők

Kubo hangja
A nővérek hangja
Anya hangja
Bogár hangja
Holdkirály hangja
Hosato hangja
Kubo magyar hangja
A nővérek magyar hangja
Anya magyar hangja
Bogár magyar hangja
Holdkirály magyar hangja
Hashi magyar hangja
Hosato magyar hangja

Linkek:

Díjak és jelölések:

  • Oscar-díj (2017) - Legjobb vizuális effektusok jelölés
  • Oscar-díj (2017) - Legjobb animációs film jelölés

Vélemény:


március 19. 19:55
És ki mondta nektek, hogy ez a film gyerekeknek való? Mert animációs, akkor csak \'mese\' lehet? Maradjatok inkább a gyerekekkel a Minimaxos sorozatok előtt, ehhez még ti se nőttetek fel eléggé.

február 20. 10:53
Hát elég nagy katyvasz lett belőle, jobbat vártam ettől.
A LAIKA korábbi bábfilmjei nagyon bejöttek (Paranorman és Boxtrolls, utóbbi szerintem Oscar-t ért volna), de sajna a látványon kívül túl sokat nem ad a Kubo, ez a "vallásos" történetvezetés se nagyon jött be.
Ha az akadémiának van szíve, akkor a Red Turtle nyeri az Oscar-t, ha nincsen csak pénztárcája, akkor a Zootopia.

február 18. 19:42
A látvány hibátlan, a 12-es karikát komolyan kell venni, a történet(vezetés?) viszont nagyon gyenge, nyögvenyelős. Nincs benne semmi Pixaros könnyedség - ami ott "fontos gondolatok egyszerű történetben" ismérve, bár ez nem is feltétlenül baj. Ami viszont baj: nagyon-nagyon messze van egy Ghibli stúdiós (valaki emlegette lentebb Chihirót), jellemfejlődéses, szépen kidolgozott dramaturgiáitól (amelyektől még zeneileg is eléggé le van maradva). Szóval összeségében csalódás. Legfőképp azért, mert a lehetőség benne lett volna, csak kellett volna egy jó forgatókönyvíró hozzá. Nekem 6.

Összes hozzászólás