Film

Legendás állatok és megfigyelésük

/Fantastic Beasts and Where to Find Them/
magyarul beszélő, angol-amerikai fantasy, 140 perc, 2016 12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott
  • eny
  • eny

Értékelés:

171 szavazatból
Szerinted?

  Göthe Salmander (Eddie Redmayne) professzor, a bűvös fenevadak és bestiák szakembere New Yorkba érkezik. A muglik között bujkáló varázslók és boszorkányok közösségének segítségével keresi a városban élő szörnyeket.
  És talán meg is találja őket...
  A Harry Potter-világ feltámad, a történet jó 70 évvel Potter születése előtt játszódik: a nézők a varázslatos kalandok közben a varázsvilág múltját is megismerhetik.

  Bemutató dátuma: 2016. november 17. (Forgalmazó: InterCom)

  Kövessen minket a Facebookon!

  Stáblista:

  Szereplők

  Göthe Salmander
  Credence
  Henry Shaw
  Seraphina Picquery
  Gnarlack
  Jacob Kowalski
  Göthe Salmander magyar hangja
  Credence magyar hangja
  Henry Shaw magyar hangja
  Seraphina Picquery magyar hangja

  Díjak és jelölések:

  • Oscar-díj (2017) - Legjobb jelmeztervezés
  • Oscar-díj (2017) - Legjobb látványtervezés jelölés

  Vélemény:

  2017 okt. 23. - 22:55:14

  6/10

  Sajnos ez egy semmilyen film lett...az elsõ 1 óra nagyon unalmas, csak mennek a városban és keresnek pár elszabadult állatot, a második fele egy kicsit izgalmasabbra sikeredett. Csak azért adtam rá 6 pontot, mert a színészek jók voltak benne, fõleg a szöszi nõvér és az effektek is jól sikerültek, egyébként max egy 4-est adtam volna.

  értékelése: 1/10
  2017 okt. 21. - 18:00:30

  Fél óra után kikapcsoltam annyira gagyi volt a történet, meg minden. Nem érdekelt amit láttam.

  értékelése: 8/10
  2017 aug. 21. - 19:41:28

  Nekem ez nagyon nem jött be.A herry potter egyik ut`anzata .A m`asik meg az hogy egy ilyen komoly szinészt beraknak egy ilyen gagyi unalmas erõltetett filmbe .Mégha jól is alakitotta a karakterét akkor sem ilyen filmbe való.10/4

  értékelése: 8/10
  2017 jún. 05. - 18:06:56

  3D technika tökéletes megvalósítása

  2017 máj. 20. - 16:25:07

  Imádom a Harry Pottert, de ez egy nagy nulla.
  Gyenge, zavaros sztori, az erõltetett látvány meg kevés és nem is vágom hanyatt magam tõle. Az elsõ négy Potter-film nagyon jó, de miután Yates kezébe került, eléggé megváltozott a hangulat, a varázsa megcsappant. Yates egy szar rendezõ, a 6. részt fájdalmasan elkúrta. Ennél tömören annyi a baj, hogy teljesen egysíkúak a karakterek, a cselekmény döcögõs, kiszámítható, feszültség/izgalom nulla, max a gyerekek ámulnak el rajt. Messze a Potter-filmek valaga alatt van ez az "alkotás", de hát ha A Gyûrûk Urának meg kellett csinálni az elõzményét, akkor nyilván ennek is meg kell, 5 részben...

  1/10

  2017 máj. 18. - 14:04:21

  Tökéletes 10/10

  értékelése: 10/10
  2017 ápr. 18. - 00:21:25

  10/10
  Akinek nem tetszik a Harry Potter világa, mi a f***rt nézi meg? :)
  Amúgy zseniális film, Harry Potter rajongóknak garantált a libabõr.
  Ha még nagyobb élményt akarsz nézd meg 4D/4DX-ben, garantált az élmény.
  Nagyon jó látványvilág, és a történet is. Harry Potter utálóknak nem ajánlom.. Az minek nézi meg? ;)

  értékelése: 4/10
  2017 márc. 30. - 15:30:07

  Egyszóval, unalmas.., többször ki akartam lépni a "moziból", - (Elbizonytalanodtam, hogy végig tudom-e szenvedni..,) Végül sikerült. - de egy nagy 0 ez a film. Lelketlen produkció. - Még a CGI is tömény unalom, önmagát ismételgeti benne. Eddie Redmayne fõszereplõként most csak fokozta bennem ezt az érzést. Ide nem volt elég a "varázsereje", de Colin Farrell-en is látszott, menthetetlennek tarthatta az egészet és már csak a pénzért játszott. Talán az egyedül eltalált egyik meghatározó karakter, - aki jól is játszott, - az Dan Fogler, a pék Jacob Kowalski szerepében, Õ tudott néhány mosolyt csalni az arcomra. De ezt a filmet senki nem tudta volna megmenteni, egyszerûen moziipari katasztrófa.

  értékelése: 6/10
  2017 márc. 27. - 13:42:39

  Nagyon gyenge. Szinte történet sincs. 6/10

  2017 márc. 26. - 18:09:31

  Volt bennem aggodalom, mit lehet kihozni ebbõl, de bíztam Rowling tollában, és nem csalódtam: a történetbe szépen beépült (nem is nagyon elrejtett) univerzális erkölcsi leckék és tanulságok, pont a kamaszok befogadóképességéhez igazítva.

  Sajnálom, hogy a csinnbum filmek annyira felemelték az ingerküszöbünket, hogy ilyen szép filmeket is tele kell tömni töltelék akciójelenetekkel, de ez nem a film hibája, hanem a koré, amelyben elkészült. (A mindig is mozgalmas és fordulatos James Bond sorozat régebbi filmjeit tavaly vetítette a magyar tévé. Még a magamfajta vén szivarok is kissé vontatottnak találták a hatvanas években készült darabokat, hát még a gyerekeim generációja).

  2017 márc. 26. - 17:13:21

  Sajnos ez a film nem sikerült jóra...
  A mai filmekben igyekszenek a nézõt \"ébren tartani\", fõként a látvánnyal. Ebbe viszont annyi minden bele van sûrítve, hogy szabályosan rossz nézni.
  A történet jó lenne, csak kissé átláthatatlan, és sokkal többet és jobbat is ki lehetett volna hozni belõle. És még egyszer mondom, mivel a látvánnyal és a történésekkel akarják lenyûgözni a nézõt, ezért semmi más nem is történik benne. Pont emiatt unalmas.
  És az a szomorú, hogy az ilyen filmek érik el manapság a legjobb értékelést. Érzelmek nem nagyon vannak benne, csak a robbanások, hanghatások, akció.
  A Harry Potter filmekhez képest ez semmi... max egy csalódás.

  értékelése: 5/10
  2017 márc. 24. - 20:33:47

  Elõzõt kiegészítve:
  Teljesen egyetértek egyébként \"main\" -el.
  Szerencsére nekem már nem kell leírnom mert õ. Pont ugyanazokat írta amiket én is gondoltam. :)

  értékelése: 5/10
  2017 márc. 24. - 20:30:39

  Ez egy közepes film 5/10 véleményem szerint.
  Kiszámítható, unalmas, hosszú.
  Sajnos a fõszereplõ srác túl bárgyú és ehez hozzájön hogy õ alakította Hawkingot és kicsit benne ragadt abban a szerepben.

  \"Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei\" hasonló fantázia film.
  Nekem jobban tetszett. A szereplõk közötti vonzalom is tapinthatóbb volt.

  értékelése: 6/10
  2017 márc. 20. - 16:27:05

  SPOILER: Zavart a nõ, aki folyton követte õket, pedig már nem is volt rendõr, a srácnak meg irritáló feje volt végig. De az állatok aranyosak voltak. Sajna a közepét át aludtam. (: SPOILER VÉGE

  értékelése: 6/10
  2017 márc. 16. - 15:09:18

  Jó nagy fantáziavilággal rendelkezõ film, akár, jó nagy gyerekeknek is.

  értékelése: 6/10
  2017 márc. 05. - 12:02:09

  A sunyi tekintetû állatvédõ találkozása egy szerencsétlenkedõ, kezdõ óvónõvel...

  értékelése: 6/10
  2017 febr. 04. - 22:32:49

  Hat pontot adtam rá most, hetet nekem már nem ért meg.
  A látványvilága nagyon szép, és az alakítások sem voltak rosszak, és elég hamar eltelt a 2 óra játékidõ is, de a történet.... nos, a történet az egy kicsit döcögõsre sikerült.
  SPOILER
  Kicsit olyan érzésem volt a film közben is, de utána már fõleg, hogy olyan összekapkodott volt ez az egész így. Mintha nem tudták volna eldönteni, hogy egyes jeleneteket hogyan oldjanak meg. Nagyon sok különleges lényt akartak belezsúfolni a filmbe, de ezt egy kicsit túltolták, így nem ismerkedhettünk meg igazából egyikkel se. De ezek még a kisebb gondok voltak, a nagyobbakra a végén derült fény, amikor kiderült, hogy a fõgonosz..... kicsoda is és fõleg mit is akar? Na, ez az infó az, ami nem derült ki, pedig azért nem ártott volna, ha elárulják azt is, mi végre volt ez az egész. A másik nagy gond pedig a logikai bukták egész sorozata volt a leleplezõdés elkerüléséért folytatott harc közben. Esõ formájában amnesztizáltak, ühüm. És mi történik az elkattintott fényképezõkkel, mi van azokkal, akik gyorsan elhagyták a várost? Mi van azokkal, akik a rombolás közben meghaltak vagy megsérültek? Gyermetegnek éreztem ezt a megoldást. A film elején is, amikor Jacob házát a fõszereplõ csak úgy helyreállítja, akkor felvetõdött bennem ,hogy nade az emberek meg kint állnak és végignézik....? A harmadik nagy gondom pedig az, hogy a fõszereplõk között nem mûködött a kémia, egy percig sem éreztem, hogy szerelmesek lennének egymásba, egyáltalán nem volt kibontva ez a szál. Szerencsére a pék és a fõszereplõnõ húga közötti szál már erõteljesebbre és fõleg hihetõbbre is sikerült. Õk egyébként nagyon jól alakítottak és szerencse, hogy ott vannak a filmben, mert nagyot emeltek az egyébként ingadozó színvonalon.
  SPOILER OFF

  2016 dec. 21. - 11:59:49

  Szeretnék a Sugár moziba este 1/4 9-re 4 db jegyet rendelni. Miért nem sikerül?

  értékelése: 10/10
  2016 dec. 19. - 15:33:45

  Nagyon jó film, teljesen magával ragadott. Egy-két gyengébb CGI-jal megoldott jelenetet (pl. a rétes elkészítése) leszámítva nem sok negatívumot tudok elmondani róla. A Göthét alakító Eddie Redmayne hatalmasat alakított, úgy hiszem, megérdemelne valami díjat érte. Tökéletesen hozta a szerény, visszahúzódó, rendkívül intelligens fiatalembert. A másik, akinek az alakítása talán még Redmayne-ét is felülmúlja, az Colin Farrell volt. Eleinte nem igazán jött be, de amikor kezdett jobban kibontakozni, akkor már teljesen lenyûgözött. Úgy gondolom, neki is járna ezért a játékért valami díj, ámde Oscart mondjuk nem adnék neki. De ha jobban belegondolok, nem is volt olyan színész a filmben, akinek az alakítására azt mondanám, hogy pocsék. Amikor elõször megpillantottam Katherine Waterstont, kicsit fanyalogtam, mert nem láttam semmi különlegeset benne. Aztán amikor jobban elõtérbe lett helyezve, nagyon megkedveltem. Dan Fogler haláli volt, Alison Sudol szintúgy.
  Az elején már említettem a CGI-t. Az állatok, valamint a bõröndöt rejtõ meseszép világ kimondottan ügyesen lettek megvalósítva, de a manók (vagy koboldok?) is elég élethûen mutattak. A történet egy icipicit kusza volt számomra, nem mindenhol tudtam követni, de a végére nagyjából összeállt a kép. Amúgy egy kicsit más hangulata volt David Yates mostani alkotásának, mint az eddigi Harry Potter-filmeknek, de ennek ellenére is érzõdött, hogy ugyanabban az univerzumban játszódik. Mellesleg remekül ábrázolták a 19-20. századi New Yorkot, az ott élõ embereket, a város légkörét.
  Meg merem kockáztatni, hogy ez a mû veri bármelyik Harry Potter-filmet. (Mondjuk a Legendás Állatok és Megfigyelésük könyvváltozatához még nem volt szerencsém, nem tudom, mennyi maradt ki a filmbõl, a HP-filmeket pedig mindet úgy láttam, hogy elõtte letudtam az összes kötetet.)

  10/9.5

  értékelése: 9/10
  2016 dec. 15. - 21:10:05

  SPOILER IS LEHET BENNE!!!
  Már vagy két hete láttam a filmet a moziban 3D-ben, de még mindig emlékszem rá belõle rengeteg mindenre. Rendkívül látványos, remek fantáziavilágba kalauzolja el a nézõt, csakúgy, mint a Harry Potterek. Igaz, lehet, hogy jobb lett volna újranézni azokat, mielõtt megnéztem ezt, de nem baj, legalább meghozta a kedvem a Harry Potterek újranézéséhez. A könyvet sajnos most sem olvastam, így ahhoz nem tudok viszonyítani. A történet nekem tetszett, de nyilván, lesznek még folytatásai, amikbõl rengeteg minden ki fog még derülni. A színészek/szereplõk szerintem jók voltak, az ismertebbek és a kevésbé azok is (bár titkon reménykedtem, hogy fel fog tûnni valaki a Harry Potter szériából, de talán majd a következõ részekben). Nagyon aranyosak voltak a különbözõ lények, amiket bemutattak. A látvány pazar volt, szinte lélegzetelállító. A harci jelenetek is nagyon látványosak, jó látni a különbözõ varázslatokat. Nekem a helyszín is tetszett, nem bántam, hogy nem Angliában játszódik. Annak ellenére, hogy nem néztem újra a Potter-filmeket, jók voltak az utalások is. A film zenéje is remekül támogatja a hangulatát és a magyar szinkronnal sem volt problémám.
  Már most nagyon várom a folytatást, ami gondolom egy év múlva esedékes, addig is ideje újranézni a Harry Potter részeket.
  9/10