Léghajósok

Bakancslistához adom
The Aeronauts
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai-angol életrajzi film, akciófilm, kalandfilm, 101 perc, 2019

Értékelés:

13 szavazatból
Szerinted?

1862-ben a fenegyerek léghajós, Amelia Wren (Felicity Jones) összeáll az úttörő meteorológussal, James Glaisherrel (Eddie Redmayne), hogy bővítse az emberiség ismereteit az időjárásról, és magasabbra repüljön, mint előtte bárki a történelemben. Miközben folyamatosan rekordokat döntenek és újabb és újabb tudományos felfedezést tesznek, utazásuk a létezés legvégső határára hozzásegíti a furcsa párt, hogy végül megtalálják helyüket a világban, melyet már messze maguk mögött hagytak. Fizikai és érzelmi kihívásokkal teli útjuk során az egyre ritkuló levegőben a felemelkedés a túlélésért való küzdelemmé válik.

„A legtöbb repülés általában kilencven perc, két óra. Nagyon érdekesnek találtam azt a gondolatot, hogy valós időben, két szereplővel egy kosárban csináljak valamit” ¬– Tom Harper rendező A mindenség elmélete után ismét összehozta Felicity Jonest és Eddie Redmayne-t, hogy elmeséljen egy valós események ihlette, lélegzetelállító történetet.
Bemutató dátuma: 2019. december 5. Forgalmazó: Cinetel Kft.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
8/10
kobax jan. 07. 09:09:08 8/10
Őszintén szólva kicsit vegyesek az érzelmeim a film kapcsán.
Jó alapötlet (amelyet az élet írt, részben), igényes kivitelezéssel.
Végig fent tudta tartani az érdeklődést is a film.
Viszont sajnos a valóságban az események kicsit távol álltak a filmben megjelenítettektől, ugyanis J. Glashier (aki valós történelmi személyiség volt), 1862-re már jóval túl volt az 50-en, és ekkorra már "befutott, megalapozott hírnevű meteorológus" volt. Másrészt nőről szó sem volt a valóságban - Glashier jobbkeze férfi volt (ezt szóvá is tették több helyen is, hogy szegény Henry T. Coxwellt teljesen méltatlanul kihagyták a sztoriból). A "romantika-szagú" szálnak, mivel nem teljesedik ki, ezért egyáltalán nincs értelme.
Mégis, összességében a 2019-es kínálatból kiemelkedik a film, ezért 8 pont.
9/10
Trivia Showtime jan. 01. 22:23:49 9/10
"A világ nem változik azzal, ha csak szemléljük. Döntéseink szükségesek a megváltoztatásához. Nézzetek fel a magasba! Az ég nyitva áll..."
Pupuka 2019 dec. 10. - 22:29:14
Szenvedélyesen imádom Felicity Jones-t!!!!