Lego Batman – A film

Bakancslistához adom
The Lego Batman Movie
6 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai családi animációs film, 101 perc, 2017

Értékelés:

51 szavazatból
Szerinted?

Egyáltalán nem kockák. Dilisek, felelőtlenek, tele vannak ötlettel. A LEGO kaland bebizonyította, hogy sok humorral és fantáziával világokat lehet teremteni, és azután átépíteni őket, és most az előző film alkotói újabb dilivel támadnak: LEGO Batman történetével.
Gothamben hatalmas változások készülődnek, és Batmannek komolyan fel kell kötnie a köpönyegét, ha meg akarja menteni Jokertől az otthonát. Lehet, hogy az ügy érdekében magányos hős sem lehet többé, mert együtt kell működnie másokkal... lehet, de nem biztos. Majd meglátjuk.
Bemutató dátuma: 2017. február 9. Forgalmazó: InterCom

Stáblista:

Szereplők

Batgirl / Barbara Gordon hangja
Batman / Bruce Wayne hangja
Alfred Pennyworth hangja
Mayor Marion Grange hangja
Robin / Dick Grayson hangja
Joker hangja

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
Jocpappa 2022 aug. 01. - 09:06:09 10/10
Az abszolút 10/10, minden idők TOP3 meséjének egyike.

Szellemes, kreatív, tele van kiszólásokkal, easter eggekkel. Kiváló önkritikája és paródiája a Batman témának.
Batman csúcsmacsósága, szuperegója minden megszólalásával egyre viccesebb.
A történet is jó, de a megvalósítása teszi bravúrossá.
Az egyik kedvencem.
27 évesen is ugyanolyan vicces volt, mint 22 évesen.

"Ki vezet ilyen autót, (Batman)
Csipázzad milyen zsír!"
10/10
mck77 2018 jún. 12. - 19:26:41 10/10
A lego mozifilmek az utóbbi évek legjobb paródia filmjei lettek. Szenzációs, hogy fingós es obszcén szövegek nélkül is tud nevettetős lenni. Nyilván toppon kell lenni a filmek világában, hogy értsük a kis millió filmes utalást és kikacsintást ezek hiányában nem biztos hogy betalállnak a poénok, de biztos hogy felnőtteknek is nagyon szórakoztató.
9/10
caseyjones 2017 nov. 13. - 18:18:34 9/10
Felettébb mulatságosnak és szórakoztatónak találtam, pedig nem éppen az én korosztályom volt megcélozva ezzel a filmmel. Egy remek paródiát csináltak a Batmanbõl. És a legjobb, hogy az egész LEGO-ból készült. Én csípem a brickfilmeket, már A LEGO-kaland is nagyon tetszett (kivéve a \"Minden szupi szuper\" kezdetû betétdalt, mert attól a falat kapartam).
Tetszett, hogy más, a Batman világától teljesen eltérõ univerzumok jellegzetes alakjai is feltûntek, mint például Voldemort a Harry Potterbõl, King Kong vagy éppen A szem a Lord Of The Ringsbõl. Ezek a tényezõk csak még komikusabbá tették az egész filmet.
A fõhõs szuper volt (mindkét értelemben), nagyon eltalálták az õ karakterét, dõltem a kacagástól egyes megszólalásainál, megmozdulásainál. Ráadásul amikor levette a maszkját, a LEGO-figura tisztára Christian Bale-re hasonlított - nyilván róla mintázták.
De a legmurisabb az egészben szerintem az volt, hogy az eddig megjelent összes Batman-filmbõl (1966-2016) elõkerült néhány képkocka. :)
10/10
idõjós1010 2017 szept. 20. - 22:26:59 10/10
Én alapvetõen a képregényfilmeket sem szeretem, a Batman filmek közül is alig volt egy, talán kettõ, amire azt mondtam, hogy korrekt volt, így ettõl is nagyon féltem. Ennek ellenére megvettek vele kilóra, mert kajáltam két pofára majdnem minden poénját. Animációs filmek közt is van talán összesen kettõ, ami úgy izomból meg is tudott nevettetni, szóval külön nagy taps ennek a darabnak is, mert nagyon jól szórakoztam rajta.
orea 2017 jún. 12. - 22:24:42
Uhh, mégis ki lenne ennek a filmnek a célközönsége???
Tetszettek a kiutalások más filmekre, de a régieket a mai fiatalok nem is ismerik szerintem.
Fantom zónás gonoszok: Kráken, Medúza (Titánok Harca 1981), Boszorkány, repülõ majmok (Óz 1939) szörnyecskék (Szörnyecskék 1984), cápa (Cápa 1975) stb. de abban se vagyok biztos hogy a dínóknál sokan nem csak annyit látnak hogy dínó, pedig azok meg a Jurassic Park 1-bõl vannak.
Mondjuk én meg ugyanígy nem ismertem Joker \"barátait\" csak amit a mostani szuperhõsfilmekbõl éppen láttam.
Annyira vicces se volt, a történet se volt egy nagy eresztés, azt hiszem több legó filmet már nem fogok nézni.
k11zoltan 2017 jún. 11. - 21:57:21
Poénos. (néhol)
Alapjában ugyan olyan \"gagyi\" mint az elõdje.
A Jerry Mc-s jelenetet jól eltalálták. :)
7/10
kobax 2017 máj. 31. - 08:06:55 7/10 Előzmény csuccs
Az elsõ LEGO-filmnek sajnos a nyomába sem ér, ez tény!
Nem annyira vészes azért, inkább az "egyszer elmegy" kategória.
csuccs 2017 ápr. 29. - 11:34:02
Uristen ekkora egy baromsagot. Meg Indiaban lattam angolul, angol felirattal. De bealudtam rajta. Szerencsere csak kb. 500 Ft volt a jegy. Eletem legrosszabb mozielmenye.
5/10
mimzy 2017 febr. 18. - 19:47:39 5/10
A Lego kaland filmet mindenki imádta (én is!), a zene még mindig eszembe jut néha... így természetesen vártam a filmet. Az elõzetesek jók voltak...
De a film kevés volt! Mivel mindenkinek tetszett youtube-on, csak arra tudok gondolni, hogy elcseszték a szinkront.

Azt meg kell említenem, hogy a film alatt sokszor eszembe jutott, hogy ennek a filmnek nem kellett volna lego filmnek lennie. Erõltetetten próbálták behozni a legot, de közel sem mûködött olyan jól, mint A Lego kalandban:(
somersby 2016 jún. 01. - 16:15:59
A Lego kaland (The Lego Movie) után a Warner Bros. úgy döntött, hogy Batman is kap egy saját külön filmet. Mivel a Lego kaland jól teljesített a jegypénztáraknál, a folytatás így nem is volt kérdés, és talán az sem, hogy az csakis Batman köré épülhet majd, hiszen pontosan tudjuk, hogy õ a legcoolabb arc, annyira, hogy ezzel õ maga is tisztában van, és nem is fél ezt kijelenteni.

A meghökkentõen sikeres Lego kaland-hoz hasonlóan a különálló Batman Lego filmben is Will Arnett szolgáltatja a köpönyeges igazságosztó hangját, akit a Saturday Night Live-ból ismert komikus egy végtelenül öntelt, vaskalapos fráterként ábrázol. A film egymondatos hivatalos szinopszisa szerint azonban Batmannek most muszáj lesz kicsit lazábbra venni a figurát, és megtanulni másokkal együtt dolgozni, ha meg akarja védeni szeretett városát, Gotham City-t Joker és Lex Luthor ármánykodásaitól.

Az animációs filmet ezúttal Chris McKay rendezi, a szereplõk szinkronhangjaiként visszatér Will Arnett mint Batman, Batgirl hangjaként Rosario Dawson, Michael Cera mint Robin, Zach Galifianakis mint Joker, illetve Alfred hangjaként Ralph Fiennes.

Official Teaser Trailer [HD] - http://www.youtube.com/watch?v=aBJyp2LFHgk

Feliratos Wayne kúria teaser elõzetes [HD] - http://www.youtube.com/watch?v=1MchOenAYlg

Bemutató dátuma: 2017. február 9.