TOP10 BRAND
1
INDEX 1 000 688 RU
2
24 869 924 RU
3
BLIKK 866 932 RU
4
ORIGO 774 180 RU
5
IDOKEP 711 552 RU
6
RIPOST 472 464 RU
7
NLC 460 564 RU
8
TELEX 449 956 RU
9
FEMINA 440 708 RU
10
PROMOTIONS 434 588 RU
1
INDEX 1 000 688 RU
2
24 869 924 RU
3
BLIKK 866 932 RU
4
ORIGO 774 180 RU
5
IDOKEP 711 552 RU
6
RIPOST 472 464 RU
7
NLC 460 564 RU
8
TELEX 449 956 RU
9
FEMINA 440 708 RU
10
PROMOTIONS 434 588 RU

Legendás állatok és megfigyelésük – Dumbledore titkai

Bakancslistához adom
Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai fantasy, családi kalandfilm, 142 perc, 2022

Értékelés:

82 szavazatból
Szerinted?

A mágikus világ egyre nagyobb bajban van, és nemcsak Grindelwald, a békéjére törő gonosz varázsló, valamint sok szövetségese miatt, hanem azért is, mert a jövője egy igen furcsa társaságon múlik: egy szakmájának élő, kétballábas magizoológuson, egy régi máguscsalád utolsó sarján, aki a tudós segítségéül szegődik, egy mindenre elszánt tanárnőn… és egy haspók muglin! Még szerencse, hogy van valaki, aki mellettük áll: egy fiatal, nagy tehetségű, bár zűrös életű mágus, egy bizonyos Albus Dumbledore.

A mágikus világ elképesztő népszerűségű könyv- és filmsorozata, a Harry Potter-történetek előzményeit bemutató filmben régről ismerős szereplők és új, mágikus figurák küzdenek a muglik ellen forduló gonosz ellen: J.K. Rowling ezúttal is feledhetetlenül mesés, varázslatos történetet és különleges karaktereket teremtett –a szemkápráztatóan látványos filmhez.
Bemutató dátuma: 2022. április 14. Forgalmazó: InterCom

Stáblista:

Szereplők

Gellert Grindelwald
Albus Dumbledore
Tina Goldstein
Göthe Salmander
Credence Barebone / Aurelius Dumbledore
Jacob Kowalski
Queenie Goldstein
Eulalie Hicks
Theseus Scamander
Aberforth Dumbledore
Vinda Rosier

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
Sz. Péter júl. 02. 21:47:07 Előzmény Csodálatos Pukkandúr
Mondjuk ha valaki négyszer belealszik, annak valóban összefüggéstelen lehet. :)
2/10
Csodálatos Pukkandúr júl. 02. 15:40:49 2/10
A kiváló színészek ellenére gyakorlatilag nézhetetlen, négyszer (!) aludtam bele, képtelen voltam végignézni, pedig napokig próbálkoztam vele.
Egy összefüggéstelen, kaotikus és érdektelen baromság az egész, nagy jóindulattal 2/10.
3/10
Démétér456 jún. 20. 09:18:25 3/10
Hát ez kicsit kiábrándító volt. A történetnek az első rész óta voltak hibái, amelyek mostanra majdnem élvezhetetlenné szabdalták a filmet. Ami az első filmnél még butuska és kedves volt, az mostanra kaotikus. A három történetszál szinte egyáltalán nem működik együtt, és nincs is szükségük egymásra. Credence (Aurelius) teljesen a háttérbe húzódott, lényegtelenné és súlytalanná vált, de hogy akkor miért róla szólt az első rész, az érthetetlen. Aspergeres botorka főhősünk, Newt (Gőte) szintén jelentéktelen, semmit nem tesz hozzá a történethez. Aranyus dundi mugli barátja érdekesebb és emlékezetesebb nála. A címszereplő "legendás állatok" csak mintegy színesítésképpen jelennek meg, szintén semmi közük a történethez. Dumbledore és Grindelwald dinamikája lenne az egyetlen érdekes vonal még (ami fel sem merült az első részben), de azt is pokolian nehéz követni az állandó színész- és ebből következő interakció-váltásokkal.
Nota bene: szerintem is a Colin Farrel által megformált Grindelwald volt messze a legjobb (igen, tudom, hogy az csak megszállás volt), pedig a másik két színészt is szeretem, bizonyos szempontból jobbnak is tartom őket. Farrel azonban remekül működött ebben a világban, míg Depp már megint csak ugyanazt az őrültet játszotta, akit mostanában szokott, és nem sokat törődött a környezetével, Mikkelsen (egyébként remek) eszköztára pedig szerintem nem működik igazán ekkora színes, harsány, brutális filmeken. Kisebb, halkabb, drámaibb filmekben tökéletes.
Még egy megjegyzés. Olvasom itt a korábbi értékelésekben, hogy "na már Rowling is megőrült, minek kellett ide Dumbledore homoszexualitása". Emberek. Bár Rowlingnak volt néhány megkérdőjelezhető utólagos módosítása, Dumbledoret mindig is melegnek írta meg. Nyilván Harry szemszögéből az ősöreg, jóságos iskolaigazgató szexualitása nem volt érdekes, nyilván, de mindig is egy excentrikus, lila és bíbor selymekben és köntösökben mászkáló felékszerezett bácsika volt, akinek kedves olvasmányai voltak a kötésminták. Amit egy gyerekkönyv elbírt queer-coding címen, az benne volt. Ha meg explicit beleírta volna Rowling, akkor azon háborodtatok volna fel - megjegyzem: akkor joggal - hogy hogy jött ez ide, és mi jelentősége a történet szempontjából. Semmi, ezért nem is került bele. De már egy évtizede magyarázza egyébként Rowling mindenhol. Hogy valaki egy kő alatt élt a témában eddig, az persze nem baj, de nem is a szerző hibája.
3/10
Richard Kovács jún. 15. 08:19:52 3/10
Rég láttam már ilyen unalmas filmet. Pedig az előző kettő nézhető volt.
4/10
durumdara jún. 07. 18:14:32 4/10
Csak azért nem csalódtam akkorát, mert már olvastam róla pár véleményt.
Még jó, hogy IPTV-n kölcsönözhető volt, mert ezt moziban végignézni kínlódás lett volna a gyerekkel.
Már a második részt is nehezen viseltük, de az első két epizód legalább adott valamit.
Volt rendes történetük, több szálon futottak és többször is megnézhetőek.
Ez nem mondható el a 3. részről.
Eleve Depp nagyon hiányzik, a helyettese sótlan, erőtlen, üres. Depp úgy játszotta a karaktert, hogy megfagyott körötte a levegő, a Mikkelsen-féle Grindelwald légnemű, sehol nincs a második részbeli szabadítós jelenetek ereje, vagy az önkéntes házfoglalásé... Olyan "gonosznak mondott valaki, aki néha felkapja a vizet".
A másik gondom, hogy az elmondandó történet is silány, összefoglalható pár mondatban és nem ad olyan lendületet, mint az első két rész sztorija.
Egyes jelenetek rendkívül vontatottak, olyan, mintha a kevés rétestészta nyújtásával akartak volna filmidőt generálni.
Salmander állatai nagyon a háttérbe szorulnak, pedig valljuk be, az előző epizódokhoz ezek valóban sokat adtak hozzá. Grindelwald gonoszsága teljesen megkopott.
Továbbá...


A film végi jelenetsorok annyira műviek és megkomponáltak, hogy már fáj.
Ahogy ott állnak, mintha egy lassító átok találta volna el őket, minden olyan élettelen és színpadias...
Van három jelölt. Kettő veszít. Senki sem átkozódik. Egy igazi Grindelwald halálvarázst dobott volna a muglira. Majd amikor kiderül a turpisság (de az is hogyan? úgy beszélnek, mintha felolvasnák), Grindelwald nem robbantja szét a másik bőröndöt, hanem csak ott áll. Mindenki csak áll és hallgat, mint egy mellékszereplő... Szépen megvárja, amíg a másik befejezi a cizellált mondatát...
Oké, hogy közvetítik őket, de ez olyan élettelenül nem igazi. Sem a reakciós, sem a beszédek...
Bárgyú és hiteltelen.
Sajnálom, ez is kezd olyan lenni, mint a Star Wars, hogy kár leforgatni a még következő részeket.
Vagy mint a Dűne, hogy az új feldolgozásból pont a lényeg maradt ki és önmagában látvány nem indokolta a leforgatását...


4/10
csincsilla72 jún. 07. 16:00:00 4/10
Ezt a történetet két részben el lehetett volna mesélni, különös tekintettel arra, hogy két és fél óránál rövidebbre már ritkán terveznek mozifilmet. Kihagyható lett volna egy sor karakter és életének bonyodalma, mint pl. az aranyvérű francia család, vagy az eltitkolt/elkevert Dumbledore. Kihagyható lett volna még 5 másik országbéli bonyodalom, elnökválasztás, satöbbi. Lehetett volna fókuszálni Salmanderre, Tinára és az állataira, valamint a Dumbledore-Grindelwald konfliktusra. Sokkal-sokkal feszesebben.
De a cél nem a koherens történet, hanem a sokadik bőr lenyúzása a sztoriról.
ryswell89 jún. 06. 21:37:10
Sajnos nem lett jobb mint a második rész, zűrzavaros katyvasz ez is. Tina mellőzését nem igazán értem, hisz elvileg Gőte a főszereplő (ehhez képest most ő is háttérbe szorult). Szegény Grindelwald szerepe eléggé elátkozott, eljátszották már hárman. Ezek közül nálam Colin volt a legjobb, a könyvek alapján ő felelt meg leginkább a karakternek. Depp túl őrült volt (ez sajnos jellemző több szerepére is), Mikkelsen meg túl steril. Ha jól emlékszem Gridelwald karizmatikus volt, lenyűgöző és brilliáns elme, aki a tudásával, a képességeivel és a személyiségével is elbűvölte a körülötte lévőket. Legkevésbé sem volt egy sótlan gonosz, de őrült se. Kár hogy Colin Ferrel csak az imposztor volt, mert ő testesítette meg ezeket a tulajdonságokat leginkább.
6/10
A l a d á r jún. 02. 10:11:24 6/10
Hááát... alapvetően nem volt ez egy rossz film. Sajnos meg kellett felelni a mostani holivudi idiotizmusnak, ezért kellett bele a demokratákra oly jellemző férfiszerelem... Ha viszont úgy nézed, hogy "csak" jóbarátok voltak az egyetem alatt, együtt hajtották a csajokat, wingeltek egymásnak, és együtt kutattak a szakterületükön is, ahol kimagaslót alkottak, és az összes többi csak félrefordítás, akkor eggyel jobb a film. Ha pár szót kicserélünk a fordításban akkor megszúnik a zavaró rész és sokkal lvezhetőbb a sztori. :) Ami pedig ugye szintén a készítők hibája, hogy Johnny fiú helyett megjelenik Kaecilius a Dr. Strange-ből, az azért bekavar rendesen. Egész más varázslatokat használ Kaecilius a Dr. Strange-ben, mint mikor még Grindelwald volt a Dumbledore titkaiban, nincsenek már varázspálcák, stb... szóval nekem még meg kell szokni, hogy a két mágus ugyanaz és ennyit változott a mágia kb. egy évszázad alatt. Azért nem volt annyira rossz. 7,5 pont. Legyen akkor 7. 7 alá, ami 6. :) Az miért nem derül ki, hogy mit miért művelt benne az ősi kékvérű újfrancia mágus?
6/10
Kaliff jún. 01. 18:27:39 6/10
Nekem óriási csalódás volt ez a film. Az első 2 részt nagyon kedveltem (Katherine Waterston szereplése ellenére is). Teljesen rossz koncepcióval oldották meg Johnny Depp kirúgását, Mads Mikkelsent én alapból nem kedvelem és azt kell mondjam elképesztően súlytalan és karizmáját vesztett lett Grindelwald Johnny Depp nélkül. Az összes szereplő valahogy el van veszve. Göthe és a bátyja riszálására mi szükség volt a gigantikus skorpióval? Adott bármit is a történethez? Még csak nem is izgultam az egész jelenten, viccesnek sem volt mondható inkább kényszeredettséget éreztem...A történet nem volt csavaros, se következetes, inkább semmilyen. Mintha egymás után dobálták volna a jeleneteket, olyan teljesen minden mindegy hangulata volt az egésznek. Jacob a francnak fogyott le (tudom, tudom bodyshaming ezer bocs) de én nagyon bírtam az első és a második részben is. Most árnyéka volt saját magának. Queenie Goldstein karakteréből teljesen elvettek mindent, ami kedves, szeretnivaló volt. Tina nem is szerepelt, ezt mondjuk nem is bánom.
Az egész film csak és kizárólag Jude Law miatt volt nézhető, ő remek volt mint Dumbledore.
Johnny Depp Grindelwaldja hátborzongató volt. Éreztem a manipulációs erőt benne, hogy bármire rávesz bárkit, teljesen mindegy akarja-e vagy nem. Mads Mikkelsenen igazából nem éreztem semmit. Azt se, hogy nagyon gonosz lenne, engem teljesen hidegen hagy a színész. Nem tartom jó színésznek. Egy filmben tetszett és az a Zsivány Egyes. Tökéletes példája a sokszorosan túlértékelt színészeknek akik valójában nem sok karakterrel tudnak bármit is kezdeni. Johnny Deppel ellentétben aki a legtöketlenebb karaktert is úgy szűri át magán, hogy abból valóban lesz valami libabőrt kiváltó (Titkos ablak).
5/10
Bodkamano máj. 19. 23:39:04 5/10
Hat nagy csalodas a film foleg a tortenet miatt. Minden csak ugy ossze van csapva. Hirtelen semmifele magiaugyi miniszteriumi bürokratáskodas, Berlin valami náci is meg nem is,. zulas is meg nem is, a kredenc szerencsetlenkedik, pedig az előző resz vegen erősebb volt, mint valaha, a Leta csaladi sztorinak nem tudom mi volt az ertelme hacsak nem az, hogy osszekeverjuk a kredenccel. Azt sem vagom miert valt kulon Butaajto es Zölderdő(magyarazat pl mugliellenesseg?). Miota van a vilagnak varazsloenoke?? Ez valami ENSZ vagy vilagcsaszari(magusi) funkcio? A Kredencet Grinewald csak ugy eldobja? Egyedul a börtönös jelenet meg egy-ket poen vitte a filmet. Leginkabb a bugyuta tortenetszoves idegesitett. Nagyon le akarjak zarni ezt a WB-nal, nem latnak benne penzt pedig volna!!
5/10
Bodkamano máj. 19. 23:25:15 5/10 Előzmény Paola19
Lesz következő rész? Nekem az az érzésem volt, most gyorsan le akartak tudni ezt az egeszet mint a Tronok harca utolso evadat(ami igy egy szemet lett).
10/10
Paola19 máj. 16. 07:26:48 10/10
Johnny Depp az őrült gonosz Grindelwald, míg Mad Mikkensen a zsigeri gonosz Grindelwald. Én szeretem Johnnyt, de itt most kifejezetten jót tett a váltás. Nem értem a fanyalgókat. Vannak a filmnek hibái, de korántsem olyan mértékben, mint amiket itt leírtatok. Persze minden szubjektív, de amikor egy film ilyen hosszú, mégis végig leköt, akkora nagy baj nem lehet. Nyilván úgy készült, hogy lesz folytatása. A karakterek, akik most kevesebb figyelmet kaptak, a következő részekben talán jobban kiteljesednek. Ez a rész most Grindelwaldra és Dumbledore-ra épült. Számomra 8-9 pont, de 10-et adok, mert irreálisan alacsony a pontozás.
1/10
offtopic
Kitgal ápr. 28. 16:04:15 1/10 Előzmény KatnissEverdeen
Bármilyen meglepő neked, én nagy HP rajongó vagyok és az ismeretem is megvan, ennek ellenére okozott csalódást a film. Miért nem lehet mások lenézése, és beszólogatások nélkül írni a véleményedet? Ennyire nehézséget okoz? Mindenesetre én is tiltalak.
4/10
csincsilla72 ápr. 28. 09:22:22 4/10 Előzmény KatnissEverdeen
Aki pénzt ad azért, hogy megnézze ezt a filmet egy moziban, annál valószínűleg sem a kellő ismeret, sem az érdeklődés nem hiányzik. De ettől függetlenül csalódott még lehet, mert itt most nem az igyekezetet értékeljük, hogy folytatták a történetet, hanem a filmet. Ami lehet rossz akkor is, ha elképesztően cuki varázslények és melegszívű varázslók vannak benne.
Nem dilettantizmus kritizálni valamit, ami szerinted szuper, mert téged totál lekötött és magával vitt. Ahogy te sem vagy csak azért naiv és igénytelen, mert neked ez egy tízpontos alkotás. A jelek szerint ebben a filmben benne volt az, amit te vártál az alkotóktól. Viszont semmi nem volt benne abból, amit pl. én vártam volna.
10/10
KatnissEverdeen ápr. 27. 17:04:43 10/10
Először is, fogalmam nincs, miért néz meg vki olyan filmet, aminek kvázi külön filozófiája van (meg több részes elő-és utóélete), úgy, hogy nincs meg a kellő ismerete, ezáltal értelme és érdeklődése a történethez; majd még írásos értékelést is ad róla (amiből egyúttal a dilettantizmusa is kiderül..). Úgyhogy: kedves HP és varázsvilág rajongók, ne higgyetek a rossz nyelveknek', nincs baj ezzel a filmmel, sőt, én imádtam - annak ellenére, hogy egy picit nagyobb durranásra számítottam, ill magam is bele tudnék itt-ott kötni :)! Totál lekötött, magával vitt, Jude Law - igen, meleg (amivel szintén nincs semmi baj, főleg, hogy) egyben elképesztően melegszívű - karaktere számomra örök szerelem maradt, és sorolhatnám, de beszéljen a film magáért minden arra nyitott, értő és érző léleknek! És please, muglik kíméljenek (minden téren)!
10/10
Ildikó Nóra ápr. 24. 20:42:52 10/10
Ez a rész is tetszett, érdemes megnézni, kikapcsolódásnak teljesen jó, végig lekötött. Mads M-nek jól állt a szerep és jól is játszott, ahogy a többi színész is. A szinkron ezen filmben is nagyon jó.
1/10
alex1967 ápr. 23. 15:44:11 1/10
Unalmas, vontatott.
1/10
tammal ápr. 21. 08:25:27 1/10 Előzmény jonastibor967
Koszi a kiegeszitest. G-nek is van ilyen fityulaja?
4/10
Borosdugó ápr. 20. 22:09:39 4/10
Unalmas, vontatott, ötlettelen.
1/10
Kitgal ápr. 20. 17:05:10 1/10
Hát ez valami rettenetes volt...Az előző rész nagyon tetszett, de ez nagy csalódás volt. Sokkal többet vártam.
Összes hozzászólás
A hirdetések megjelenítése akadályba ütközött.

Ezt okozhatja valamilyen hirdetésblokkoló (Adblock) használata, illetve egyes vírusirtók, böngésző kiegészítők, beállítások.

A hirdetés blokkolás kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamTovábbi segítségért kattints ide! Köszönjük, PORT.hu