Legendás állatok és megfigyelésük – Dumbledore titkai

Bakancslistához adom
Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai fantasy, családi kalandfilm, 142 perc, 2022

Értékelés:

54 szavazatból
Szerinted?

A mágikus világ egyre nagyobb bajban van, és nemcsak Grindelwald, a békéjére törő gonosz varázsló, valamint sok szövetségese miatt, hanem azért is, mert a jövője egy igen furcsa társaságon múlik: egy szakmájának élő, kétballábas magizoológuson, egy régi máguscsalád utolsó sarján, aki a tudós segítségéül szegődik, egy mindenre elszánt tanárnőn… és egy haspók muglin! Még szerencse, hogy van valaki, aki mellettük áll: egy fiatal, nagy tehetségű, bár zűrös életű mágus, egy bizonyos Albus Dumbledore.

A mágikus világ elképesztő népszerűségű könyv- és filmsorozata, a Harry Potter-történetek előzményeit bemutató filmben régről ismerős szereplők és új, mágikus figurák küzdenek a muglik ellen forduló gonosz ellen: J.K. Rowling ezúttal is feledhetetlenül mesés, varázslatos történetet és különleges karaktereket teremtett –a szemkápráztatóan látványos filmhez.
Bemutató dátuma: 2022. április 14. Forgalmazó: InterCom

Stáblista:

Szereplők

Gellert Grindelwald
Albus Dumbledore
Tina Goldstein
Göthe Salmander
Credence Barebone / Aurelius Dumbledore
Jacob Kowalski
Queenie Goldstein
Eulalie Hicks
Theseus Scamander
Aberforth Dumbledore
Vinda Rosier

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
5/10
Bodkamano máj. 19. 23:39:04 5/10
Hat nagy csalodas a film foleg a tortenet miatt. Minden csak ugy ossze van csapva. Hirtelen semmifele magiaugyi miniszteriumi bürokratáskodas, Berlin valami náci is meg nem is,. zulas is meg nem is, a kredenc szerencsetlenkedik, pedig az előző resz vegen erősebb volt, mint valaha, a Leta csaladi sztorinak nem tudom mi volt az ertelme hacsak nem az, hogy osszekeverjuk a kredenccel. Azt sem vagom miert valt kulon Butaajto es Zölderdő(magyarazat pl mugliellenesseg?). Miota van a vilagnak varazsloenoke?? Ez valami ENSZ vagy vilagcsaszari(magusi) funkcio? A Kredencet Grinewald csak ugy eldobja? Egyedul a börtönös jelenet meg egy-ket poen vitte a filmet. Leginkabb a bugyuta tortenetszoves idegesitett. Nagyon le akarjak zarni ezt a WB-nal, nem latnak benne penzt pedig volna!!
5/10
Bodkamano máj. 19. 23:25:15 5/10 Előzmény Paola19
Lesz következő rész? Nekem az az érzésem volt, most gyorsan le akartak tudni ezt az egeszet mint a Tronok harca utolso evadat(ami igy egy szemet lett).
10/10
Paola19 máj. 16. 07:26:48 10/10
Johnny Depp az őrült gonosz Grindelwald, míg Mad Mikkensen a zsigeri gonosz Grindelwald. Én szeretem Johnnyt, de itt most kifejezetten jót tett a váltás. Nem értem a fanyalgókat. Vannak a filmnek hibái, de korántsem olyan mértékben, mint amiket itt leírtatok. Persze minden szubjektív, de amikor egy film ilyen hosszú, mégis végig leköt, akkora nagy baj nem lehet. Nyilván úgy készült, hogy lesz folytatása. A karakterek, akik most kevesebb figyelmet kaptak, a következő részekben talán jobban kiteljesednek. Ez a rész most Grindelwaldra és Dumbledore-ra épült. Számomra 8-9 pont, de 10-et adok, mert irreálisan alacsony a pontozás.
1/10
offtopic
Kitgal ápr. 28. 16:04:15 1/10 Előzmény KatnissEverdeen
Bármilyen meglepő neked, én nagy HP rajongó vagyok és az ismeretem is megvan, ennek ellenére okozott csalódást a film. Miért nem lehet mások lenézése, és beszólogatások nélkül írni a véleményedet? Ennyire nehézséget okoz? Mindenesetre én is tiltalak.
4/10
csincsilla72 ápr. 28. 09:22:22 4/10 Előzmény KatnissEverdeen
Aki pénzt ad azért, hogy megnézze ezt a filmet egy moziban, annál valószínűleg sem a kellő ismeret, sem az érdeklődés nem hiányzik. De ettől függetlenül csalódott még lehet, mert itt most nem az igyekezetet értékeljük, hogy folytatták a történetet, hanem a filmet. Ami lehet rossz akkor is, ha elképesztően cuki varázslények és melegszívű varázslók vannak benne.
Nem dilettantizmus kritizálni valamit, ami szerinted szuper, mert téged totál lekötött és magával vitt. Ahogy te sem vagy csak azért naiv és igénytelen, mert neked ez egy tízpontos alkotás. A jelek szerint ebben a filmben benne volt az, amit te vártál az alkotóktól. Viszont semmi nem volt benne abból, amit pl. én vártam volna.
10/10
KatnissEverdeen ápr. 27. 17:04:43 10/10
Először is, fogalmam nincs, miért néz meg vki olyan filmet, aminek kvázi külön filozófiája van (meg több részes elő-és utóélete), úgy, hogy nincs meg a kellő ismerete, ezáltal értelme és érdeklődése a történethez; majd még írásos értékelést is ad róla (amiből egyúttal a dilettantizmusa is kiderül..). Úgyhogy: kedves HP és varázsvilág rajongók, ne higgyetek a rossz nyelveknek', nincs baj ezzel a filmmel, sőt, én imádtam - annak ellenére, hogy egy picit nagyobb durranásra számítottam, ill magam is bele tudnék itt-ott kötni :)! Totál lekötött, magával vitt, Jude Law - igen, meleg (amivel szintén nincs semmi baj, főleg, hogy) egyben elképesztően melegszívű - karaktere számomra örök szerelem maradt, és sorolhatnám, de beszéljen a film magáért minden arra nyitott, értő és érző léleknek! És please, muglik kíméljenek (minden téren)!
10/10
Ildikó Nóra ápr. 24. 20:42:52 10/10
Ez a rész is tetszett, érdemes megnézni, kikapcsolódásnak teljesen jó, végig lekötött. Mads M-nek jól állt a szerep és jól is játszott, ahogy a többi színész is. A szinkron ezen filmben is nagyon jó.
1/10
alex1967 ápr. 23. 15:44:11 1/10
Unalmas, vontatott.
1/10
tammal ápr. 21. 08:25:27 1/10 Előzmény jonastibor967
Koszi a kiegeszitest. G-nek is van ilyen fityulaja?
4/10
Borosdugó ápr. 20. 22:09:39 4/10
Unalmas, vontatott, ötlettelen.
1/10
Kitgal ápr. 20. 17:05:10 1/10
Hát ez valami rettenetes volt...Az előző rész nagyon tetszett, de ez nagy csalódás volt. Sokkal többet vártam.
10/10
jonastibor967 ápr. 19. 19:40:24 10/10 Előzmény tammal
Piton nem vérszerződést köt, hanem a megszeghetetlen esküt teszi le!
1/10
tammal ápr. 19. 09:18:41 1/10
Hát ez valami borzalom volt.

Spoiler:

Gratulálok, legendás állatok a film címe, majd azzal indul, hogy az egyik legritkább faj 2 példánya meghal. Jó kezdés.

A meleg szálat hagyjuk is, teljesen értelmetlen és szükségtelen, aki szerint ez a sztori szerves része és nem a propaganda miatt van benne, az vagy naív vagy borzasztóan önámító. Semmit nem ad az egészhez, viszont a szájízt hamar elveszi. És nem azért, mert a melegséggel baj lenne, csupán a HP világban szükségtelen, eddig sem szexualitásuk alapján viszonyultunk a szereplőkhöz.

Biztos én nem figyeltem, de valaki mondja már meg, hogy van az, hogy Piton vérszerződést köt, ott nincs ilyen fityula senki karján, Dumbledorén meg van. De ahogy láttam, csak az övén. Meg mi ez, hogy gondolni sem gondolhat rá, de közben meg egy tervet készít a másik ellen?

Azt, hogy a tömeg egyik pillanatban ujjong G megválasztásakor (aki fél órája még köztörvényes körözött bűnöző volt), majd 5 perc múlva a kiskecske cserénél már a nőnek ujjong a tömeg, ez olyan szintű nonszensz, amin már röhögni sem volt kedvem.

Ez a Bhutánban van a világ csodacsakrája és oda kell mennünk választani, szemben a HP zárt, angol világával nekem nagyon nem koherens, x évtizeddel korábban még mindenki jött-ment a világban, majd x évtizeddel később már csak egy szűk angliai világra szűkül le a tér? Grindenwald még beutazza a világot, Voldemort pedig ki nem teszi a lábát a Little Whinging-Roxfort-számára fontos gyerekkori helyek hármasból? Kérem?

A film teljesen logikátlan, lapos, sokszor vontatott és unalmas, 5 év múlva nagyjából semmire nem fogunk emlékezni belőle. Egy dolog legalább eldőlt, soha többet nem nézek moziban legendás állatok filmet, nem érdemlik meg a mozik a kajával együtt elköltött 9000 forintot.
7/10
blood.1 ápr. 19. 03:44:40 7/10
Szerintem Mikkelsen tök jó választás. Sokkal hitelesebb, kifinomultabb. Depp egy nagy trampli, kínos volt, ahogy kinézett és a túltolt gesztikulációja is. A film amúgy közepes.
5/10
Madártoll ápr. 18. 22:21:13 5/10 Előzmény csincsilla72
Van benne igazság abban amit írtál. Nekem bejött volna akár egy három részes jó hangulatú film is :-) .
5/10
Madártoll ápr. 18. 22:15:15 5/10 Előzmény Ikissx
200 millió dollárt nem nevezném korlátozott büdzsének, kb. ennyit áldoztak az első két részre is. A bemutató első hétében pedig ez a harmadik hozta eddigi legkevesebb bevételt.
4/10
Ikissx ápr. 18. 21:47:31 4/10 Előzmény Madártoll
Korlatozott budget és egyéb körülmények
4/10
Ikissx ápr. 18. 21:43:40 4/10 Előzmény csincsilla72
Én úgy látom hogy a legendás lények mindig is mellékszereplők voltak. A rassziznus kerül minden HP story lényegeként.
4/10
csincsilla72 ápr. 18. 16:43:04 4/10
Nekem ezzel az egész történettel az a bajom, hogy a készítők sem tudják, mire kéne fókuszálni. Lehetett volna csinálni egy jó hangulatú filmet, kizárólag egyetlen résszel, ahol a legendás állatoké a főszerep, a két főhős egymásra talál (mivel a Potter-univerzum szerint ők úgyis egy pár lesznek), és ennyi. Vagy lehetett volna csinálni egy olyan filmet, ami kizárólag Dumbledore és Grindelwald összecsapásáról szól, felesleges körök és töltelék szereplők nélkül, ha már mindenáron meg akarták ezt is filmesíteni. De öt részen keresztül habosítani a sztorit, miközben hatszor irányt váltunk, tényleg csak a sokadik bőr lenyúzása a vérfarkasról. Pedig olyan jól indult.
5/10
Madártoll ápr. 18. 16:17:31 5/10 Előzmény Ikissx
Hangulatában messze elmarad az előző két résztől. Fogalmam sincs mi járhatott a fejükben, lehet hogy ők maguk sem tudták. Vissza is megyek az első részre és adok most rá egy 10-est ;-) .
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu