Szexfantáziák

Bakancslistához adom
Les fantasmes / Fantasies
18 éven aluliak számára nem ajánlott francia vígjáték, 102 perc, 2021

Értékelés:

17 szavazatból
Szerinted?

A szexuális fantáziának és vágyaknak szinte csak a képzelet szab határt. A Szexfantáziákban hat pár története elevenedik meg. Bepillantunk szexuális fantáziáikba, hétköznapinak nem feltétlenül nevezhető vágyaikba. Előtérbe kerülnek szokatlan tárgyak, és szokatlan helyzetek iránti vonzalmaik: van, akit a szerepjáték izgat fel, másokat, ha valakit sírni látnak, és még az is megeshet, hogy izgatólag hat egy temetés gondolata. Bármi is legyen vágyuk tárgya, minden pár ugyanazt keresi: a kielégítő szexuális életet és a párkapcsolatok boldogságát.

A francia romantikus vígjátékot a Foenkinos testvérpár, David (Natalie második élete, Lola és a fiúk) és Stéphane Foenkinos (Natalie második élete) jegyzi. David Foenkinos novella- és forgatókönyvíróként lett bestseller-szerző Franciaországban, Stéphane elsősorban casting rendezőként (Casino Royale, Éjfélkor Párizsban, Szövetségesek, Natalie második élete) jegyzett. A Szexfantáziákban mások mellett a világsztár Monica Bellucci (Maléna , Spectre – A fantom visszatér, Mátrix – sorozat, Asterix és Obelix: A Kleopátra küldetés), Karin Viard (A Bélier család, Delicatessen, Született feleség), Carole Bouquet (A vágy titokzatos tárgya, Wasabi – mar, mint a mustár, Ne zavarjatok), és Denis Podalydès (A Da-Vindi kód, Rejtély) játsszák a főbb szerepeket.
Bemutató dátuma: 2022. január 13. Forgalmazó: Vertigo Média Kft.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
7/10
The Cortez 2022 jún. 05. - 21:01:44 7/10
6 rövid történet, melyek mind egy szexfantázia/perverzió köré íródtak. A legtöbb sztori egy csattanóval végződik, zseniális ötleteket sűrítettek beléjük és kreatívak a köztük lévő átvezetők. A filmben a lightosabb vágyálmoktól megyünk az egyre abszurdabb, morbidabb területekre. Az ezúttal leszbit játszó Monica Belucci krimibe átcsapó epizódjában például nem kevés elborult húzást, illetve a többi felvonásnál is több groteszk helyzetet láthatunk. A poénok meg a mozis-sorozatos utalások ütősek, de az alkotás egy fontos társadalmi problémákra szintén felhívja a figyelmet, mivel bemutatja, hogy a gyerekeknek mekkora szégyen, valamint pszichés teher az, amikor az anyjuk egy pornós kurva. Aki féktelen nagy baszásokra vágyik az csalódni fog, mert a mű a humorra + a cselekményvezetésre fekteti a hangsúlyt.
3/10
twister9 2022 jan. 27. - 20:23:23 3/10
Szörnyű
Wonder1 2022 jan. 23. - 11:09:26
Francia vígjáték,kettesben itthon,kint minuszok,20 év házasság,szexfantáziák?na ez nekünk való film szombat délutánra....gondoltuk.Csalódás nem ért.volt nevetés(ami nagyon ritka (mert a mai filmek nem hozzák)és döbbenet...nem volt rossz.:) 8/10
6/10
szürkekabát 2022 jan. 20. - 07:49:27 6/10
6 különálló kisfilm, mely a címadó témán kívül nem kapcsolódik össze. (Vártam volna valami finom és trükkös kapcsolati hálót köztük, mint pl. az Igazából szerelemben, de nem.)
Nekem az első kettő még tetszett, ott volt, hogy hangosan felnevettem, aztán kicsit leült a film. A legbetegebb perverzió / vágy nekem az "az izgat fel szexuálisan, hogy nincs szex" volt, ezen a paradoxonon azóta is gondolkodom, hogy ezt jól értettem-e.
A 18-as karika képileg egyáltalán nem indokolt, igaz, van benne egy meleg pár, hah!, ez újabban lehet, hogy automatikusan 18-ast ér Magyarországon.

Volt a film közben egy fontos telefonhívásom, ami miatt kimentem a teremből. (Teljesen egyedül voltam az egész nézőtéren.) Kb. 2 percről így lemaradtam, a kérdésem annyi: a kutya meglett végül?